Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#2041 gozzi

gozzi
  • Użytkownik
  • 18 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 July 2013 - 20:21

Kolejny środowy trening Whirlpool Team! Tym razem z małym wyzwaniem!!

Dla zawodnika (z poza Whirlpool Team lub Club), który wygra premię lotną lub górską czeka miła niespodzianka, nagroda w postaci czapeczki lub skarpetek Whirlpool Team do wyboru. :]

Standardowo, spotykamy się w najbliższą środę (17.07), o godzinie 17:30 na parkingu pod siedzibą Whirlpool (ul. Bora Komorowskiego 6).

Trasa treningu: http://www.gpsies.co...khlejszyehnghyo

Wrocław - Trzebnica - Zawonia - Czeszów - Zawonia (premia lotna na tablicę) - Skotniki (premia górska) - Wrocław (~70km)

Jedziemy równym tempem, bez szarpania na podjazdach. Na ostatnim podjeździe oraz w Czeszowie zrobimy górską oraz lotną premie, gdzie będzie można zmierzyć się z kolegami i ze swoim organizmem ;-)

Przewidywana średnia: 34km/h

Kto podejmie wyzwanie?:P Dobra zabawa gwarantowana. :]

#2042 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 19 July 2013 - 20:53

Czy może ktoś jutro ma plan pojeździć? (południowy zachód) Może małe "sto" w spokojnym tempie? (kierunek Mietków itd.)

#2043 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Posted 20 July 2013 - 19:36

10.30 Mińska (obok Biedronki) kierunek Sobótka(Tąpadła)

#2044 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 posts
  • Skąddolnośląskie stepy

Posted 21 July 2013 - 22:32

Pamiętajcie, że jak przyszłym razem będzie SUPERNIEDZIELA jak dziś, to koniecznie spalajcie się na średnie prędkości i nie zapomnijcie zajarać się, jak 20% nawierzchni z Waszych 200 km nie zrobi Wam tatara z prostaty. Za to ja i kol. Adazz nacieraliśmy się urokami czeskich szos i tradycyjną suplementacją - kofola-piwo-kawa. Do tego zrobiony ładny trening, a od niechcenia parametry wyszły takie, że Froom może na umyć stopy. Za dwa tygodnie - jak będzie karma - robimy ripley. Paluszek do budki. Trasa poszła z Nysy do Głuchołaz, Jesenika, Żulowej itd. Pięknie że głowa mała. A obaj nosimy kaski z tych większych. http://obrazowyterro...tysci-szos.html

#2045 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 25 July 2013 - 14:49

Hej
Jutro (piątek) o godzinie 17:00 trening w bardzo spokojnym tempie średnia 29-30 km/h, planowana trasa: http://www.gpsies.co...mcbdclyuxovebzv
Zbiórka na skrzyżowaniu Grabiszyńskiej/Hallera
Pozdr

u4767y2014v3.gif

#2046 JamesJones

JamesJones
  • Użytkownik
  • 48 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 July 2013 - 08:14

Jedzie ktoś może dzisiaj kierunek sulistrowiczki, tąpadła?

#2047 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Posted 27 July 2013 - 18:21

Zapraszam.8.15 niedziela Mińska(obok Biedronki) kier.Mietków i okolice (tempo przyzwoite)szybki powrót!!!

#2048 JamesJones

JamesJones
  • Użytkownik
  • 48 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 July 2013 - 18:29

co znaczy przyzwoite?

#2049 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Posted 27 July 2013 - 18:52

Przyjedź.Zobaczysz. Bez strachu ,to nie wyścig :-) Zapraszam szosowców :evil:

#2050 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 29 July 2013 - 12:35

Cześć!

