Skocz do zawartości

Jaki Kask??

1932 odpowiedzi w tym temacie

#161 jorg

jorg
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 02 maj 2008 - 17:52

Kask trzeba przymierzyć,bo może być za wąski(tak było w moim przypadku,syn kupił mi na imieniny i do bani dobrze,że zgodziła się pani wymienić na inny sprzęt).Teraz kupiłem Author - Skiff cena 129 zł,leży jak ulał,jazda w nim to przyjemność,a jeszcze nie tak dawno nie byłem do kasku przekonany.Pozdrawiam.

#162 michalw877

michalw877
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 maj 2008 - 11:57

skłaniam sie ku met volo lub formula wiadomo przymierze.chce takie bo sa cenowo ok bo rudy skylet koszt 180 zł troche duzo ale zawsze to rudy jeszcze myślałem nad kelly's orbital ale jak przymierze i bedzie ladnie lezał to go wezmę cena dobra a i pytanie czy przy kasku met formula można zdemonotwac daszek?

[ Dodano: 2008-05-03, 12:57 ]
sorry nie przeczytałem zdejmuje sie:P

[ Dodano: 2008-05-03, 21:11 ]
marakatti a jak sie jezdzi bo on niestety nie ma tej wkladki przeciwko owadom..chodzi mi o met formula bo i volo nie ma takowej

#163 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 15 maj 2008 - 18:44

Miał już może ktoś takiego Uvex-a Bladenight :?: :?: http://www.erowery.p.../_info/?id=1253 . Daszek zdejmowany, za ciężki też nie jest no i fajnie wygląda tylko tyle że taki drogi.
Co o nim myslicie??

A ten rudy?? http://www.allegro.p...lpu_kellys.html

#164 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 15 maj 2008 - 20:15

oba kaski sa dobrej jakosci. osobiscie wybralbym rudy project, poniewaz oprocz dobrych walorow uzytkowych, nizszej ceny, prezentuje sie o wiele lepiej niz nocnikowaty uvex.

#165 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 15 maj 2008 - 20:41

a co powiecie o takim kasku http://e-rower.pl/ka...jack-p-354.html

#166 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 15 maj 2008 - 21:14

kazdy z tych kaskow spelni swoje zadanie i ochroni twoja glowe. gdybym byl toba to wybralbym rudy project, poniewaz lubia ta firme i podobaja mi sie patenty zastosowane w tym modelu. crackerjack to podstawowy model met, dedykowany do mtb, zadna rewelacja po prostu dobrej jakosci kask. jesli chcesz kupic cos budzetowego to wybierz met.

#167 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 20 maj 2008 - 19:02

ten kask też jest niezły http://www.allegro.p...fessional_.html

a ten giro to już dla mnie bajka;] http://www.allegro.p...eumo_bialy.html

który by był najlepszy wraz z tymi poprzednimi które napisałem w wcześniejszych postach??

#168 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 20 maj 2008 - 20:05

ja ciagle jestem za rudy project. mysle, ze to kapitalny kask i zarazem najbardziej ekonomiczny wybor sposrod modeli, ktore do tej pory zaprezentowales.
z drugiej strony giro ma dodatkowe wzmocnienie z wlokna weglowego dajace dodatkowa "ukryta" ochrone, co w polaczeniu z dobrym systemem regulacji i swietnym wygladem daje jeszcze wieksza satysfakcje. jesli mozesz sobie pozwolic na odrobine szalenstwa to rozwaz giro.

#169 matsu

matsu
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 maj 2008 - 20:17

ja dziś pierwszy raz na głowie miałem Rudy Project Kontakt, jest drogi ale rewelacyjny. przez całą drogę nie czułem że mam coś na głowie, a gąbka z siatką jest bardzo mięciutka i wygodna.

#170 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 maj 2008 - 20:20

Szczęściarz z Ciebie. Ja założyłem kontakta na bańkę i się załamałem. Miałem wrażenie jakbym sobie jakąś kśiążkę położył na głowie etc. Kask kompletnie mi nie leżał na garnku.

Także po raz kolejny to napisze... zanim kupisz kask przymierz go!

