Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)
Napisano 19 listopad 2007 - 21:22
Mam żółtego continentala i uważam że sprawdza się w zupełności.
Jeżdżę na Elite z gumową rolką.
#123 Gosc_Rafalek_*
Napisano 21 listopad 2007 - 20:25
Mocowanie roweru po przez zacisk Tacxa jest super 2s i rower siedzi, w Elite bylo z tym slabo.
Docisk oporu daje rade, myslalem ze bedzie kiszka.
Poskladanie tego wszystkiego do kupy trwa troche( instrukcji nie czytalem "bo wiem lepiej" ) naszczescie to jednorazowa zabawa.
Duzy minus to brak gumowej rolki, z kiepska guma ktora mam na kole potrafi sie slizgac.
Upgrade I-Magic w drodze...i swieta bede mial o smalcu i skwarkach ;D
Napisano 22 listopad 2007 - 10:44
Napisano 22 listopad 2007 - 21:56
Mam od listopada trenażer i tak jak Miguel max czasu jazdy dla mnie to 40-45 minut. Tłumaczę to sobie niskim stopniem swojego wytrenowania, ale zauważyłem, że po 40 min kręcenia jestem bardziej spocony niz po 2 godz. na szosie.
Zampntowałem też licznik na tylne koło i wychodzi mi, że na 40 min jazdy przejeżdżam 18-19 km. To chyba bardzo słaby wynik.
Mam postanowienie, że od grudnia 60 min kręcenia to minimum, nawet gdyby nie wiem co.
A jakie odległości Wy przejeżdżacie np. w ciagu godziny.
Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi co do treningu.
Pozdrawiam brać szosową.
Napisano 22 listopad 2007 - 23:07
Witam
Mam od listopada trenażer i tak jak Miguel max czasu jazdy dla mnie to 40-45 minut. Tłumaczę to sobie niskim stopniem swojego wytrenowania, ale zauważyłem, że po 40 min kręcenia jestem bardziej spocony niz po 2 godz. na szosie.
Zampntowałem też licznik na tylne koło i wychodzi mi, że na 40 min jazdy przejeżdżam 18-19 km. To chyba bardzo słaby wynik.
Mam postanowienie, że od grudnia 60 min kręcenia to minimum, nawet gdyby nie wiem co.
A jakie odległości Wy przejeżdżacie np. w ciagu godziny.
Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi co do treningu.
Pozdrawiam brać szosową.
Ja co prawda teraz jeżdże na rolce, na razie zrobiłem 1 trening 1godz zrobiłem ok 29km. Ale to nie ma większego znaczenia, bo to zależy od tego na czym polega dany trening, a po za tym teraz taki okres że intensywność z reguły jest niższa. A jeśli chodzi o pocenie to jak jeździsz w pomieszczeniu zamkniętym bez obiegu powietrza, nawet jeśli włączysz wentylator to i tak będziesz się pocił intensywniej niż na drodze :-?
Napisano 23 listopad 2007 - 09:16
Co zrobić żeby wytrzymywać po 1,5 h na trenażerze? To takie nudneeeeee... :-)
#139 Gosc_Rafalek_*
Napisano 23 listopad 2007 - 23:09
Mnie wyszlo to taniej od ceny z allegro, nie mowiac juz o cenie velo.
Jednak gdybym kupowal odrazu imagic pewnie tez jakis rabat by wyszedl z tego
Tak czy siak dzieki komputerkowi flowa mozna cos skrecic bez pc'ta.
Napisano 24 listopad 2007 - 12:49
Prócz wentylatora nie wyobrażam sobie jazdy bez uchylonego okna.
Co do dystansu "przejechanego" na rolce w ciągu godziny to w tej chwili oscyluje on w granicach 30 km (lajtowa jazda).