Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#581 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 April 2011 - 12:44

Castor Troy,
Ja się piszę wstępnie na sobotę.

#582 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 19 April 2011 - 13:46

Ja też

#583 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 20 April 2011 - 09:38

Cześć,

Fajnie, że jest odzew na propozycję sobotniego wypadu w "górki" 23 kwietnia. :-D

Ekipa na tą chwilę:

1. Mati213
2. Akitigra
3. Tcp
4. Castor Troy

Zapraszamy wszystkich chętnych! :-D

#584 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 20 April 2011 - 11:44

Hej, jak tylko poświęcę w sobotę jajeczka to wskakuję na rower. Castor Troy, skontaktuję się z Tobą odnośnie godziny, na którą bylibyście np. w Sobótce (w zależności przez co jedziecie) i tam podjadę z Dzierżoniowa. Mam nadzieję, że będą chętni na Jugowską :) Choć jeszcze w tym roku górek wielkich nie zaliczałem, ale zobaczymy jak noga będzie się kręciła.
Pozdrawiam

#585 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 20 April 2011 - 12:31

Cześć,

na którą bylibyście np. w Sobótce (w zależności przez co jedziecie) i tam podjadę z Dzierżoniowa.

Grzesiu, świetna wiadomość, że chcesz jechać! Wyjeżdząmy, o 10:00 z Wrocławia, a na szczycie Przełęczy Tąpadło będziemy między 11:30, a 11:45. Mamy telefony to się zdzwonimy. Będzie Fun. :-D

#586 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 20 April 2011 - 20:27

Coś dla szosowców z Oleśnicy i okolic:
http://www.panoramao...esnicy,3480.htm

Trening odbędzie się w niedziele o godzinie 10:00. Wyruszamy z pod hotelu Perła :)

podaj szczegóły jak możesz :)

Co dokładnie Cię interesuje? :->

@Mati213 - dzięki za info o tych sklepach! Hmm używane opony.. Ile chciałbyś za te Micheliny ? Jak możesz to podeślij mi kilka fotek ;-)

#587 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 22 April 2011 - 11:03

Cześć,

Właśnie przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z Chrisem1990Accent i on także się zapowiedział na jutrzejszy wypad w górki. Dla przypomnienia:

Spotykamy się jutro czyli w sobotę 23 kwietnia, o godzinie 10:00 na skrzyżowaniu ul. Hallera i Grabiszyńskiej.

Trasa: Etap "górski" czyli Sobótka + Przełęcz Tąpadło i dalej na Dzierżoniów na Przełęcz Jugowską. :-D

Ekipa na jutrzejszy wyjazd:

1. Mati213 + kolega
2. Akitigra
3. Tcp
4. Chris1990Accent
5. Gr3gory (dołaczy na Przełęczy Tąpadło)
6. Castor Troy

Jest już nas 7 osób i zrobił się całkiem fajny peletonik. :->

Do zobaczenia jutro, o 10:00! :-D

#588 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 23 April 2011 - 05:00

Niestety nie będzie mnie.Mam awarię kolana.

#589 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • Skądddz

Posted 23 April 2011 - 18:13

Jak tam panowie udał sie etap górski? ja w czwartek wjezdzalem na jugowska a raczej wlekałem sie :) totalny brak formy ale zjazd juz byl czyms wspanaialym :mrgreen: hehe czasami bylo na granicy, juz wiecej tak nie zjezdzam :-)
, pzdr

#590 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 24 April 2011 - 19:52

Cześć,

Jak tam panowie udał sie etap górski?

Cudownie. ;-) 181km, 3 przełęcze, wiatr w ryj na powrocie przez 90km... :-o

czasami bylo na granicy, juz wiecej tak nie zjezdzam

Jakiej granicy? Ile miałeś najwięcej na liczniku?

Teraz w weekend 30 kwietnia jedziemy Maraton Trzebnicki ale potem mamy dłuuuuugi weekend majowy więc na 100% będą ze 2 lub 3 wyjazdy w "góry", na które już dziś zapraszam wszystkich chętnych. Będziemy "ustawiać" się na bieżąco. :-D

#591 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • Skądddz

Posted 24 April 2011 - 20:18

Wiesz co nie chodzi mi o predkosc maksymalna tylko o hamowania na serpentynach czasami troche wynosilo mnie na przeciwny pas,
ja musze pojezdzic troche zeby do was dolaczyc :)

#592 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 April 2011 - 06:22

Spokojnie, ja mimo że jestem mega cienias to i tak czasem zabiorę się z chłopakami. Najwyżej tworze własną grupę pościgową składająca się z jednej osoby ;] ale i tak staram się i nie poddaję.

