Jaka kierownica - rozmiar, typ, model?
Started By
mustafa30
, 17 Sep 2008 08:08
679 replies to this topic
Posted 28 March 2009 - 20:10
Aha No to uwierz mi, że Twoja kiera waży 255-260g Nie wiem skąd oni wzięli tak niską masę do katalogu, ale to nieprawdziwa informacja. Ta kiera to wszystko czego można chcieć, lecz w nie najniższej masie.Rocznik 2008. Niestety, nie ważyłem osobiście. Opieram się na informacjach producenta.
#45 Gosc_kot szosowiec_*
Posted 28 March 2009 - 21:20
Jeśli tak jest, to są gnojkami, bo tak nie wolno robić, zwłaszcza na własnej, oficjalnej stronie.
[ Dodano: 2009-03-28, 21:51 ]
Przy następnej wymianie owijki, zważę moją kierę (42cm o-o) i podam Ci jej ciężar.
[ Dodano: 2009-03-28, 21:51 ]
kot szosowiec, jaki masz rocznik tej kierownicy? Ważyłes osobiście? Moja Newton waży 258g (44 cm o-o).
Przy następnej wymianie owijki, zważę moją kierę (42cm o-o) i podam Ci jej ciężar.
Posted 02 April 2009 - 22:37
Witam, pozwolę sobie zadać tutaj pytanie odnośnie owijki i kierownicy.
Kupiłem używaną kierownicę z nawiniętą owijką, ściągnąłem ją bo była już brudna, zużyta i w nieodpowiednim kolorze. Zresztą mniejsza z tym. Na kierownicy po owijce został klej nie dość, że brzydko wygląda i potem będą problemy z założeniem nowej owijki, to są to dodatkowe gramy. Tak więc pytanie:
Co zrobić by usunąć ten klej i resztki owijki?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Filip
Kupiłem używaną kierownicę z nawiniętą owijką, ściągnąłem ją bo była już brudna, zużyta i w nieodpowiednim kolorze. Zresztą mniejsza z tym. Na kierownicy po owijce został klej nie dość, że brzydko wygląda i potem będą problemy z założeniem nowej owijki, to są to dodatkowe gramy. Tak więc pytanie:
Co zrobić by usunąć ten klej i resztki owijki?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Filip
#56 Gosc_Qba_*
Posted 06 April 2009 - 23:41
http://shimano-polsk...e_do_jazdy.html
Np. pierwsza z brzegu. Klamki hamulcowe montujemy na te niższe i krótsze końce, na dłuższe ramiona kiery zakładamy manetki przerzutek, np. takie:
http://www.allegro.p...rownicy_9s.html
Pozdro!
Np. pierwsza z brzegu. Klamki hamulcowe montujemy na te niższe i krótsze końce, na dłuższe ramiona kiery zakładamy manetki przerzutek, np. takie:
http://www.allegro.p...rownicy_9s.html
Pozdro!
#60 Gosc_kobrys_*
Posted 09 April 2009 - 13:26
W poniedziałek dostałem z UK 3T ergonova pro - waga jak u producenta co do grama - rozmiar 42cm - waga 260g (elektroniczna waga z legalizacją).
Natomiast jej kształ i dostępnoć klamek sprawiają,że tego kształtu chyba nigdy nie zamienie na inny.
Foto nie wrzucam bo widać ją pięknie na Cerveo S3.
Co ciekawe truvativ (na licencji sram) zrobił łądną podróbkę z tym, że wiele cięższą i bez płaskiej góry... a kosztuje tylko 10funtów mniej...
Natomiast jej kształ i dostępnoć klamek sprawiają,że tego kształtu chyba nigdy nie zamienie na inny.
Foto nie wrzucam bo widać ją pięknie na Cerveo S3.
Co ciekawe truvativ (na licencji sram) zrobił łądną podróbkę z tym, że wiele cięższą i bez płaskiej góry... a kosztuje tylko 10funtów mniej...