Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#941 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 22 August 2011 - 07:27

Cześć,

Chciałem podziękować Grzegorzowi, Marcinowi i Krzyśkowi za, jak zawsze, bardzo udany etap w miłej atmosferze. Etap był ciężki z uwagi na praktycznie non stop czołowy wiatr, który bardzo nas wymęczył. Przejechaliśmy 153km, zaliczyliśmy 3 przełęcze (Tąpadło, Jugowska i Woliborska). Powrót pociągiem z Kłodzka w czasie 2:34 :shock: , zawalony powracającymi uczestnikami Hip-Hop Kamp z Czech, dodał na koniec niezapomnianych wrażeń. ;-) Do następnego! :-D

Emty13, spoko, następnym razem ustaw 3 budziki. ;-)

Mam w planach stawić się na treningu we wtorek o 18:00 pod sklepem DSR na Hallera.

Ja dziś odpuszczam ale z ciekawości co to za budynek ten DSR? To ten dom handlowy na rogu Hallera i Grabiszyńskiej?

#942 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 August 2011 - 07:56

Ja dziś odpuszczam ale z ciekawości co to za budynek ten DSR? To ten dom handlowy na rogu Hallera i Grabiszyńskiej?[/quote]

DSR - Dobre Sklepy Rowerowe ;-)
Spotkanie przy sklepie - ogłaszają się że prowadzą treningi we wtorki i czwartki.
Z ciekawości pojadę zobaczyć.

#943 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 22 August 2011 - 10:01

Postaram się wpaść w czwartek lub przyszły wtorek, dużo osób przyjeżdża na te treningi?

u4767y2014v3.gif

#944 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 22 August 2011 - 10:24

Kilka osób zwykle przyjeżdża. Jazda jest raczej ostra, 35-40 km/h. Jak trzeba to jeździmy po bruku, krawężnikach i nikt nie robi z tego powodu problemów. Ogólnie jest fajnie.

#945 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 22 August 2011 - 10:27

Dzięki Jacek, na pewno przyjadę w któryś dzień sprawdzić na własnej skórze.

#946 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 August 2011 - 11:48

Dziś planuję wypad - a raczej wylot ...sprinterski wylot ok. 18/19:00 (gdy słońce nisko)
Planuję ok. 30 km, zakładam potrenować interwałowo - nazwijmy to 'intensywną jazdą na czas' ps. Nie wiem czy słyszeliście, ale na otwarcie AOW i Mostu "Rędzińskiego" planowali zorg. wyścig / czasówkę szosową - na razie niestety cisza w mediach (a info sprawdzone, bo i od GDDkiA)

Jadę od pl. Jana Pawła II -> punktem zbornym może być rondo - Al. Śląska przy Stadionie Euro

Przwidywana trasa: Maślice - Pracze - Janówek / i prawdopodobnie rundy w tych okolicach

Kto chętny - piszcie sms na kom. 793 761 628

Tomek

#947 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 22 August 2011 - 14:29

Profile z wczorajszego wypadu z Arturem, Grześkiem i Krzyśkiem:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#948 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2011 - 00:27

jednak nie dam rady zjawić się na treningu... kurier nie dostarczył mi pedałów - kurw... masakra jest ostatnio z tymi kurierami. Mam wrazenie ze ta praca to dla nich kara... (DHL)

#949 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2011 - 11:35

Dochodzą mnie właśnie niepokojące słuchy o nieoficjalnym, wręcz zamkniętym charakterze imprezy rowerowej - czasówki na otwarcie Mostu z AOW...

Jeśli ktoś z Was jest w temacie i zna szczegóły - proszę o info...

Wcześniej słyszałem, że miała to być najbliższa sobota - 27 sierpnia, niestety w mediach żadnej informacji... Czyżby impreza jednak nie wypaliła...?

z góry dzięki za wszelkie info

#950 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2011 - 11:39

W sobotę 27-go jest czasówka w Gostyniu, wątpię żeby te dwie imprezy się nakładały, oficjalnego info na razie brak.

#951 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 23 August 2011 - 12:26

Cześć,

To impreza zamknięta = tylko na zaproszenia czyli dla wtajemniczonych. Mówił mi, o tym kolarz, którego spotkaliśmy z Suchym w sobotę przed treningiem czasowym. Mówi , że organizuje to ktoś z Wrocławia (Harfa?).

#952 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2011 - 22:24

Wcześniej słyszałem, że miała to być najbliższa sobota - 27 sierpnia, niestety w mediach żadnej informacji...

"Gazeta Wyborcza" zaprasza na dzień otwarty AOW

#953 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 August 2011 - 10:46

http://polskanarower...IM_mostem_.html

...A jednak! ;-) Amatorzy też mile widziani w samym wyścigu... Radzę śledzić info - także na http://www.kolarstwo...law.pl/news.php

Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału - przezjazd przez drugi największy most wantowy w Europie to będzie ciekawe przeżycie ;D

#954 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 24 August 2011 - 11:21

Czasówkę można pojechać jedynie w parach? Może będę z kolegą, zapowiada się niezły przejazd.

#955 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 August 2011 - 23:30

BARDZO PILNE: Dziś zamykają listę startową - czasówki parami z okazji dnia otwartego na Moście... - w tą sobotę - godz. 11:30

!!! SZUKAM KOMPANA - proszę o zdecydowane kandydatury ;-) Miał jechać kolega, póki co nie jedzie - także poszukuję człowieka na szosie do pary. Udało mi się wkręcić, może jak będzie Was do pary i więcej osób-amatorów uda się "dokoptować"(?)

ps. nie jeżdżę specj. wyczynowo - optymistycznie chciałbym ukręcić 35 km/h, nie wiem jak w parze, traktuję to jako dobrą zabawę i fajne przeżycie móc przejechać tym kolosem (czyt. mostem)

http://polskanarower...IM_mostem_.html

za wszelkie zgłoszenia - z góry dzięki,

mój kontakt:
793 761 628

#956 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2011 - 10:38

CZASÓWKA -> teoretycznie mam już parę

#957 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 25 August 2011 - 13:53

Jeśli jest chętny do pary to ja także pojadę. Tempo niezbyt wyczynowe (30-35 km/h).
Kontakt: 692 626 242 :-)

#958 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2011 - 14:15

wiktor24, a masz zaproszenie od orgów? Bo chętnie się przejade ale cała sprawa jest strasznie tajemnicza i nie wiadomo gdzie się zgłosić.
Pisałem do Gazety Wyborczej ale na razie zero odzewu.

#959 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 25 August 2011 - 14:20

Dzwoniłem do gościa z Gazety i Philippe, ten z kolei dostał zawodowego triatlonistę i będzie duża dysproporcja sił między zawodnikami. Napisałem maila do nich, ale jeszcze nie ma odpowiedzi.

#960 grzybu

grzybu
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 August 2011 - 14:48

Witam wszystkich szosowców z Wrocławia i okolic ;)

Po ponad 6 latach przerwy znowu zacząłem coś kręcić po szosie. Jazdę na szosie traktuje raczej jako trening kondycyjny, gdyż moim głównym sportem jest wspinanie. Kręcimy najczęściej z kumplem (jeździ na góralu) na trasie Wrocław-Trzebnica, w tygodniu po pracy. Tępo raczej spokojne, średnia 28-30km/h.

Chętnie dołącze się na jakieś lajtowe kręcenie w tygodniu ;)

Reply to this topic