#593 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 25 April 2011 - 15:50

wracam dzis sobie z trzebnicy i koło pasikurowic i godzieszowej spotykam maly peletenik 8-10 osob ... to ktoś z was ? moze szerszenie ?

#594 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 April 2011 - 16:04

Pewnie Chris rodzinę na rower wyciągnął ;)

#595 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 25 April 2011 - 17:36

Haha, ale się ubawiłem Twoim tekstem Tomek :mrgreen: .

Niestety, dzis jezdziłem tylko z bratem tempem rozjazdowym
po hopkach. Rozjazd był jak najbardziej potrzebny po sobotnim,
rekordowym treningu pod względem dystansu-255,37km w 8h 30min.
Jutro i w srode robię treningi na gazie, zas we czwartek i piatek luzno, aby
sie przed maratonem nie zajechac. Jest dobrze.

Pozdrawiam.

#596 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 25 April 2011 - 20:22

wracam dzis sobie z trzebnicy i koło pasikurowic i godzieszowej spotykam maly peletenik 8-10 osob ... to ktoś z was ? moze szerszenie ?

Możliwe, że była to grupa z Oleśnicy. Jeśli ktoś nie zdoła ukończyć Maratonu Trzebnickiego to w trakcie jazdy będzie mógł się wycofać z dalszej jazdy nikomu tego nie zgłaszając? :-)

#597 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 April 2011 - 07:30

Jako świeżak na tym forum witam wszystkich zgromadzonych!
Namiary na ten temat podrzucił mi przez bikestats.pl Artur Świder (Castor Troy?:)
Byłbym chętny na wspólne wyjazdy ale wstępnie chciałbym wiedzieć jak mocno ciągniecie te treningi. Robicie sobie jakieś przerwy na rozprostowanie kości?:) Jaką macie przelotową na płaskich odcinkach samemu/w grupie?
pzdr Piotrek

#598 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 26 April 2011 - 09:24

Możesz zacząć ze wszystkimi. Jak nie dasz rady to odłączysz się i zrobisz sobie trening indywidualny. Ja też zwykle nie dojeżdżam do celu i wracam szybciej .

#599 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 26 April 2011 - 13:50

Cześć,

Namiary na ten temat podrzucił mi przez bikestats.pl Artur Świder (Castor Troy?:)

Tak, to ja. Fajnie, że się odezwałeś. :-D

Byłbym chętny na wspólne wyjazdy ale wstępnie chciałbym wiedzieć jak mocno ciągniecie te treningi. Robicie sobie jakieś przerwy na rozprostowanie kości?:) Jaką macie przelotową na płaskich odcinkach samemu/w grupie?

Na same treningi to umawiamy się jak coś w tygodniu, a w weekendy to raczej nazwałbym nasze treningi "wypadami", bo i trasy są dłuższe i osób zawsze więcej. Co do prędkości to jest to bardzo różnie. Mi w sobotę 23 kwietnia na 181km wyszła średnia 28,16km/h. Jak jedziemy z wiatrem, to i 50km/h się zdarza, a jak pod wiatr to i 21km/h było... ;-) Co do postojów to jak najbardziej robimy. Zawsze na przełęczach czekamy na wszystkich i nigdy nikogo nie zostawiamy, chyba, że sam rezygnuje. To tyle na początek.

Zapraszam na najbliższą ustawkę. Przyjedziesz, zobaczysz, ocenisz. Obserwuj wątek i przyjeżdżaj. Co do najbliższych dni, to w sobotę 30.04 jedziemy maraton szosowy w Trzebnicy, a 3 maja we wtroek pewnie coś się zorganizuje. Potem jest długi majowy weekend i pewnie też gdzieś pojedziemy. Do zobaczenia. :-D

#600 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 April 2011 - 14:00

Temat Trzebnicy zmieniał się u mnie jak w kalejdoskopie, ostatecznie się poddałem i padło na wypad do rodzinki do Szczecina, żałuję tym bardziej, że ostatnio poleciałem w tamte strony i załapałem się na objazd z kilkoma Szerszeniami, zapowiada się świetna impreza.
Na marginesie będąc na północy może uda mi się objechać pętlę supermaratonu w Świnoujściu, zobaczymy.
Temat śledzę, jak termin podpasuje z chęcią się podepnę.
pzdr

Reply to this topic