Widelec karbonowy
Napisano 07 luty 2010 - 20:11
Napisano 07 luty 2010 - 20:30
Dominik. Prawie to jest czasami wielka różnica
Thorian. Nie do końca. Próbowałem. W rowerze triathlonowym bardziej leżysz na kierownicy przy zamontowanej lemondce. Ja to lamer rowerowy jestem więc nie użyję fachowego terminu ale nogi są bardziej z tyłu. Jest wygodniej. Poza tym zmieniasz biegi w lemondce. Też plus. Mi szosówka nie "leżała" po 5 minutach siedzenia na niej w salonie. Na triathlonie posiedziałem dłużej i na pierwszy rzut oka wyszło OK. Tylko że niestety wychodzą mi kłopoty z plecami. Ale ale do takich problemów to macie na szczęście jeszcze dużo czasu :mrgreen:
Napisano 07 luty 2010 - 20:39
Chyba wiem co rozwiązał by Twój problem. Regulowany mostek do kierownic czasowych
Problem tylko w tym, że nie mam pojęcia gdzie takiego szukać
Napisano 07 luty 2010 - 20:42
Tylko że niestety wychodzą mi kłopoty z plecami. Ale ale do takich problemów to macie na szczęście jeszcze dużo czasu :mrgreen:
Ale przeciez to może być kwestia wytrenowania i przyzwyczajenia przede wszystkim (i to niezależnie od wieku).Pisałeś ze nie miałeś doświadczenia z szosówka. Myslisz ze też mi lezała pierwsza szosówka po kilku jazdach?Nie mówiąc ze coś dało by mi 5 minut w sklepie. Musiałem pojeździć chyba z 2 tygodnie zeby sie przyzwyczaić bo jeździło mi się gorzej niż na moim starym turystycznym wagancie.,a teraz wydaje mi się że wygodniej to się już nie da. Dobierz sobie odpowiednio mostek i wysokość i spróbuj sie przyzwyczaić, bo podwyższanie kierownicy w takim rowerze o 10 cm to jakiś koszmar :shock: To znaczy ze on sie zupełnie dla Ciebie nie nadaje.
Napisano 07 luty 2010 - 22:14
A i na pewno nie dawaj do tego zestawu karbonowej sterówki.
Napisano 10 luty 2010 - 21:53
Dzisiaj dotarł do mnie[zamówiony 2-2-2010 na Ebayu] widelec Deda Black Magic ,348g full carbon , sterówka 300mm, z przesyłką 109$ w komplecie gwiazdka alu i śruba hamulca aluminiowa , pierwsze wrażenie bardzo pozytywne Obrazek
Fajny,nieżle wycieniowany i cena bardzo dobra.można czasem na ebayu fajne rzeczy znaleźć...ciekawe jak taka masa sprawdzi się na drodze?Napisz jak się sprawuje .. 348g :-) to co ja mam powiedzieć o swoim ze stalową rura sterową i pancernymi ramionami i wagą 650g, można go chyba do downhillu i offroadu będzie używać :mrgreen:
p.s. wydaje mi się ze przydałby się dział "testy" do opisywania używanego przez siebie sprzętu. Ale czy będzie obiektywne kto wie, w końcu każdy swoje chwali ... :-P
Napisano 10 luty 2010 - 23:14
A wie ktoś ile może ważyć ten widelec time ? tak na oko chociaż, bo nie wiem dokładnie co to za model itp. ( może ktoś rozpozna )
Napisano 11 luty 2010 - 13:49
Mac, ten twój z pewnościa nie bedzie się giął podczas sprintów , mam nadzieje że mój też nie - chodzi o sztywnośc sterówki.
No tak,ale Twój zapewne na 1 i 1/8? Bo ja na 1 cal pełnego karbonu nie chciałem,wiadomo mniejsza średnica rury, więc olałem masę na rzecz trwałości,sztywności i komfortu.
Montuj i napisz jak Ci sie sprawuje w jeździe i czy nie wygina się za bardzo.
#174 Gosc_xsnailx_*
Napisano 13 luty 2010 - 21:06
ja pod mase 80 kg kupilem sobie 400 g full carbon widelec scotta z modelu cr1 pro .. za niecale 50 usd na ebaju. (masa z ekspanderem) - widelec nie uzywany zdjety z roweru
a tak wyglada zalozony w ramie:
ubylo ponad 400 gram w stosunku do orginalnego widelca
Napisano 14 luty 2010 - 01:05
Napisano 05 marzec 2010 - 15:57
http://sklepy.allegr...er_synkros.html
niestety Whistle oddaje bo za krótki jest, a nie chce mi sie bawić w szukanie podkładek.
A może polecicie inny do około 400zł? Mam jeszcze PRO a 429, ale nie wiem czy mnie stać. A może RDX?
Napisano 05 marzec 2010 - 16:27
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru