Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1001 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 08 wrzesień 2011 - 13:56

Jeśli faktycznie pogoda ma być taka fajna to szkoda tego nie wykorzystać, więc chętnie się wybiorę - byleby nie na Pradziada :-P

#1002 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 wrzesień 2011 - 14:04

Ja też bym się wybrał

Może Pradziad... 8-)

Dla mnie to jeszcze za duży hardcore.

#1003 -orion-

-orion-
  • Użytkownik
  • 127 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 wrzesień 2011 - 16:30

Ja proponuje wyjazd ale w niedziele, ma być ze 3-4 stopnie cieplej jak w sobotę.

Ostatnie 3 dni duzi padało i potrzeba nieco czasu żeby cala ta woda ściekła/wyparowała...

#1004 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 wrzesień 2011 - 21:18

Ja jeszcze zobaczę z wyjazdem w ten weekend, w jeden dzień będę mógł, ale jeszcze nie wiem w który :-/

Podsyłam zaległe 3 fotki z niedzieli https://picasaweb.go...rxin82/04092011

u4767y2014v3.gif

#1005 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 09 wrzesień 2011 - 08:09

Hej
W sobotę najprawdopodobniej koło południa będę wracał z Wałbrzycha tą trasą

http://www.mapmyride.../view/49762432/

Jeśli ktoś chciałby dołączyć proszę o info z wyprzedzeniem.
Pozdr

u4767y2014v3.gif

#1006 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2011 - 08:12

Cześć,

Z tego co widzę na tą chwilę mamy w peletonie:

1. Natus
2. Wtd
3. Merxin - do potwierdzenia
4. Castor

Ktoś jeszcze?

Co do etapu, to tak na szybko proponuję:

1. Płaski etap w dwóch wariantach:
- Krótki - Wyska, Jacksonów, Gniechowice, Kąty Wr., Mietków, Bogdaszowice, Skałka = 100km
- Długi - Wyska, Jacksonów, Gniechowice, Kąty Wr., Mietków, Bogdaszowice, Skałka i nawrót z metą w Wysokiej = 200km

Co do tych wariantów to z najdalszego miejsca do Wrocławia jest 28km. Każdy kogo odetnie nie będzie miał problemów z powrotem do domu. :->

2. Górski etap w dwóch wariantach:
- Krótszy - Wyska, Jacksonów, Gniechowice, Kąty Wr., Mietków, Sobótka, Przełęcz Tąpadło, Wiry, Sady, Przełęcz Tąpadło, Sobótka, Gniechowice, Skałka = 140km
- Dłuższy - Skałka, Kąty Wr., Gniechowice, Sobótka, Przełęcz Tąpadło, Dzierżoniów, Pieszyce, Przełęcz Jugowska i powrót po tej samej nitce = 190km

Lub KAŻDĄ inną propozycję. Jestem na wszystko otwarty. :-)

Ludzie zapisywać się na etap! ;-)

P.S. Merxin, nałożyły się czasowo nam nasze wpisy... ;-) O, której wybywasz z Wałbrzycha? Może zrobić, by inną trasę przez Kamienną Górę, Kowary, Karpacz i Orlinek i wracać przez Jelenią Górę, Łysą Górę i Jawor do Wrocławia?

#1007 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 09 wrzesień 2011 - 10:41

Artur, nie dam rady takiej trasy, mogę wyjechać tak po 11, to myślę że mógłbym podjechać na dworzec na ten pociąg co przyjeżdża do Wałbrzycha Miasto 11:37 (wyjazd z WRO 10:00), tak koło 16,17 bym chciał być w domu. W ramach rekompensaty byśmy mogli dołożyć Grządki z Walimia + Sierpnicę chociaż tam będzie dość ostro :evil: ewentualnie lightowo 2* Tąpadła lub coś innego żeby zmieścić się w limicie :)

#1008 Cukier

Cukier
  • Użytkownik
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 12:54

Cześć.
Niestety w sobotę i niedzielę mam wesele . Życzę udanej zabawy panowie , mam nadzieję że będą jeszcze ciepłe dni za tydzień.

#1009 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2011 - 13:26

Cześć,

Finalnie, po rozmowach telefonicznych spotkamy się z Merxinem, o 12:00 w Wałbrzychu dojeżdżając jedną z 2 opcji:

1. Wyjazd z Wrocławia, o 10:00 pociągiem do Wałbrzycha i tam na miejscu, o 11:37 - Merxin będzie czekał na nas przed dworcem i od razu ruszamy trasą, którą Merxin zamieścił w linku = +/- 130km.

2. Wylot rano około 8:00 rowerami do Wałbrzycha przez Gniechowice i Świdnicę i spotykamy się z Merxinem w Wałbrzychu i tak jak powyżej wracamy razem "z wiatrem" do Wrocławia = +/- 200km

Oby dwa warianty przewidują przylot do Wrocławia około 17:00.

Natus, Wtd - dajcie znać, którą opcję chcielibyście zrobić. Rozmawiałem też z Platonem i da znać wieczorem.