W związku z tym iż już niedługo, bo 04.08.2013 zbliża się kolejna SUPERNIEDZIELA, zapraszam wszystkich chętnych do wspólnej jazdy po pobliskich Czechach 8-)

Startujemy (lokalny_artysta, jarekdre i ja) z rynku w Vidnavie (20km od Nysy), godz. 8:00 (lub nawet wcześniej jak się da), wstępnie proponowana traska:

Vidnava->Źulowa->Lipowa-Lazne->Branna->Stare Mesto->Stronie Śląskie->Lądek Zdrój->Javornik-Bernatice->Vidnava.

Trasa jest dość trudna (góry, objechanie Śnieżnika dookoła itp.) - tempo będzie "normalne", każdy jedzie "swoim", czekamy na siebie, łapiemy się na koła itp. W trakcie przewidziane aplikowanie czeskich suplementów, integracja środowiska kolarskiego, podziwianie okoliczności przyrody - to nie będzie wyścig, ale również nikt nie będzie się "opieprzał" ;-)

Po stronie czeskiej piękne asfalty (!) i widoki gwarantowane, po stronie polskiej niestety tylko widoki :->

Uwaga!Traska ma charakter propozycji która może ulec zmianie ;-)

ZAPRASZAM!

#2051 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 posts
  • Skąddolnośląskie stepy

Posted 06 August 2013 - 22:10

Halo, 

w niedzielę urodził się nowy blog. Mieliśmy z kolegą Adazzem zrobić trasę życia, ale burze nam trochę zmieniły plany. Na blogu póki co nie ma zbyt wiele, ale buduję kilka rozłożystych wpisów, póki co (siłą rzeczy) trasy głównie z Dolnego Śląska. Do tego dojdą recenzje gadżetów itp. Porad stricte sportowych nie będzie jakiś czas, dopóki nie znajdzie się kompetentna osoba do ich stworzenia, zresztą na ten temat blogów i informacji jest dużo, więc nie ma co się dublować. Blog poświęcony będzie przyjemnościowej opcji szosy, czyli zamiast w pulsometr - gapić się na boki i do przodu, a zamiast carbo żeli itp - kawa i ciastko gdzie się da. Nie będzie o średnich prędkościach itp. Nie będzie o ciuchach, o tym też są blogi, ale będzie o tym, jak sprawują się rzeczy w dobrej cenie  ;)

Blog: http://szosowaszosa.blogspot.com/

Profil na fb: https://www.facebook.com/szosowaszosa

Jak wspominałem - póki co jest biednie, ale będzie rozwój. Zapraszam do zaglądania co jakiś czas, nie zapraszam specjalnie do wciskania lajków, to to żenująco brzmi  :) Jeśli ktoś z Was ma pomysły na trasę lub nawet chce poświęcić kwadrans swojego życia na opis i do tego jeszcze dobrze pisze - nie ma problemu.

Smacznego!  :)

#2052 wojtas7

wojtas7
  • Użytkownik
  • 21 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 August 2013 - 15:23

czy we wrocku nie ma ustawek szosowych oprócz Whirlpoola? 

#2053 Gosc_paulsen_*

Gosc_paulsen_*
  • Gość

Posted 07 August 2013 - 15:56

Halo, 

w niedzielę urodził się nowy blog. Mieliśmy z kolegą Adazzem zrobić trasę życia, ale burze nam trochę zmieniły plany. Na blogu póki co nie ma zbyt wiele, ale buduję kilka rozłożystych wpisów, póki co (siłą rzeczy) trasy głównie z Dolnego Śląska. Do tego dojdą recenzje gadżetów itp. Porad stricte sportowych nie będzie jakiś czas, dopóki nie znajdzie się kompetentna osoba do ich stworzenia, zresztą na ten temat blogów i informacji jest dużo, więc nie ma co się dublować. Blog poświęcony będzie przyjemnościowej opcji szosy, czyli zamiast w pulsometr - gapić się na boki i do przodu, a zamiast carbo żeli itp - kawa i ciastko gdzie się da. Nie będzie o średnich prędkościach itp. Nie będzie o ciuchach, o tym też są blogi, ale będzie o tym, jak sprawują się rzeczy w dobrej cenie  ;)

