Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#501 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 10 March 2011 - 09:03

Cześć,

Może i ja się przyłączę w sobotę ;) Tempo chyba nie będzie szaleńcze?

Serdecznie zapraszamy, wpadaj. Każda nowa osoba mile widziana. :-D Dla większości z nas to będzie pierwsza w tym roku dłuższa trasa więc na pewno tempo będzie, jak na początek sezonu, wolniejsze niż zwykle.

#502 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 10 March 2011 - 22:23

Niestety nie mogę przyjechać w sobotę :/ W piątek miałem zrobić morfologię, ale jest jakiś remont w ośrodku zdrowia i termin przesunęli mi na sobotę na 9:00. Ehh szkoda bo nastawiłem się na Sobótkę bojowo :mrgreen: Załatwiłem sobie nawet nocleg, żeby nie wracać na ostatkach sił i dojazd, żeby nie jechać tak z rana bo kawałek do Wrocławia mam. No trudno.. Pogoda z tygodnia na tydzień będzie się poprawiać, więc możecie na mnie liczyć ;]

#503 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 509 posts
  • SkądWroclaw

Posted 11 March 2011 - 15:09

Chyba wpadnę, ale całego dystansu z wami nie przejadę. Od października nie licząc dojazdów kozą na uczelnię to na rowerze byłem 3 razy, więc najpewniej szybko zostanę urwany, przynajmniej przekonam się jak bardzo jest źle :)

#504 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 March 2011 - 17:03

heavy_puchatek spoko ja też słabieńki jestem więc jak by co to zrobi się grupę pościgową;]

#505 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 11 March 2011 - 20:43

Udało mi się zrobić morfologię dzisiaj, więc jak jutro pogoda będzie obiecująca (bo czwartek i piątek tego nie zapowiada) to na 80% jadę z Wami ;)

#506 Etheos

Etheos
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 March 2011 - 15:08

Dzisiaj przetarłem pierwsze szlaki w okolicach Pasikurowic (wpadłem na jakieś 800m nieprzejezdnego bruku :evil: ) i jutro jadę znowu. Gdyby ktoś wybierał się w niedziele koło południa na północ od Wrocławia (najfajniej na hopki koło Trzebnicy) to niech piszę na PW. ;)

#507 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 12 March 2011 - 15:27

etheos też byłem na kierunku północnym - bruk jest między Wrocławiem a Krzyżanowicami
generalnie w powiecie trzebnickim jakość szos jest bez zarzutów, niestety dojazd z każdej strony po dziurach :-/
chyba najgładziej przez Oborniki, tyle że wzdłuż tamtej drogi w pewnym momencie jest spory kawałek kostkowej drogi rowerowej i na mnie trąbili :evil:
powrót przez gminę Długołęka to jakaś masakra
Jeśli ktoś ma sprawdzone gładkie drogi dojazdowe do wzgórz trzebnickich to niech się koniecznie tą wiedzą podzieli :-P

#508 Etheos

Etheos
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 March 2011 - 15:56

Jutro planuje wyjechać ulicą Okulickiego w stronę Domaszczyna, a dalej to będzie widać. Dzisiaj jechałem przez Bukowine-Domaczszczyn-Wrocław to droga tam jest całkiem fajna, tylko trochę wąska. Wyjeżdżałem z Sołtysowic przez Krzyżanowice i trafiłem zaraz na ten bruk i duży ruch - omijać jak najdalej.

#509 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 12 March 2011 - 16:21

droga Szczodre - Łosice, oraz fragment drogi między Skarszynem a Łoziną to też jakaś masakra (kończy się powiat trzebnicki i zaczynają się dziury), pomiędzy tymi dwoma fragmentami w sumie wiele lepiej nie jest :-?

#510 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 12 March 2011 - 20:14

Cześć,

Tak na szybko bo idę zaraz spać po tym dniu pełnym wrażeń. ;-)

Dziękuję Wam wszystkim za wspólny pierwszys trenig na szosie w tym roku. Było EXTRA! :-D

Na zachętę dla niezdecydowanych zamieszczam fotkę z dzisiejszego spotkania - było nas 12 osób!

