http://www.omega24.pl//index.php?p7902,licznik-22-funkcje-profex-przewodowyJaki licznik do 50 zł ?
Jaki licznik kupić ?
Started By
Gosc_Qba_*
, 15 Jun 2007 08:01
1348 replies to this topic
Posted 09 August 2012 - 22:37
Albo dołóż dyche i masz od razu z kadencją: http://rowertak.pl/p...-MIGHTY-17.html
Posted 09 September 2012 - 10:55
to moj pierwszy post wiec witam wszystkich serdecznie!
prosilbym o opinie na temat licznika ROX 8.1.
warto?
http://www.bikeman.p...-81-p-1650.html
prosilbym o opinie na temat licznika ROX 8.1.
warto?
http://www.bikeman.p...-81-p-1650.html
Posted 09 September 2012 - 17:12
Miałem do dziś ten licznik, ale STS czyli bezprzewodowy. Nie mogę polecić. Wypadł mi z zaczepu i niestety po komputerku...Ja mam Sigmę 1609 przewodową, podstawki zamocowane w dwóch rowerach i bardzo łatwo się odczepia, zaczepia. Polecam.
Nie jest to pierwszy przypadek. Mój znajomy zgubił tak 2 sigmy. Nie chcę wiedzieć ilu przed nami już miało taki kłopot.
Posted 06 October 2012 - 12:56
Koleżanki/Koledzy noszę się z zakupem licznika, proszę o pomoc w wyborze.
Oto moje wymagania:
1. Licznik
2. Kadencja (może nie być w zestawie, ale żeby była taka funkcja)
3. Pulsometr
4. Wolałbym bezprzewodowy
5. absolutnie nie są mi potrzebne funkcje typu: wysokość, temperatura itp.
Budżet +/- : 300zł - 400zł
zastanawiam się nad:
1. Sigma bc 2209 (trochę zmartwiły mnie "wasze" opinie że liczniki sigmy lubią wypaść z uchwytu ;O)
2. Polar cs 100
Chyba że ktoś ma jakieś ciekawsze propozycję ?
z góry dzięki za pomoc
Oto moje wymagania:
1. Licznik
2. Kadencja (może nie być w zestawie, ale żeby była taka funkcja)
3. Pulsometr
4. Wolałbym bezprzewodowy
5. absolutnie nie są mi potrzebne funkcje typu: wysokość, temperatura itp.
Budżet +/- : 300zł - 400zł
zastanawiam się nad:
1. Sigma bc 2209 (trochę zmartwiły mnie "wasze" opinie że liczniki sigmy lubią wypaść z uchwytu ;O)
2. Polar cs 100
Chyba że ktoś ma jakieś ciekawsze propozycję ?
z góry dzięki za pomoc
#754 Gosc_KeNaJ_*
Posted 06 October 2012 - 13:57
szopenhower, sigma 2209 mam, używam i jestem zadowolony (ważne by kupić z kodowaniem STS nie DTS, dts wyszedł już z produkcji ale na allegro czasem się zdarzają). Co do wypadania to raczej chodzi o sigmy mocowane na "sankach", w 2209 jest mocowanie obrotowe o nie wyobrażam sobie jak by mógł wypaść podczas jazdy.
Posted 07 October 2012 - 15:02
szopenhower, skoro wysokość Ci nie potrzebna to wybierz Sigmę bc 1909 STS. Ma pulsometr i kadencję, jest bezprzewodowa. W górnej linijce podaje puls i kadencję, w środkowej prędkość, w dolnej co tam sobie chcesz.
To pół biedy, gorzej jakby chciał zwycięskie numery do Lotto.
To pół biedy, gorzej jakby chciał zwycięskie numery do Lotto.