Blog: http://szosowaszosa.blogspot.com/

Profil na fb: https://www.facebook.com/szosowaszosa

Jak wspominałem - póki co jest biednie, ale będzie rozwój. Zapraszam do zaglądania co jakiś czas, nie zapraszam specjalnie do wciskania lajków, to to żenująco brzmi  :) Jeśli ktoś z Was ma pomysły na trasę lub nawet chce poświęcić kwadrans swojego życia na opis i do tego jeszcze dobrze pisze - nie ma problemu.

Smacznego!  :)

W opisie terenów wokół mogę pomóc w miarę możności, bo zwykle w weekendy tam śmigam, skontaktujmy się na priva.

#2054 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 07 August 2013 - 17:00

czy we wrocku nie ma ustawek szosowych oprócz Whirlpoola? 

To bardzo interesujące pytanie, generalnie z tego co ja wiem to odpowiedź na Twoje pytanie brzmi "nie, nie ma innych", tylko Whirlpool/Husaria spotyka się w miarę regularnie na tzw. ustawkach (ja nie brałem udziału bo zarówno psie pole i krzyki są zbyt daleko od mojego miejsca zamieszkania we Wro tj. Leśnica).

Mam nadzieję że może ktoś jakkolwiek się ustawia jednak w mieście jeszcze? Ja jeżdżę z Leśnicy na południowy zachód, spotykam czasami wielu, wielu kolaży jeżdżących samotnie i wcale nie jadą ze średnią 40-50km/h ;))

#2055 bart10

bart10
  • Użytkownik
  • 3 posts

Posted 08 August 2013 - 09:52

Witam

W związku z tym, że przeprowadzam się do Wrocławia chciałbym wiedzieć kiedy i gdzie sa cykliczne ustawki we Wrocławiu w tym sensie w jaki dzień w tygodniu, na weekend  i o której zawsze mogę z kimś pojeździć ??

#2056 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 08 August 2013 - 14:42

Hej 
Dzisiaj 17:30 Bardzka/Świeradowska, 50 km spokojnym tempem.
Pozdr

u4767y2014v3.gif

#2057 bart10

bart10
  • Użytkownik
  • 3 posts

Posted 08 August 2013 - 18:56

Dzięki za zaproszenie ale na stałe będę we Wrocławiu za 2 tygodnie, ale chcę się zorientować kiedy są treningi, żeby jakoś sobie to poukładać z pracą itp.

#2058 sulex

sulex
  • Użytkownik
  • 65 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2013 - 15:06

Witam!

W sobotę mam plan pojechać na Ślęzę przez Wysoką, na miejscu podjazdy (i zjazdy :-D) z 3 stron na Tąpadło, może okrążenie całego masywu..., start 14-15, tempo nie PRO ale amatorskie  :->

#2059 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 09 August 2013 - 15:08

Regularnie - w środy o 17:30 na Bora Komorowskiego są treningi Whirlpool Team/Club - po Wzgórzach Trzebnickich, na południu miasta też z reguły spotykamy się 2 dni w tygodniu, ale to już w różne dni, trzeba obserwować temat, dodatkowo organizowane są też spotkania w różnych innych częściach miasta, trzeba śledzić wątek.

u4767y2014v3.gif

#2060 Gosc_paulsen_*

Gosc_paulsen_*
  • Gość

Posted 09 August 2013 - 15:23

Witam!

W sobotę mam plan pojechać na Ślęzę przez Wysoką, na miejscu podjazdy (i zjazdy :-D) z 3 stron na Tąpadło, może okrążenie całego masywu..., start 14-15, tempo nie PRO ale amatorskie  :->

A czy ktoś startuje rano w sobotę? Koło 10:00 lub później na południe? 

Reply to this topic