Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rychtarski - Columbus Max Single Speed.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#81 bratdalton

bratdalton
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 17 wrzesień 2014 - 12:27

Rower jest piękny, choć osobiście wolałbym kable po owijką.

A ktoś pytał wcześniej o cenę ramy: korespondowałem sobie z nimi, cena od ~3500, zależnie od rurek i opcji :) 

Jak zrobię trening zimowy i jakieś fajne wyniki na wiosnę to może w nagrodę... :D

• Malik lubi to

#82 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 17 wrzesień 2014 - 13:12

Przełożenie jest 47-18. 

Kable tak prowadzone mają swoje plusy. Hamulce chodzą lepiej niż "masło" ;-) Opory na pancerzach niemal zerowe :-D A wygląd... co kto lubi, ja nie byłem przekonany, ale się przekonałem. Tak w ogóle najpierw je kupiłem, a później dopiero doczytałem, że to wersja non aero :-D

#83 mburs

mburs
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 wrzesień 2014 - 21:26

No i znowu piękny rower wymyśliłeś, oj Ty niegodziwcze :-D

• Malik lubi to

#84 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 wrzesień 2014 - 13:19

A ktoś pytał wcześniej o cenę ramy: korespondowałem sobie z nimi, cena od ~3500, zależnie od rurek i opcji :)

Za te kasę to bym poprosił jeszcze o możliwość zamocowania tarczy ale to moja rozkmina, Malik chcial klasyk a tarcze by to troche uniemożliwiły. Dziwi mnie troche fakt ze masz hamulce które nie ogarną bardziej odsuniętego kola i masz pare mm prześwitu. Mnie by to drażniło ale jak mowie, to moje rozkminy :)

#85 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 18 wrzesień 2014 - 16:55

Za te kasę to bym poprosił jeszcze o możliwość zamocowania tarczy ale to moja rozkmina, Malik chcial klasyk a tarcze by to troche uniemożliwiły. Dziwi mnie troche fakt ze masz hamulce które nie ogarną bardziej odsuniętego kola i masz pare mm prześwitu. Mnie by to drażniło ale jak mowie, to moje rozkminy :)

Prześwit jest teraz idealny ;-)
Wcześniej był za mały albo za duży, a przełożenie też beznadziejne.

#86 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 25 wrzesień 2014 - 20:05

jak dla mnie strasznie niespójny rower. kierownica z ergonomicznym gięciem, mostek cinelli sztyca shimano, pedały zeusa, japoński osprzęt. wizualnie niby ładnie ale ja mam wrażenie że po prostu kupowałeś pierwsze lepsze części w dobrym stanie z allegro byleby złożyć. jest spoko, ale mogłoby być lepiej.

#87 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 26 wrzesień 2014 - 07:17

Większość części dostałem więc nie zamierzam narzekać i wydziwiać. Wolałem też mieć części w stanie niemal idealnym niż kupować jakiś zapyziały złom.

#88 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 17 październik 2014 - 10:01

Po zmianie zębatki na większą i srebrną. 

r2.jpg