Niemożliwe, bo strava niemal zawsze (może raz czy dwa się zdarzyło odwrotnie) po tej korekcie pokazuje nieco więcej. A na wykresach w velo jest jeszcze więcej :-) Gdyby zmniejszała elevation po korekcie to miałoby sens, ale ona zwiększa, a i tak jest mniej niż na velo :-P
Veloviewer.com
Napisano 03 maj 2014 - 10:09
Napisano 03 maj 2014 - 10:52
Nie ma żadnego problemu, że zmienia, tylko chodzi o to że velo na wykresach pokazuje inne dane.
Napisano 04 maj 2014 - 14:48
Zrobiłem tak teraz, a właściwie chciałem :-P W momencie jak wrzucam aktywność to wyświetla się ten preview (podgląd mapki, dystans, przewyższenie). Dałem save i od razu strava wyświetliła skorygowane dane (inne przewyższenie niż na previewie, szacowaną moc i energię). Złośliwa :-D A velo znów pokazuje więcej.
Spróbuję następnym razem, ale tak czy inaczej nie sądzę żeby to była kwestia tej korekcji przewyższenia, bo jak już pisałem strava po korekcji zwykle pokazuje więcej.
Napisano 04 maj 2014 - 16:57
Ale ro źle czy dobrze? Skoro koryguje czyli na prawidłową wartość, więc po co chcesz tą złą?
Przeczytaj dokładnie o co mi chodzi w tym temacie. Nie o żadne korygowanie.
Napisano 04 maj 2014 - 17:27
Vv dodatkowo zlicza według swoich algorytmów i podaje inne wartości. Zależy duzo jeszcze od gps w telefonie
Napisano 04 maj 2014 - 19:14
No ale ja nie robię problemu z tego, że strava sobie przelicza i koryguje, tylko kolega Koniunl po prostu zasugerował że może to być przyczyną tych różnych danych
Napisano 05 maj 2014 - 06:56
Napisano 05 czerwiec 2015 - 10:17
Usuwa ogólnie wszystkie aktywności z velo, w sumei całe konto, potem trzeba się znów połączyć ze stravą, po czym z automatu dociaga aktywności. Jednak nie sa to najnowsze, nie wiem wg jakiego algorytmu to pobiera. Ja kupiłem, bo 59zł za rok to psie pieniądze, a serwis fajny.