Napisano 26 marzec 2011 - 10:51
Czesc,
Mała korekta GORE, srednie nachylenie 14% (250m), co oznacza,
że miejscami może byc więcej lub mniej.
Podjazd robi naprawdę wrażenie. Znajduje się on na odcinku, gdzie w tym roku
będzie przeprowadzona trasa V Żądła Szerszenia pomiędzy wioskami :
RADŁÓW-SKOTNIKI. Do Radłowa można dojechac jadąc np. z Sędzic na Czachowo
i na końcu Czachowo skręcic w wąską drogę w lewo. Jadąc ciągle tą drogą, za
ok. 4km pojawi się ściankowy podjazd.
Już wiem, gdzie będę trenował interwały :mrgreen: .
A teraz chwila prawdy... :-|
Wczoraj 25 marca miałem okazję wraz z Pawłem (GORE) sprawdzic odcinek od miejscowosci Czachowo-Skotniki,
którędy 30 kwietnia przeprowadzony zostanie V Maraton Trzebnicki Żądło Szerszenia.
Po tym czego doswiadczyłem, moja opinia brzmi tak:
"POŻAL SIĘ BOŻE" :!:
Dlaczego, ano dlatego:
1. Początek po syfiastym asfalcie, pełno dziur, rower telepie na wszystkie strony,
tak jest nierówno; najpierw płasko a potem podjazd (razem ok.1km). :-x
2. Na odcinku dojezdzając do Radłowa i za Radłowem az do Skotnik jest dużo zjazdów,
gdzie asfalt jest pierwsza klasa, ale jest mnóstwo piasku na prostej drodze i na ostrych zakrętach.
Podczas wyścigu przy 40-50km/h ludzie tam POZABIJAJĄ SIĘ :!: :!: :!:
3. Przejazd przez Skotniki zawiera w sobie podjazd po KOSTCE BRUKOWEJ (podjazd ok. 300m, srednie nachylenie z 6%),
przy czym, jakosc tejze kostki jest GORSZA od kostki brukowej znajdującej sie na odcinku WROCŁAW - KRZYŻANOWICE. :!:
Co prawda kostka jest gęsciej ułozona, ale ma ostre krawędzie. :-?
4. Odcinek z Czachowa do Skotnik przeprowadzony jest wąską drogą na szerokosc
jednego samochodu. Zatem podczas wyścigu, gdy nagle z naprzeciwka pojawi sie samochód,
to mam wjechac do rowu przy 30-50km/h ? bo na rower i auto tam na pewno nie ma miejsca. :shock:
Powyzszy odcinek nie jest jedynym w tegorocznej trasie wyścigu Ządło Szerszenia.
Kolega Xubix pisał juz o jednym , fatalnym odcinku.
Podsumowując. Orgowie przygotowali trasę, abysmy uszkodzili nie tylko rowery, ale
też wylądowali w szpitalach.
Także serdecznie gratuluję pomysłów organizatorom z Trzebnicy, nie żebym odstraszał
zawodników, ale chcę uzmysłowic ludziom za co będą płacic te 70zł wpisowego. :!:
Pozdrawiam.