heh, Deadhorse, im więcej czytam na tym forum Twoich postów tym mniej Cię rozumiem... Narzekasz, że nie masz na klamkomanetki, zaraz później czytam, że chcesz kupić kask, rame.... Nie wiem gdzie tu sens, kupować 5 rzeczy na raz, i każdą z nich kiepską.
Nie wiem jaki był sens kupowania ramy za dużej, skoro teraz ją sprzedajesz... I zmienisz napewno na coś gorszego znając życie... Robisz jakieś "interesy" na 100, 200 złotych. Przecież jak coś kupujesz to traci to na wartości i sprzedajesz to taniej.
Nie chcesz wpaść w "cyklozę"?? To tak, jakbyś powiedział, że kupisz samochód-starego grata za 500 PLN bo nie chcesz stać się maniakiem motoryzacji. Zawsze możesz kupić rurki w hydraulicznym i spawarkę, wtedy wyjdzie Cię jakieś 100 złotych taniej niż najtańsza rama na rynku.
Nie zrozum mnie źle, nie chcę na CIebie "wjeżdzać", w końcu to Twoje decyzje. Ale jeśli przemyślisz dzięki temu swoją "politykę" i może dojdziesz do właściwych wniosków... to będzie dobrze. czasem potrzebne jest "obiektywne podejście".
Ta rama Corratec'a mi się podoba. Za ok. 1100-1200 jest rama Felt F85 - taka jak moja. Całkiem przyjemna. Kup coś wreszcie raz a porządnie
Chyba, że taki handelek sprawia Ci po prostu przyjemność, jak coś się dzieje... Tak też bywa.
Pozdrawiam :-)