Licznik nie może się od tak zawieszać. Ma działać cały czas.od 1000 km mam sigme 1606 z kadencja. uzytkowanie zaczelo sie od pecha, bo dostalem uszkodzony towar (jeden przycisk nie dzialal). po wymianie niby wszystko jest ok, ale nie wiem czy tak ma byc --> z racji tego, ze jest to dosc popularny model sigmy, to pewnie wielu z was go ma, i czy licznik tez wam co pare km sie ZAWIESZA?
Nic nie wyświetla tzn pokazuje 0 czy wszystko znika?np. jestem na 15 km, i nagle nic nie wyswietla (ani predkosci, ani dystansu, nic), i po jakims czasie samoczynnie sie odblokowuje i DOLICZA ten nie wyswietlony dystans, ktory przez okolo 300m (raz bylo to 4 km) nie zliczyl.
wymiana, czy to normalne?
Są dwie możliwości.
1. Źle masz ustawiony magnes bądź czujnik (magnes ma być jak najbliżej czujnika).
2. Trafił Ci się znowu felerny egzemplarz.
nie jest to wina magnesu, badz licznika. probowalem podczas jazdy (w momencie, kiedy sie zawiesza - pokazuje 0km/h i dystans w momencie zawieszenia sie, czasem zawiesza sie jedna wartosc, np. predkosc, a czasem dystans, jednak najczesciej obie) przyblizac sensor do magnesu, ale nic to nie zmienia.
kurde, chyba bede musial wymienic znowu...