Jeszcze nie widać. Będzie tylko coraz łatwiej łapał bród, im częściej będziesz to stosował tym, częściej będziesz musiał .

Środki czyszczące rower.
Napisano 06 lipiec 2018 - 21:25
Jedna i ta sama rama Treka, aktualnie leci jej 10-ty sezon i zawsze była przecierana tylko mokrą szmatką z płynem do naczyń (różne, od kanadyjskich przez 1-sze 2 lata, po polskie). Każdy jak patrzy na rower nie wierzy, że ma skończone 9 lat, bo nadal błysk. No ale fakt, to już nie ten błysk co na początku.
W specjalne środki bym nie inwestował
- ROZMIAR lubi to
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Napisano 08 lipiec 2018 - 18:52
astronom, dnia 06 Lip 2018 - 20:25, napisał:
Jedna i ta sama rama Treka, aktualnie leci jej 10-ty sezon i zawsze była przecierana tylko mokrą szmatką z płynem do naczyń (różne, od kanadyjskich przez 1-sze 2 lata, po polskie). Każdy jak patrzy na rower nie wierzy, że ma skończone 9 lat, bo nadal błysk. No ale fakt, to już nie ten błysk co na początku.
W specjalne środki bym nie inwestował
Dobrze, że nie matowy - z tym cholerstwem (lakier mat) nie ma lekko.
Napisano 30 wrzesień 2018 - 17:52
Megilo jest świetny na łańcuch, ramę też dobrze ze smaru czyści. Polecam.
>>> Kupiłem ostatnio rower na czarnym macie - czym myc ramę ?
P.S.
Mam pianownicę czyli aktywna piana, ale to na auto, roweru nie chciałbym tak "moczyć".
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 30 wrzesień 2018 - 18:07
- cauchy lubi to
Napisano 20 kwiecień 2020 - 10:03
Panowie...polecicie jakiś sprawdzony dobry środek do pielęgnacji karbonu?? Mam rower w kolorze czarnym połysk i strasznie widać osadzający się kurz, po jednej jezdzie rower wygląda jakby stał rok czasu gdzieś na strychu. Chodzi mi o to aby ograniczyć na ile to możliwe osadzanie się kurzu.
Napisano 20 kwiecień 2020 - 16:43
https://www.cykloman...0ml,id6149.html
- EmPe lubi to
Napisano 20 kwiecień 2020 - 21:06
Stosuje sie go po umyciu i pomiędzy myciami roweru do usuwania drobniejszych zabrudzeń, kurzu. Bardzo dobry. Używam również No Quarter, tez bardzo fajny.
- piotrkol i EmPe lubią to
Napisano 21 kwiecień 2020 - 07:41
Mam jeszcze resztki tego Morgana, kupiony jakies 5-6 lat temu.... Z racji, ze moja rama jest prawie cala matowa, uzywam innego preparatu. Tym, ostatnimi czasy robilem pielegnacje glosnikow i subwooferow (piano black)

Nie tylko do tego preparatu ale do kazdego o podobnym zastosowaniu polecam dobra szmatke z mirofibry, taka nie najtansza i o wiekszej gramaturze, grubsza.
- EmPe i kudl4t4 lubią to
Napisano 21 kwiecień 2020 - 13:49
Napisano 23 kwiecień 2020 - 12:38
Dodaj odpowiedź