Posted 07 October 2012 - 15:28
Mam juz 3 licznik Sigmy w tym roku. I sto procent ze to ostatni kiedykolwiek 2209 targa nie ma ustawianej strefy pulsu, czyli musisz miec dobra pamiec. 1909 za to ma strefe tetna, do ustawienia, za to pasek na reke nie dziala z 1909 - znaczy dziala, ale trzeba kombinowac z laczeniem stykow czyms metalowym. Firma takimi drobnymi brakami kierujce Cie prosto na najdrozsze w ich ofercie Rox. Marketingowy bulszit dla idiotow, a ja nie chce sie czuc jak idiota, wiec przy nastpepnej zmianie bedzie garmin.
Sigmy lubia wypadac, znajomemu wypadla 1909 wykrecana z mocowania. To mocowanie wyrabia sie przy wkladaniu wyjmowaniu, wiec jesli chcecie uniknac marketingowego kierowania was w kierunku wymiany licznika za jakis czas, to najlepiej nie wyjmujcie go z mocowaania.
Aha. I 1909 i 2209 maja jakies dziwne akcje typu brak transmisji do licznika z czujnika pulsu, czy kadencji.
Sigmy lubia wypadac, znajomemu wypadla 1909 wykrecana z mocowania. To mocowanie wyrabia sie przy wkladaniu wyjmowaniu, wiec jesli chcecie uniknac marketingowego kierowania was w kierunku wymiany licznika za jakis czas, to najlepiej nie wyjmujcie go z mocowaania.
Aha. I 1909 i 2209 maja jakies dziwne akcje typu brak transmisji do licznika z czujnika pulsu, czy kadencji.
Posted 08 October 2012 - 11:58
CS100 ma nadajnik pulsu Polar T31 coded transmitter - znaczy się: starej generacji, jednorazowy (baterii nie da się wymienić) i nieco gorzej działający niż WearLink®+ transmitter, ten akurat ma CS200, który jest o wiele sensowniejszą opcją, a jak podsumujemy koszty (CS100 - 290zł + czujnik kadencji 105zł to i tak więcej niż komplet CS200CAD - 385zł) to widać, że zakup setki nie ma najmniejszego sensu. Tym bardziej, że ma tylko jeden bank pamięci. Zresztą Polar nie wiadomo dlaczego w swoich produktach oszczędza na pamięci, daje jej tyle co kot napłakał. Między innymi dlatego zrezygnowałem z używania mojego CS200, bo chciałem uzyskać więcej danych treningowych do analiz. Jak kupiłem E500 to SC200 (z drugim kompletem czujników do drugiego roweru) poszedł w odstawkę.
Jako podstawowy komputerek treningowy jest OK. Do wad mógłbym zaliczyć: kiepskie podświetlanie (przy baterii pastylkowej inaczej się chyba nie da) użytkowanie w nocy jest raczej uciążliwe, używanie czujnika prędkości na tylnym kole raczej może być niemożliwe z uwagi na zasięg nadajnika ograniczony do chyba 50 cm co dyskwalifikuje urządzenie do treningu na trenażerze. No i uciążliwy, akustyczny transfer danych do komputera PC (o ile ktoś chce tego używać).
Jako podstawowy komputerek treningowy jest OK. Do wad mógłbym zaliczyć: kiepskie podświetlanie (przy baterii pastylkowej inaczej się chyba nie da) użytkowanie w nocy jest raczej uciążliwe, używanie czujnika prędkości na tylnym kole raczej może być niemożliwe z uwagi na zasięg nadajnika ograniczony do chyba 50 cm co dyskwalifikuje urządzenie do treningu na trenażerze. No i uciążliwy, akustyczny transfer danych do komputera PC (o ile ktoś chce tego używać).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 08 October 2012 - 20:01
prozor, więc to nie bujda na resorach lecz prawda? Jednorazowy czujnik?! O co chodzi?! Bez sensu, ktoś wyżej napisał o nabijaniu klientów w butelkę przez Sigmę. Ile Polar życzy sobie za taki czujnik? 100 zł? 200 zł? Ja jednak pozostanę przy Sigmie... Nie widzę sensu dopłacania do Garmina lub wyższego modelu Polara.