Co myślicie o takim kasku? Nosił ktoś, miał ktoś na głowie? : )
http://www.bikesalon...-fioletowy#3379
Jaki Kask??
Napisano 29 wrzesień 2015 - 10:52
Co myślicie o takim kasku? Nosił ktoś, miał ktoś na głowie? : )
http://www.bikesalon...-fioletowy#3379
Ja myślę, że jest bardzo drogi i do tego paskudny, ale to moje osobiste przemyślenia
- sirkozi lubi to
Napisano 29 wrzesień 2015 - 19:45
I jeszcze oksy do kompletu i zestaw gotowy. Nie wiem jak to się może komuś podobać.
Się nie podoba, sponsor sypie kasą to się jeździ
Napisano 29 wrzesień 2015 - 20:04
A ja mam nieco inne pytanie:
Czy macie propozycje kasku na którym mógłbym bezpiecznie zamontować okulary w czasie jazdy?
Wiem że taki system miał kiedyś Lazer (magnesy). Mi by wystarczyło aby to się trzymało nawet w prostszy sposób. Chodzi tylko aby takie okulary nie spadały.
Cena do 500-600 zł. Najlepiej z okularami...
Napisano 29 wrzesień 2015 - 20:31
A ja mam nieco inne pytanie:
Czy macie propozycje kasku na którym mógłbym bezpiecznie zamontować okulary w czasie jazdy?
Wiem że taki system miał kiedyś Lazer (magnesy). Mi by wystarczyło aby to się trzymało nawet w prostszy sposób. Chodzi tylko aby takie okulary nie spadały.
Cena do 500-600 zł. Najlepiej z okularami...
Każdy kask, który nie jest byle szitem z lidla, ma tak wyprofilowane otwory, że bez problemu okulary można w nich zamocować. Niektóre modele mają nawet dwa miejsca.
Napisano 29 wrzesień 2015 - 22:24
Polecam Rudy Project Sterling, użytkuję od roku, jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, żeby okulary nawet lekko się obsunęły z kasku a zdarzało się jechać z prędkościami rzędu 60-70 km/h jak i po wybojach gdzie mocno trzęsie.
#1397 Gosc_wojtek10611_*
Napisano 29 wrzesień 2015 - 23:27
Serio aż takie cyrki dla młodocianych, żeby im się chciało kask włożyć Ja dla siostry kupiłem za 39zł zwykły fioletowy z deca i jakoś bardzo nie dyskutowała, żeby zakładać z racji, że widzi, że ja jeżdżę w i ostatnio moja dziewczyna też sobie kupiła
Napisano 30 wrzesień 2015 - 06:06
Uważam że nie wszystkie kaski trzymają dobrze okulary - miałem kiedyś kask Lazor Blade /pękł mi przy wypadku/ i uważam że okulary mógłby trzymać lepiej.
A o mocowanie to mi chodzi takie jak z kaskiem POC.
Rudy to bardzo dobra firma ale mi się podobają kaski o n'owoczesnej' stylistyce takie jak choćby POC właśnie czy niektóre Giro.
A jeśli chodzi o sprzęt rowerowy z Lidla to przemilczę to. Od niedzieli mam przetartą mocno pachwinę bo zachciało mi się zakładać ich rewelacyjne ocieplane długie spodnie... A zrobiłem ledwie co 110km. Dobre ale na wyjazd do parku a nie do sportowej jazdy. To samo z kaskami - zwykłe kanciaste nocniki.