Jak Senninho tak chwali Meglio to zamówiłem sobie 5 litrowy kanister na allegro U mnie zawsze deficyt na odtłuszczacz, a się przyda i sobie przetestuje

Środki czyszczące rower.
Napisano 28 czerwiec 2017 - 14:03
Napisano 28 czerwiec 2017 - 14:56
Również sprawdzę
Dotychczas kasetę łańcuch czyściłem odtłuszczaczem na bazie węglowodorów.
Całościowe mycie robię natomiast pianą aktywną neutralną z ręcznej pianownicy.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 29 czerwiec 2017 - 08:24
Miałem jakiś ,,kuchenny odtłuszczacz nie ,,Maglio'' ale min. do aluminium'' to popsikałem , trochę pomogło po kilkukrotnym popsikaniu wodą ,kaseta prawie czysta- ale to nie jest tak że spłukamy i jest glanz.
Do łańcucha -no to zwykła maszynka + rozpuszczalnik prostsze i szybsze nie trzeba demontować łańcucha , bawić się szmatkami itp.
Napisano 29 czerwiec 2017 - 10:22
Można tym psikać po karbonie itp? To jest obojętne dla lakieru?
Napisano 29 czerwiec 2017 - 10:28
Nierozcieńczony -podobno- nie, słyszałem, że w pewnych przypadkach może zmatowić lakier. Ja zawsze rozrabiam 1 do 10 wody i stosuje tylko do napędu, ale rama wiele razy dostawała i nic się jej nie dzieje.
Do karbonu stosuje najzwyklejsze mydło do rąk w płynie lub płyn do naczyń
Napisano 29 czerwiec 2017 - 10:43
Chodzi mi właśnie o sytuację gdy jakieś krople polecą na ramę, koła. Nie planuje myć tym całego roweru, do tego mam pianę aktywną.
Napisano 30 czerwiec 2017 - 08:14
pangumas, dnia 28 Cze 2017 - 13:03, napisał:
Jak Senninho tak chwali Meglio to zamówiłem sobie 5 litrowy kanister na allegro
U mnie zawsze deficyt na odtłuszczacz, a się przyda i sobie przetestuje
Daj znać jak się sprawdza, także się zastanawiam czy nie spróbować, ale aktualnie mam jeszcze inny środek na stanie więc i tak na dniach nie potrzebuję
Napisano 04 lipiec 2017 - 13:52
Kupiłem Meglio i muszę przyznać, że dobry produkt. Z kasetą sobie poradził, wystarczyło spryskać, odczekać spłukać wodą i czysto.
Napisano 04 lipiec 2017 - 20:57
Akurat łańcuch zakładałem nowy , pod koniec tygodnia sprawdzę
Napisano 06 lipiec 2017 - 13:27
piotrkol91, dnia 29 Cze 2017 - 08:13, napisał:
^Spróbuj "Brudpur" firmy Voigt. Dla mnie od 2 lat niezastąpiony przy czyszczeniu napędów, radzi sobie ze wszystkim.
Uwaga na matowe lakiery - Nierozcieńczony zostawia wstrętne, trudne do usunięcia białe plamy. Ale fakt, skuteczny.
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 06 lipiec 2017 - 13:41
^Tak jest, właśnie też ostrzegam zawsze przed tym, natomiast dodam od razu, że nie ma potrzeby stosować nierozcieńczonego płynu - ja sobie robię roztwór mniej więcej 10 części wody do 1 części brudpura i działa to wyśmienicie, nie mówiąc o tym, że starcza na "lata". Przy tak rozcieńczonym płynie maleje też ryzyko zabrudzenia lakieru.
Napisano 11 lipiec 2017 - 11:15
Pewnie to co do wszystkich innych matowych ram.
Pare znanych mi srodkow:
- Chemical Guys Meticulous Matte Detailer and Spray Sealant
- Muc Off Matt Finish
- Morgan Blue Carbon Cleaner - Matt Finish
- Noquarterpaint detailer for matte bikes (tego akurat nie mam ale mam ich shampon)
- Red Ant Matt Finish Bicycle Frame Cleaner (w uzyciu)
Sprejem na czysta microfibre szmatke i delikatnie wycierasz rame. Robie tak po niemalze kazdej jezdzie, szczegolnie teraz jak jest bardzo sucho i sie sporo kurzy.
- piotrkol lubi to
Napisano 12 lipiec 2017 - 16:08
Maly update: Noquarterpaint ma teraz wysylke za free, rowniez international.
Zamowilem wczoraj.
Kod: weightweenies
https://noquarterpai...tte-bikes-500ml
Napisano 18 lipiec 2017 - 17:30
Meglio mogę polecić dziś czyściłem hamulce, popsikałem, spłukałem wodą i czyste. Brudu nie widać
Dodaj odpowiedź