Teraz czekam jak debil na trenażer i liczę na zimę Pewnie zapał mi przejdzie jak przyjdzie mi jeździć
Ale chcę Alpe du Zwift pyknąć XDDD
Zapał może przejdzie ale może też być wręcz przeciwnie
Posted 11 September 2020 - 15:25
Alpe zawsze robię jak mi miesiąc płatności mija - idealna trasa do zaliczenia 25 KM, jeszcze na zjazd zostaje
Co do zakupu trenażera Wahoo - co roku w okolicach czarnego piątku zawsze sprzedają odnowione egzemplarze w bardzo dobrej cenie. Myślę, że warto poczekać
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 11 September 2020 - 16:13
Wiem, wiem - przecież tak jadę - po prostu darmowych km wystarcza na podjazd, zaliczenie nagrody i część zjazdu, no i w tym czasie kropelki do skarbonki wpadają. Po zakończeniu 25 km jechać co prawda można, ale dodatkowo nic się nie zlicza
Posted 11 September 2020 - 16:41
To już dawno nieaktualne. BT działa lepiej na PC niż Ant+ (stabilniejsze połączenie, szybsza reakcja itd.).
Potwierdzę, jeździłem początkowo na Mac-u z BT 4.0, było OK. Obecnie jeżdżę na 2 letnim ThinkPadzie (przesiadłem się bo ThinkPad wydajniejszy) z BT 4.2, jest bajka. Ani razu trenażer/komputer nie zerwały połączenia BT.
Posted 11 September 2020 - 20:20
No i masz Ci los, pierwszy trening dzisiaj z Kickr Core po BT i czujnikiem kadencji i pulsu po ANT+. Wynik? 2x straciłem kadencję i puls, BT stabilne cały czas.
Przechodzę na BT.
Ribble R872 - Octane One Gridd
Posted 12 September 2020 - 15:01
Posted 12 September 2020 - 15:27
Jak robilem pierwszy test ftp to mialem pojego favero assioma uno polaczonego ze zwiftem za pomoca BT ... I ant+ z wahoo elemntem. Wszystko ladnie zadzialalo.Odnośnie BT i ANT - czy próbował ktoś podłączyć pomiar mocy (w moim przypadku Favero) do dwóch urządzeń jednocześnie? Albo równocześnie po jednym protokole, albo używając obydwu protokołu na raz. Czyli np. jeden protokół do Zwift, a drugi do komputerka. Akurat w moim przypadku potrzebuję przez BT wysyłać do Polar'a na ręce, a drugim do jakiegoś wyświetlacza przed twarzą.
Próbował ktoś takich kombinacji?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Posted 12 September 2020 - 16:36
Natomiast gdy urządzenie ma i BT i ANT+ to często możesz na raz mieć:
1. Jedno połączenie BT z urządzeniem A
2. N odbiorników (urządzeń) odbierających po ANT+.
Z Wahoo dwa urządzenia BT jednocześnie jak najbardziej są możliwe. Widocznie mają dwa kanały BT. Coś jak zestawy głośnomówiące z możliwością podłączenia dwóch telefonów. Oczywiście sterować można (należy) jednym.
Z Favero tego oczywiście nie zrobisz. Tylko jedno urządzenie sparowane.
Posted 12 September 2020 - 16:39
Ale po BT, bo po BT i ANT jak najbardziej favero zagada z dwoma odbiornikamiZ Wahoo dwa urządzenia BT jednocześnie jak najbardziej są możliwe. Widocznie mają dwa kanały BT. Coś jak zestawy głośnomówiące z możliwością podłączenia dwóch telefonów. Oczywiście sterować można (należy) jednym.
Z Favero tego oczywiście nie zrobisz. Tylko jedno urządzenie sparowane.
Posted 12 September 2020 - 16:40
Tak (ANT ograniczeń odbiorników brak - jeden radar może wystarczyć dla całej grupy), ale nie 2xBT - a o to widocznie mu chodziło.
Posted 21 September 2020 - 07:19
Góralem nie będę. Przejechałem się Mount Venotux w evencie na Zwifcie z okazji darmowych 25 km. Ledwo to przeżyłem =D
21 km śr. 7%
A co do Windowsa 10, to mi crashuje Zwift. Wyrzuca mi błąd ntdll.dll (sprawdziłem w dzienniku zdarzeń) i nikt rozwiązania jeszcze nie podał. Na razie przeinstalowałem Zwifta i dziś sprawdzę co i jak.