Jaki licznik kupić ?
Posted 09 December 2018 - 09:05
Posted 09 December 2018 - 09:36
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Posted 09 December 2018 - 09:56
Porównanie 130 do Bolta jest nie na miejscu. Bolt może kontrolować trenażery smart na wiele rożnych sposobów, w bardzo ergonomiczny sposób. W dodatku posiada bardzo duży wybór różnych pól dla danych z miernika mocy, podczas gdy 130 jest mocno ograniczony w tym względzie.
Posted 09 December 2018 - 12:32
Dzięki za odpowiedzi BTLE nie jest konieczne, bo PM Inpeak obsługuje zarówno BTLE jak i ANT+ Czujników pulsu i prędkości i tak nie mam, więc będę musiał kupić. Na BTLE byłyby bardziej uniwersalne, bo pasowałyby też do smarfona chociaż nie wiem czy tego bym kiedyś potrzebował. Po zamianie zamkniętego starego Polara RS800CX z jego własnymi czujnikami chciałbym jednak mieć coś otwartego co w przyszłości będzie pasować do większości urządzeń. BTLE chyba lepiej spełnia ten warunek niż ANT+
Jeszcze jest kwestia jakości sygnału i zużycia baterii w ANT+ i BTLE - to nawet ważniejsze, a nie wiem który standard lepszy.
Trenażera Smart nie mam, ale wiele razy oglądałem i kto wie czy bym się nie skusił przy Bolcie. Trochę minusem jest fakt, że sterowanie mocą opiera się o PM w trenażerze, a nie ten co mam, ale dobre i to.
W Bolcie bardzo podoba mi się monochromatyczny wyświetlacz. Będzie czytelniejszy niż kolorowy i mniej baterii zeżre. A skoro przy baterii - po jakim czasie aku w tego typu urządzeniach zacznie mieć niewystarczającą pojemność na te 5 godzin jazdy? I czy można w trakcie doładować z powerbanka? Albo wymienić aku na nowy.
Ale pytanie zasadnicze. Robię trening, mam dane w liczniku i gdzie je później będę mógł analizować? Jaka aplikacja, strona www z jakimi funkcjami?
Posted 09 December 2018 - 12:44
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Posted 09 December 2018 - 13:01
Częściowo się z tym zgadzam ale brak IF, TSS, NP, W/kg, %FTP czy większej ilości średnich ruchomych (30s!) może być dla niektórych problematyczny także w trakcie jazdy. Bolt jest po prostu bardziej zaawansowanym urządzeniem treningowym i tyle. Stąd różnica w cenie.
Co do analizy to wolę zdecydowanie Stravę i Golden Cheetah.
Posted 09 December 2018 - 19:04
Funkcjonalnie jest kolosalna roznica pomiedzy tymi urzadzeniami. Bolt przytlacza roznorodnoscia danych treningowych, 130 to skromne ubóstwo. Do tego masz pelna mapowa nawigacje.
No ale jak ktos wspomnial powyzej, porownywanie tych urzadzen nie ma sensu.
Posted 09 December 2018 - 19:37
Ja i tak będę kupował w Polsce. Tutaj są w naprawdę niewielu sklepach i to po ok 1000zł. Przy czym 200zł to nie jest dla mnie kwota decydująca w sytuacji kiedy mam kupować urządzenie (mam nadzieję) na lata. Najlepiej by mnie pewnie wyszedł razem z czujnikami wahoo ale dostępność tego jest jeszcze gorsza
Posted 10 December 2018 - 14:26
Jak kupowalem Bolta (1.5 roku temu) zastanawialem sie nad bundle ale mialem opaske Garmina (jeszcze dzialajaca) i jakis czujnik predkosci. Czujnika kadencji nie potrzebowalem, bo to transmituje moj PM. Do tego czujniki montowane na piastach nie odpowiadaj mi wizualnie.
Ostatnio, jak mi padla opaska Garmina, dokupilem HR Wahoo Tickr.
Mozesz warto poczekac na Christmas sale ?
Posted 07 October 2019 - 13:52
https://www.bikeinn....ack/136999024/p
Posted 08 October 2019 - 04:31
Posted 08 October 2019 - 08:03
Na zielonej wyspie y też może być tanio
https://mediamarkt.p...ASABEgLShfD_BwE
Tylko to jest goły licznik.