Myślę, że nie ma sensu porównywać tego roweru do 700af, porównajmy to do innych rowerów z osprzętem 105 2x11, pomijając unibike athlona, który jak wiemy ma beznadziejną geometrie, ewentualnie porownanie do rowerów z tego samego przedziału cenowego <3500. Myślę, że nie da się znaleźć równie dobrze wyposażonego roweru w tej cenie.
Decathlon - Seria Triban
Napisano 05 czerwiec 2016 - 23:11
To chyba nic w tej cenie na 105 Nie ma ☺️
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
myślę, że jeśli chodzi o osprzęt to decathlon w każdej kategorii ma najlepszą ofertę ale mi np. ta rama nie pasuje, bo o ile w tribanie 520 jeszcze ujdzie to jakbym miał kupować rower na 105 to jednak wolałbym dopłacić i mieć coś lepszego:) korba też taka se;)
- misiek440 lubi to
Napisano 15 czerwiec 2016 - 23:20
Czołem Panowie i Panie!
Szukam podeszwy do T300. Opony hutchinson equinox po 2000km. poddały się (taki teren) poprzez lekkie pęknięcia czy już samo wytarcie.
Szukam czegoś podobnego, w sumie dość wygodnie się prowadziły w moim terenie. Rozmyślałem nad
CONTINENTAL Ultra Sport II 700x25C. Macie jakieś swoje sprawdzone propozycje?
Tereny to straszne ,,chopki", bardzo dużo podjazdów i zjazdów, mnoga ilość zakrętów po to by jechać 5km prosto a potem znów przez 3km po setkach zakrętów.
Macie coś? Polecacie coś?
Napisano 16 czerwiec 2016 - 07:46
Macie coś? Polecacie coś?
Z czystym sumieniem mogę polecić:
http://www.schwalbe....urano-plus.html
Wytrzymała na przebicia, po paru latach statyska 0 przebić, gdzie wcześniej do 2 razy na rok miałem kapcia. Praktycznie się nie ściera, świetna przyczepność do asfaltu również na mokrym, no i guma nie parcieje po latach. Jak dla mnie opona prawie idealna i pancerna.
Z wad: cena (ale warta każdej złotówki), są lżejsze opony
Napisano 16 czerwiec 2016 - 10:21
2000 , a sądziłem , że najtańsze miśki się szybko zużywają.
Michelin Dynamic Sport - nie jest to cud techniki , ale starcza mnie na 3,5 - 4k . Praktycznie tylko te już goszczą w moich rowerach, bo tanie i jak za ta cenę są ok. Wersji 28c używałem na bruki. Wrażenia z jazdy podobne jak Conti Ultra Sport.
Z innych komfortowych - Author Thunder 700x25, szerokość 23, h 25. Mam ją króciutko, przejechane jakieś 1000 i zero zużycia, ładnie tłumi/łyka dziury, waga jak w Miskach - 290gr
CykloOpole !!!
Napisano 17 czerwiec 2016 - 07:54
O tak, i to zdecydowana większość ))
Zwijane 25-ki ważące 380g??? Nic dziwnego że trwałe. Toż ja w przełajówce mam lżejsze opony i to o szerokości 35mm ))
No tak, gumy dobre do codziennej zwykłej jazdy, nie do ścigania. Zakładasz, raczej zapominasz o kapciach i na lata o temacie opon.
Jeżeli waga za duża zawsze można brać zwykłe (245g):
http://www.schwalbe....der/durano.html
oczywiście kosztem ochrony na przebicia.
W każdym razie osobiście zdecydowałbym się na opony od Schwalbe, ten producent ma naprawdę bardzo dobre mieszanki gumy. Tak jak już pisałem, nie parcieją po latach i nie robią się śliskie, mają cały czas dobrą przyczepność. No i do tego ścieralność niska. Cóż chcieć więcej ;-)
Przykładowo tylna opona tego producenta w rowerze żony, odziedziczona po mnie:
Opona na zdjęciu ma na pewno powyżej 7lat i przebiegi roczne 1 do 3,5tyś, "garażowana" w zimie na mrozie. Jak widać ma się bardzo dobrze, przednia jest w jeszcze lepszym stanie.
Podobnie zachowuje się młodsza Durano Plus w innym rowerze.
Napisano 21 czerwiec 2016 - 15:08
W Decathlonach wyprzedają Mach 740 na Campagnolo Athena za 5500 PLN:
https://www.decathlo...id_8311384.html
W Markach mieli rozmiar 57 na ekspozycji.
Napisano 22 czerwiec 2016 - 10:54
Czemu nie robią czegoś trochę droższego w okolicach 2000 - 3000 na wyższych grupach Microshifta ? (Centos czy Arsis) IMHO to całkiem dobre komponenty za małą kasę - ostatnio wymieniałem przednią przerzutkę w starym Decathlonowym trekkingu i założyłem właśnie Microshifta za całe trzy dychy - jakość wykonania bez zarzutu.