Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#661 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 May 2011 - 21:51

Z Darkiem też przekładamy wyjazd na 12.

#662 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 28 May 2011 - 17:40

Cześć,

Trening grupy "południowej" zakończony pełnym sukcesem. :-D

Skład 6 osoby: P.o.s.t, Suchy, Melchior, Wtd, Gawlo i Castor czyli ja.

Po kilku km odpadli Wtd i Gawlo. Sorry chłopaki ale te 30km/h co dziś jechaliśmy to było spokojnie. Czekaliśmy na Was 2 razy ale w końcu pojechaliśmy dalej. W Gniechowicach, po 36km Artur z Piotrem pojechali w kierunku na Wysoką, a my z Tomkiem zawróciliśy na Kąty Wr. i przez Skałkę wróciliśmy do Wrocławia w tempie 30km/h czyli lekko treningowo. W sumie 68km, czyli to co założyliśmy.

Dziekuję Wam wszystkim za wspólny trening! Było super! :-D

P.S. Za tydzień, 4 czerwca w sobotę planujemy wstępnie wypad w góry rano pociągiem z Wrocławia. Zgadamy się w tygodniu. Zapraszamy wszystkich serdencznie. Po Lesznie trzeba znów wrócić w góry bo przed nami będzie maraton górski w Karpaczu. :-D

#663 gawlo

gawlo
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądWroclaw

Posted 28 May 2011 - 18:41

Hej,

No niestety, nie dałem rady dotrzymać Wam tempa. Niestety moje prawo kolano czeka na artroskopię i rekonstrukcje zerwanego więzadła, więc nie jest w stanie generować takiej siły... No i na pewno potrzebuję więcej treningu :)

Z WTD pojechaliśmy chyba trochę inną trasą. Zrobiliśmy 55 km, link do trasy poniżej.

http://www.sports-tr...ioagtg6om9osilg

#664 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 May 2011 - 20:17

Wybaczcie że mnie nie było, sąsiad poprosił o pomoc w przeprowadzce i nie mogłem odmówić. Jutro chce sobie to odbić, jest ktoś chętny aby trochę pokręcić, zawsze to z kimś jest raźniej. Co do kierunku spokojne można się dogadać. jakoś szybko nie jeżdżę więc nie ma się czego bać.

#665 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 30 May 2011 - 20:25

Hej
Ktoś chętny jutro na przejażdżkę w okolice Wzgórz Trzebnickich?

http://www.mapmyride.../view/35881346/

Można ewentualnie połączyć z górkami koło Obornik i wrócić pociągiem o 21:12 np. ze Żmigrodu. Tempo umiarkowane.

Planowany start - godz. 18 spod hotelu Wrocław. Jakby ktoś był chętny proszę o info.
Pozdr

#666 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 30 May 2011 - 20:44

merxin, ja jutro się wybieram pokręcić po pagórkach, ale raczej delikatnie bo ostatnio jakieś katary i kaszle mnie prześladowały i nie wiem jak będzie jutro :-?
wg meteo zachód słońca o 20:54 - czyli gdzieś koło 20:30 należałoby wjeżdżać w granice Wrocławia

Planowałem start koło 17 z rynku, przez kromera, koronę, estakadę na Ramiszów
odezwij się na pw lub gadu to może coś wspólnego ustalimy

#667 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 30 May 2011 - 21:36

Hej natus, prawdopodobnie jutro dopiero kolo 17 wyjde z pracy wiec raczej nie uda mi sie przed 18 wyjechac :-/ poczatek moglbym dla odmiany zrobic tak jak piszesz.

Ktos jeszcze bylby chetny?

u4767y2014v3.gif

#668 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 30 May 2011 - 23:58

Tak się zastanawiam z tym wyjazdem. Mógłbym pojechać Wrocław-Trzebnica-Wrocław. Tylko jest taka sprawa, że we Wrocławiu jeżdżę na MTB, szosa mam w Dzierżoniowie.

#669 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 31 May 2011 - 06:35

gr3gory, spoko, nie będziemy bardzo cisnąć, w sumie też zastanowię się nad rowerem mtb, tyle że na moim nie osiągnę raczej zbyt dużych prędkości.

#670 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 31 May 2011 - 07:57

Tylko przebicie się przez Wrocław pewnie zajmie sporo czasu i na konkretną jazdę zbyt wiele go nie zostanie.