#171 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 20 maj 2008 - 20:31

Miałem wrażenie jakbym sobie jakąś kśiążkę położył na głowie etc.

przed przymiarka nalezy wyjac kask z pudelka i instrukcje obslugi z kasku, a wtedy sie nie rozczarujesz :-) :-)
wybacz, ale nie moglem sie oprzec :-)

tak na powaznie...malik ma racje z przymiarka. kazdy z nas ma inaczej uksztaltowana czaszke. szkoda potem tracic pieniadze na wysylanie towaru do punktu z ktorego sie kask kupilo.

#172 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 21 maj 2008 - 14:34

mi się ten giro najbardziej podoba,ale faktycznie najlepiej przymierzyć

#173 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 październik 2008 - 12:56

Odświeżę trochę temat bo mam problem.
Chcę kupić kask...tak wreszcie się zdecydowałem. Za długo jeżdze bez kasku, a teraz na zimę rozsądek mi podpowiada, że to konieczność.
W Centrum Rowerowym sa Lazer'y Blade za 199 zł. Moje pytania brzmi czy one wyglądają ładnie? Wiele kasków wizualnie mnie rozczarowało mimo, że na zdjeciach były ładne.
Mam obwód głowy 57 cm, a w interesującym mnie kolorze jest tylko 53-56 cm, więc chyba trochę mały? Pod spód już raczej czapka zimowa nie wejdzie.
Jest jeszcze biały perłowy 57-62 cm i ten powinien być lepszy, ale boję się, że będzie za szeroki i kask będzie się opieral mi o czubek głowy.
No cóż. Przejadę się we wtorek po sklepach i poprzymierzam kaski.

#174 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 05 październik 2008 - 13:15

Za długo jeżdze bez kasku

rozczarowales mnie

a teraz na zimę rozsądek mi podpowiada, że to konieczność

lepiej pozno niz wcale

53-56 bedzie na 100% za maly. nigdy nie kupuj kasku na "styk" bo bedziesz mial problem. zalozenie czapki w zimie to raz, druga kwestia jest wlasciwe dopasowanie kasku oraz mozliwosc zwiekszenie obwodu w razie potrzeby i w tym przypadku rozmiar podany przez producenta traktowalbym tylko orienatacyjnie.

#175 Krzysio

Krzysio
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • Skądokol. Wodzisławia Śl

Napisano 05 październik 2008 - 13:47

ja mam met dedalo 'unisize' i to jest 54-61cm. jak dla mnie to calkiem wygodny

#176 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 październik 2008 - 13:52

rozczarowales mnie

Szybko to naprawię :D Przepraszam.
Teraz jeżdzę MTB, a techniki nie mam wyrobionej tak jak na szosie, na której czuję się bardzo pewnie.
Na MTB zrobiłem 800 km i już leżałem w stercie jabłek...doslownie.

#177 - MC -

- MC -
  • Użytkownik
  • 106 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 05 październik 2008 - 17:17

karbon widać że na szosie nie zaliczyłeś jeszcze upadku bądź nie miałeś kontaktu z samochodem. ja już przez to przechodziłem i teraz wiem że bez kasku ani rusz. swoją drogą ten lazer blade jest ok. dobierz tylko odpowiedni rozmiar i w drogę. pozdrawiam brać szosową.

#178 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 październik 2008 - 18:09

Ojj, miałem zdrową glebę przy 40 km/h pod górkę na szczęście, bo z górki byłoby znacznie szybciej. Bańką nie dotknąłem asfaltu. Widać umiem się przewracać, ale wolę na to więcej nie liczyć :D
Ten większy Blade ma rozmiar 57-62, więc na mój łeb 57 cm powinien być w sam raz.
Napisze co kupiłem i jak leży gdy kupię :D.

#179 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 05 październik 2008 - 20:11

o mój Boże. Karbon- to jakie ty szybkości rozwijasz na płaskim? bo ja za chiny nie mogę przekroczyć 50 tki ,a jeśli już to krótko. pozdr

#180 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 05 październik 2008 - 20:13

pewnie ten podjazd byl zwienczeniem dlugiego zjazdu i karbon wjechal pod gore dzieki sile rozpedu!? :-)

Dodaj odpowiedź