Jaki licznik kupić ?
Napisano 02 grudzień 2009 - 22:53
Bury, CatEye mają chyba wszystkie funkcję przełączania między wł/wył. ręcznym, a automatycznym. Przynajmniej ostatni CatEye jaki miałem - Astral New 8 to miał, Enduro ma na pewno. Na wyświetlaczu był wyświetlany napis "AT" dla automatycznego wł/wył.
Napisano 08 grudzień 2009 - 15:28
Oba są przewodowe. Czy więc wtedy przewód z czujnika kadencji idzie również do podstawki licznika :-?
Napisano 10 grudzień 2009 - 09:44
Licznik jest firmy ATECH, takie niemieckie cos, ale w zasadzie od 3-4 lat sprzedaży nie było zwrotów więc chyba dobrze chodzą.
Zaleta jest własnie podstawka - ruchoma, ma pare przegubów i mozna ją ustawic w róznoraki sposób.
Uchwyt niestety pasuje tylko na standardowe koerownice, OS odpadają, chyba że ktos przerobi sobie opaske na większą np od lampki .
Poza tym ma duży czytelny wyświetlacz i sporo funkcji 9 lub 13 ( 15 )
Cena ok czterdziestuparu złotych.
Podstawka ta regulowana - funkcjonalna , np gdy ktoś jeździ z mapnikiem, ja ustawiłem sobie przed mostkiem bo często chwytam za mostek jak przenosze rower.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 21 grudzień 2009 - 20:37
Niestety nie cała instrukcja jest po Polsku :-? i mam problemy z uruchomieniem go . Najbardziej interesuje mnie " test batery " . Czy po naciśnięciu tego guziczka powinno się zapalić jakieś światełko :?: mnie się nie pali więc jeżeli tak to chyba oznaka słabych baterii. I co chodzi z tą synchronizacją " Wyjechać , po 20 sekundach ( maks.5 min. ) następuje synchronizacja odbiornika z obydwoma nadajnikami i dane zostają wyświetlone . Czy odbywa się to jednorazowo czy za każdym wyjazdem :shock:
Dziękuję za odpowiedzi
Napisano 22 grudzień 2009 - 10:42
Po roku użytkownika "test batery" również nie daje u mnie sygnału świetlnego, ale ze względu na koniec sezonu odpuściłem temat do wiosny. mam nadzieję, że po wymianie baterii wszystko wróci do normy, chociaż kadencja niby ma baterię sprawną, a i tak przestała się "parować" z odbiornikiem. jak zreperuję ten licznik to chyba sprzedam go w cholerę, bo za dużo zdrowia mnie kosztuje. Dopłacę więcej, ale kupię coś NIEZAWODNEGO.
Mój poprzedni licznik z tesco kosztujący 35 zł miałem chyba z 10 lat przy góralu. teraz mam
"super-Sigmę", którą najchętniej wyrzuciłbym do kosza.
Pozdrawiam :-)
Napisano 22 grudzień 2009 - 10:49
Napisano 22 grudzień 2009 - 10:56
jak się wk***** to sprzedam tą Sigmę o ile będzie działać i może dołożę do jakiegoś Garmina albo cuś. Na pewno nigdy już nie kupie Sigmy. Ale będę myślał jak sezon się zacznie.
kolor70 - jak Ci się nie chce sparować sprawdź odległości. Miedzy czujnikami musi być 2-3 mm odstępu. Nawet przy kadencji :!: Powodzenia
Napisano 22 grudzień 2009 - 11:38
#151 Gosc_Dominik_*
Napisano 22 grudzień 2009 - 11:48
Jest to bezprzewodowy licznik z pulsometrem. Dokładność średnia prędkość 0,1km/h bieżąca 0,5km/h. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby nadajnik z widelca nie dogadał się z licznikiem, z początku próbowałem założyć go na tylne koło ale odległość była zbyt duża, przy montażu na przednie koło jest ok. Jedyne problemy miałem z nadajnikiem pulsometru, dostałem z dość słabą baterią, po zmianie na nową jest ok ale i tak dość szybko je zjada, gdy wyjmuję baterię po jeździe to służy bardzo długo. Tak więc polecam, funkcje analogiczne jak sigmy >200zł a czy różnią się jakością? Ciężko mi powiedzieć, i tak przecież to wszystko robią żółte rączki.
Jest możliwość montażu na mostku, trzeba tylko rozkręcić podstawkę i wkręcić o 90st odwróconą, w inne otwory montażowe, trochę czasu mi zajęło zanim na to wpadłem
Napisano 22 grudzień 2009 - 16:59
Teraz mam Ciclo CM 4.2 z kadencją i na razie jest ok
Napisano 23 grudzień 2009 - 00:30
Generalnie odnoszę wrażenie, że te nowsze modele Sigm są zawodne. Mam w ostrym stary model 800 i z nim żadnych problemów. Niby tu DTS a tam kabelek więc nie ma co porównywać, ale z tego co czytałem/czytam, taka własnie opinia na ten temat mi się nasuwa ...