Skocz do zawartości

Zdjęcie

Veloviewer.com

35 odpowiedzi w tym temacie

#21 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 maj 2014 - 10:09

Niemożliwe, bo strava niemal zawsze (może raz czy dwa się zdarzyło odwrotnie) po tej korekcie pokazuje nieco więcej. A na wykresach w velo jest jeszcze więcej  :-)  Gdyby zmniejszała elevation po korekcie to miałoby sens, ale ona zwiększa, a i tak jest mniej niż na velo :-P

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#22 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 maj 2014 - 10:40

Ale ogólnie w czym problem bo nie rozumiem??"jak zmienia, to zmienia i z poziomu użytkownika nic nie zrobimy...

#23 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 maj 2014 - 10:52

Nie ma żadnego problemu, że zmienia, tylko chodzi o to że velo na wykresach pokazuje inne dane.

Ragazza Ravennesa

#24 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądHolandia

Napisano 03 maj 2014 - 18:15

Jak już pisałem, ja nie używam korekty na stravie i zgadza mi sie każdy trening. A mógłbyś spróbować nie klikać na elevation a tylko odpalić strave, pózniej import do VV i porównać od razu?

#25 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 maj 2014 - 14:48

Zrobiłem tak teraz, a właściwie chciałem :-P W momencie jak wrzucam aktywność to wyświetla się ten preview (podgląd mapki, dystans, przewyższenie). Dałem save i od razu strava wyświetliła skorygowane dane (inne przewyższenie niż na previewie, szacowaną moc i energię). Złośliwa :-D A velo znów pokazuje więcej.

Spróbuję następnym razem, ale tak czy inaczej nie sądzę żeby to była kwestia tej korekcji przewyższenia, bo jak już pisałem strava po korekcji zwykle pokazuje więcej.

Ragazza Ravennesa

#26 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 maj 2014 - 16:01

Ale ro źle czy dobrze? Skoro koryguje czyli na prawidłową wartość, więc po co chcesz tą złą?

#27 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 maj 2014 - 16:57

Ale ro źle czy dobrze? Skoro koryguje czyli na prawidłową wartość, więc po co chcesz tą złą?

Przeczytaj dokładnie o co mi chodzi w tym temacie. Nie o żadne korygowanie.

Ragazza Ravennesa

#28 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 maj 2014 - 17:27

No czytam i nie dokońca rozumiem. Mam wrażenie sztucznego problemu. Skoro program tak działa to po co drążyć jak się nie zmieni tego. Program po skończeniu trasy i naciśnięciu save, analizuje i przetwarza wartości. To samo tyczy się czasu jazdy, avs, tempa w bieganiu... on zapisuje a po skończeniu przetwarza na prawidłowe wartości. Tyle.

Vv dodatkowo zlicza według swoich algorytmów i podaje inne wartości. Zależy duzo jeszcze od gps w telefonie ;)

#29 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 maj 2014 - 19:14

No ale ja nie robię problemu z tego, że strava sobie przelicza i koryguje, tylko kolega Koniunl po prostu zasugerował że może to być przyczyną tych różnych danych :)

Ragazza Ravennesa

#30 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądHolandia

Napisano 05 maj 2014 - 06:56

Teraz dochodzę do wniosku, ze być może to "wina" aplikacji w telefonie. Bo ja używam garmina, z którego dane są czytane bez korekty. Stąd te same dane odnośnie wysokości między VV a strava. Być może Strava automatycznie robi korektę danym z telefonów. VV na 100% czyta ślad gps i nie posiłkuje się mapami dla korekty danych.

#31 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 marzec 2015 - 13:28

hej

o co chodzi teraz z tym velo. 25 aktywności można mieć? A żeby nowe wgrać trzeba stare usuwać tak?

#32 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1111 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 marzec 2015 - 13:46

Możesz też zapłacić i nie mieć limitu. 25 aktywności to ograniczenie do darmowych kont.

Trzepak 

"MAMIL"

#33 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 marzec 2015 - 13:49

hmm usunąć należy ze stravy czy vv? Bo szkoda mi a płacić nie zamierzam.

#34 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1111 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 marzec 2015 - 14:14

Z VeloViever, dział Update - Show Options - Delete all my data from VeloViewer. Z tym, że ja tego jeszcze nie zrobiłem i nie potwierdzę, czy to usunie limit.

Trzepak 

"MAMIL"

#35 IreuN

IreuN
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05 czerwiec 2015 - 10:17

Usuwa ogólnie wszystkie aktywności z velo, w sumei całe konto, potem trzeba się znów połączyć ze stravą, po czym z automatu dociaga aktywności. Jednak nie sa to najnowsze, nie wiem wg jakiego algorytmu to pobiera. Ja kupiłem, bo 59zł za rok to psie pieniądze, a serwis fajny.

#36 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1111 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 czerwiec 2015 - 13:15

Pobiera od najstarszych jakie są na Stravie więc kasowanie po osiągnięciu limitu nic nie daje.

Trzepak 

"MAMIL"

Dodaj odpowiedź