Zapraszamy wszytkich chętnych! :-D

#1010 pepek_69

pepek_69
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądwrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 14:58

witam wszystkich
na obecną chwilę jestem gotów stawić czoła
w opcji
1. Wyjazd z Wrocławia, o 10:00 pociągiem do Wałbrzycha i tam na miejscu, o 11:37 - Merxin będzie czekał na nas przed dworcem i od razu ruszamy trasą, którą Merxin zamieścił w linku = +/- 130km.
prosze o info o której i gdzie spotkanie we wrocławiu
pozdrawiam
ps
i mam nadzieję że na początek mnie nie zajeździcie :lol:

#1011 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 16:30

witam wszystkich

Witamy

Jestem za

1. Wyjazd z Wrocławia, o 10:00 pociągiem do Wałbrzycha

#1012 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 16:50

Mi w sumie obojętnie w jaki sposób dojedziemy do Wałbrzycha, choć w sumie chętniej jechałbym tam na rowerach. Ale wygląda na to, że jestem w mniejszości więc się dostosuję.

#1013 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 19:36

Mi nie pasuje wyjazd w tych godzinach :/ Pociągiem do Wrocka mogę przyjechać o 7:00 i 11:00. Rowerem raczej na zbiórkę nie pojadę bo znów zbyt dużo kilometrów nabiję.. Jest ktoś chętny jutro na Sobótkę albo inną trasę? Jak coś to jestem pod telefonem 725-975-818 - Tomek ;-)

#1014 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 19:42

Ogłoszenia parafialne:
O 8.30 jest zbiórka na rogu Hallera i Powstańców Śląskich i spokojnym tempem (<80km w 3 godziny) przez Świdnicę do Wałbrzycha (tę opcję wybiera Castor, Platoon oraz ja).
Drugą opcją jest wspomniany wyżej pociąg o 10. Jeśli ktoś się nim zabierze, to proszę o informację o tym (najlepiej SMS z pociągu - żebyśmy wiedzieli, że na kogoś mamy na dworcu zaczekać) na 665-193-299 to się na dworcu Wałbrzych Miasto spotkamy.

WTD i pepek_69 oraz wszyscy inni zainteresowani - zapraszamy

#1015 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 09 wrzesień 2011 - 19:46

Może podjadę do Jugowic i z Wami odcinek do Sobótki, ale nie obiecuje. Nie wiem o której jutro wyląduję w Jersey.
Ale pytanie o której tam będziecie o 13 ? Dojechałbym tam przez Zagórze z Jersey.

#1016 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2011 - 21:19

Cześć,

Ogłoszenia parafialne:

Potwierdzam, jutro czyli w sobotę 10 września, o 8:30 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Powstańców Śląskich. Jedziemy do Wałbrzycha na spotkanie z Merxinem i później z nim, zgodnie z trasą jaką podał Merxin, do Wrocławia.

Ekipa na tą chwilę:

1. Tomek Platon
2. Marcin Natus
3. Artur Castor
4. Marcin Merxin (czeka w Wałbrzychu)

Planowny przylot do Wrocławia godzina 17:00 lub wcześniej. Etap około 200km. Tempo spokojne.

Wtd i Pepek_69 zapraszamy! Nie będzie szarpania ani gnania - całą drogę powrotną, zgodnie z prognozami pogody mamy z wiatrem. :-) Gdybyście jechali pociągiem to dajcie znań Natusowi na podany numer czy mamy na Was czekać w Wałbrzychu.

Zapraszamy wszystkich chętnych! :-D

Może podjadę do Jugowic i z Wami odcinek do Sobótki

Grześ, zadzwoń do mnie w ciągu dnia, to dam Ci cynk gdzie jesteśmy. Fajnie będzie Cię znów zobaczyć! :-D

#1017 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2011 - 22:14

Witam
To ja wybiorę się z emtym13

Mi nie pasuje wyjazd w tych godzinach :/ Pociągiem do Wrocka mogę przyjechać o 7:00 i 11:00. Rowerem raczej na zbiórkę nie pojadę bo znów zbyt dużo kilometrów nabiję.. Jest ktoś chętny jutro na Sobótkę albo inną trasę?

O 8.30 jest zbiórka na rogu Hallera i Powstańców Śląskich i spokojnym tempem (<80km w 3 godziny)

Panowie pojedziemy razem z wami, a później odbijemy do Sobótki.
Jeśli jest ktoś chętny na krótszy odcinek max do 120km i po górach, to zapraszam, w grupie raźniej.

#1018 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 10 wrzesień 2011 - 16:16

Dzisiejszy wyjazd z wtd uważam za jak najbardziej udany ;-) Szkoda, że jechaliśmy tylko my. Czemu nikt nie stawił się o planowanej godzinie na skrzyżowaniu ? Jakaś nagła zmiana planów ?

#1019 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 wrzesień 2011 - 16:59

Czekaliśmy do 8:45 i nikogo więcej na skrzyżowaniu nie było. Na pewno byliście na dobrym skrzyżowaniu?

Stawił się Castor i Natus, we trójkę polecieliśmy szybko do Wałbrzycha dk35, tam dołączył Merxin i poprowadził nas na Sokolec i Jugowską, stamtąd drogą przez podjazd w Przemiłowie koło Ślęży i do Wro. Dla startujących z centrum wyszło 200km i prawie 1600m w pionie, start pod wiatr, powrót z wiatrem (o dziwo minimalnie szybszy niż pod wiatr).

Profil:
Dołączona grafika

#1020 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 10 wrzesień 2011 - 17:56

Wyjazd jak najbardziej udany w miłym towarzystwie, wyszło mi po dojeździe od rodziców do domu 130 km. Gratulacje dla chłopaków za formę ! a dla Natusa za rekord życiowy! Przesyłam linka do fotek, przepraszam za nie najlepszą jakość niektórych :-/

https://picasaweb.go...ALBRZYCHWROCLAW

Dodaj odpowiedź