miguel ale napisz coś więcej.
np. jaki masz rozmiar głowy ?? a jaki rozmiar twojego rudego ?? i czy przymierzałes czy brałeś przez internet na żywioł ;P??
na contact mnie nie stać. Ale zuma jest w sumie bardzo podobny... rozmiarówki tych kasków powinny być takie same, bo ta sama firma a oba kaski różnią się chyba tylko wyglądem.
No więc musiałem sobie kupić jakiś kask, a akurat ten model był w zakresie cenowym, który sobie ustaliłem. Na zdjęciach wygląda bardzo atrakcyjnie, na głowie już może niekoniecznie, ale napewno jest ponadprzeciętny. Mój rozmiar to S/M, akurat na moją głowę, bo dzięki banalnie łatwej regulacji mogę bez problemu założyć grubą czapkę z biemme. Kontakt w tym rozmiarze waży przyzwoite 269 gram, a więc nie odstaje od reszty stawki. Ma oczywiście wymieniane wkłady na rzepy - można jeździć bez, ale jest to trochę niewygodne. Ogólnie jak na tę cenę dobrze się prezentuje. Bardzo mnie smuci jeden fakt, a mianowicie to, iż mój model jest pęknięty. Ponad rok temu zjeżdżałem przy prędkości 50 km/h. I upadłem na głowę. Kask odziwo się nie rozpadł, ale na tylnej części pojawiły się małe pęknięcia.
P.S. Z kaskiem otrzymałem łatwy w montażu daszek do MTB oraz wspomniane wcześniej wkładki.
Z racji tego, że mój Kontakt jest w raczej kiepskim stanie, planuję zmianę kasku na przyszły sezon. Raczej napewno będzie to kask firmy Specialized, model S-works 2d. Cena na ten kask śmieszna, ale wypatrzyłem go za 3XX złoty. W barwach Lampre, niestety, czarny jest za 500zł.
Pzdr