#671 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 31 May 2011 - 08:30

Powinnismy dac rade, to co stracimy przez miasto nadrobimy po drodze i mysle ze 3 godzinki beda w sam raz. Mozemy przesunac na 17:50, szybciej nie dam rady niestety.

u4767y2014v3.gif

#672 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 31 May 2011 - 11:01

Godziny ustalone - 17:50 odjazd spod Hotelu Wrocław, 18:15 z Kromera za Mostem Warszawskim, póki co 3 osoby potwierdziły, jeśli jeszcze ktoś ma chęć dołączyć to zapraszam.

u4767y2014v3.gif

#673 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 May 2011 - 12:23

Postaram się podpiąć do Was, tylko napiszcie jak lecicie bo ślad nie idzie przez Kromera, jedziecie dalej al. Sobieskiego przez Zakrzów(Polar) - Ramiszów czy jakoś inaczej?

#674 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 31 May 2011 - 12:47

Tak jest przez Ramiszów. Zmiana ze względu na to, iż jeden kolega dołącza na Kromera.

#675 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 31 May 2011 - 13:02

szkoda rowerów na Krzyżanowickie "atrakcje" :-P

#676 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 03 June 2011 - 10:28

Cześć koledzy,

weekend zbliża się dużymi krokami więc proponuję obgadać temat sobotniego wypadu w góry. Wstępnie rozmawiałem z P.o.s.t-em w sobotę, na rozjeździe przed Lesznem i jest kilka ciekawych warianktów. Oprócz nas, Suchy i Melchior byli chętni - chłopaki potwierdźcie proszę czy jesteście dalej chętni. :-D

Także panowie kto jest chętny w sobotę na większy wypad? Proszę Was, o info.

Moje ewentualne 3 propozycje:

1. Napiąć się jeszcze raz na zaliczenie korony 5 szczytów przełęczy Gór Sowich - strasznie mnie to męczy, że się nam nie udało tamtym razem... :-|

2. Zaliczyć z Wrocławia Jelenią Górę, trasą którą w tamtym roku pokonaliśmy autami z metą na Orlinku w Karpaczu - zyskiem z tej trasy będzie zaliczenie "Łysej Góry", która będzie jednym z najtrudniejszych podjazdów na trasie maratonu 18 czerwca w Karpaczu.

3. Jeżeli nie wypad w większe góry, to może poprostu klasycznie Mietków, Sobótkę i Tąpadło ze 3 razy i do domu. ;-)

To oczywiście tylko propozycje. Czekam na Wasze. :-D

#677 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 June 2011 - 11:52

Jeśli ktoś lubi długi wyjazdy jest jeszcze 4 wariant ;)

4. Tą opcję chciałbym najbardziej zrobić. Z uwagi, że na całej trasie zapowiadany jest silny wiatr w plecy może być ciekawie :)

Wrocław - Jelenia - Zgorzelec - Bautzen - Drezno - 290km, powrót pociągiem z Drezna. Pociąg jest 17:32 więc trzeba wcześnie wyjechać, w razie obsuwy można wracać z Bautzen tym samym pociągiem. Super trasa, 1800m w pionie, wiatr w plecy... czego chcieć więcej? :P Niestety pkp nie podaje ceny biletu. Ze Zgorzelca kosztuje on 31.50zł.

Tutaj trasa:
http://www.gpsies.co...jvedcpldcrsvvmk

Nie zmieniając długości dystansu możemy pojechać przez Złotoryję zamiast Jeleniej, 300m w pionie mniej.

EDIT: Dla osób z południa Wrocławia to jakieś 15km mniej bo ja z Psiaka dojechać muszę.

#678 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 03 June 2011 - 15:31

a czy ktoś nie miałby ochoty pokręcić dzisiaj na kierunku trzebnicko-zawońskim?

#679 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 03 June 2011 - 15:57

Czesc,

Ja miałem dzis w planach przeprowadzenie treningu MTB w terenie,
czyli 15-20 powtórzen podjazd pod Kocią Górę (nachylenie na początku ok. 30%,
dalej troszkę lżej, bo ponad 20% :mrgreen: ), ale ostatecznie wyskoczę chyba
wieczorkiem pobiegac 10km w 1h dla odpoczynku.

Jutro planujemy z Arturem trening po płaskim, którego celem bedzie Jezioro Mietkowskie.
Przyjadę na MTB. Start o 10.00 tam, gdzie zwykle, czyli rog Hallera i Grabiszynskiej.

Pozdrowery.

#680 melchior

melchior
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądWroclaw

Posted 03 June 2011 - 17:04

Hey,

Ja bym sie gdzies przejechal po gorach, bo po Lesznie to mi sie znudzila plaska szosa. Widze ze kazdy ma inne plany na sobote, ale moze sie da zebrac maly peletonik w kierunku jeleniej?

Reply to this topic