Dołączona grafika

Od lewej: Ziele477, Tcp, Jurek Grzelak, Heavy Puchatek, Gozzi, Platon, Castor Troy, Chris1990Accent, Mati213, P.o.s.t, Merxin, ? (kolega Chrisa)

#511 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 12 March 2011 - 20:22

A kto to sie na krótko juz ubrał :o

u2250y2014v3.gif

#512 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 posts
  • SkądBrzeg Dolny

Posted 12 March 2011 - 22:43

Szacunek panowie, coś pięknego.

#513 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 13 March 2011 - 00:49

Ostatni będą pierwszymi! ;-) kolega Chrisa - emty13. Myślałem, że tempo dzisiejszej jazdy nie będzie takie duże? Przynajmniej dla mnie :-) Za Pietrzykowicami już nie mogłem Was dogonić, jazda samemu pod wiatr też trochę dobijała, ale na moje szczęście za mną był jeszcze Łukasz i jakoś dojechaliśmy do Sobótki :-) Myślałem, że będzie trochę lepiej, ale na podjazdach nogi mi wsiadły i musiałem się turlać :-/ Jak dla mnie wyjazd bardzo udany i jeszcze chciałbym podziękować Chrisowi za oponkę oraz Łukaszowi za użyczenie dętki!! oraz całej ekipie za jazdę ;-)

#514 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 March 2011 - 18:56

Fajnie się jechało, ale boczny wiatr na całej trasie siał spustoszenie w naszych szeregach :D

#515 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 14 March 2011 - 19:01

Czesc,

Ja ze swojej strony chciałem podziekowac WSZYSTKIM za trening.
Co prawda nie obyło sie, jak zwykle bez ekscesów, typu przebita opona
i dętka przed ustawką i 2-dniowym leżeniu w łózku z gorączką po treningu
(grypa żołądkowa + przemęczenie organizmu), ale pomijając to, bylo
bardzo fajnie. Cięzko kręcilo sie na podjazdach na Tąpadło, ale bylo lepiej
niz sezon temu, a nogę trzeba jedynie rozkręcic i będzie git. ;-)

Pozdrawiam.

#516 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 23 March 2011 - 18:53

czy ktoś mógłby udostępnić mi ślad gps drogi na Przełęcz Tąpadło? albo kilka miejscowości przez które najlepiej jechać? byłbym wdzięczny

#517 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 March 2011 - 19:05

http://www.mapmyride.../view/30212836/
Zapomniałem o dziurach na trasie Skałka - Kąty Wrocławiskie. Lepiej pojechać Skałka, Bogdaszowice, Lisowice, Chmielów, Pełcznica. Sto razy lepsza nawierzchnia.
pozdrawiam

#518 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 23 March 2011 - 23:58

Cześć,

Też trochę jeżdze - średnia 25-30 km/h.

Nudzi mnie już jeżdzenie samemu także chciałbym znaleźć ekipe na wspólne wyjazdy.

Mieszkam wrocław - psie pole. Mam 24 lata

Jeżdziłem już trasy na trzebnice , milicz, oławe, oleśnice, ostrzeszów, niemcze i chętnie poznam nowe trasy.

Moje gg to 1870120. Jeśli można to dajcie jakies namiary do siebie albo odezwijcie sie.

take care

#519 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 24 March 2011 - 07:27

Cześc,

Witamy kolejnego szosowca z Wrocławia! :-D Fajnie Gore, że się odezwałeś. Na wspólne treningi umawiamy się w tym wątku, zresztą jak sama nazwa wskazuje. Nie wiem jak będzie w ten weekend bo straszą deszczami i śniegami :shock: ale następna ustawka w najbliższym możliwym, dobrym pogodowo terminie.

Do zobaczenia. :-D

#520 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2011 - 09:35

W sobotę 26 jest półmaraton ślężański wiec jak ktoś planuje wypad w tamtą stronę niech liczy się z tym że będzie tłok i utrudnienia.

Reply to this topic