Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1061 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 September 2011 - 07:58

Kurcze chętnie bym pojechał ale po ostatnim maratonie MTB osłabienie doprowadziło do przeziębienia a w niedziele jedziemy z Krzychem czasówkę w Żmigrodzie więc trzeba się oszczędziać.
Artur mam nadzieje że to nie ostatnia wyprawa w tym roku jak napisałeś... ??

#1062 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 30 September 2011 - 15:15

Niestety tak jak myślałem obowiązki w domu wygrywają i nie dam rady przyjechać..

#1063 Cukier

Cukier
  • Użytkownik
  • 256 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 September 2011 - 15:43

Ja niestety z przykrością stwierdzam ,że całą sobotę i niedzielę siedzę w ławce szkolnej.Kilka nowych ważnych przedmiotów.Wagary nie wskazane .Pozdrawiam.

#1064 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 30 September 2011 - 18:14

Castor, dlaczego ja jestem pierwszy na liście ? Przeciez to Ty będziesz prowadził peleton :D Ja chciałem tylko potwierdzić swoją obecność na rogu Grabiszyńskiej i Hallera 01.10 o 09:00. Mamy telefony jakby co . Mnie wyszło z dojazdem na psie pole 188 km. Do jutra

#1065 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 30 September 2011 - 19:28

Cześć,

Do zobaczenia jutro rano, o 9:00 na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej. :-D

#1066 Cukier

Cukier
  • Użytkownik
  • 256 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 October 2011 - 19:37

Cześć.
Udało mi się jednak urwać 80km z dzisiejszego dnia, a na jutro dziekan zapowiedział godziny rektorskie więc ,może coś planujecie panowie na jutro ?

#1067 deger

deger
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 02 October 2011 - 12:44

Witam wszystkich. W tym roku zaczynam studia we Wrocławiu i mam nadzieję, że nie raz będziemy mieli okazję spotkać się na trasie. Koledzy czy moglibyście zasugerować mi jakąś mało uczęszczaną przez samochody trasę na jutrzejszą przejażdżkę (będę wyjeżdżał ze skrzyżowania Armii Krajowej z Bardzką - Krzyki). Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Z kolarskim pozdrowieniem. Damian A. Gałek

#1068 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 02 October 2011 - 12:53

Bardzka ... to masz niedaleko na grabiszynską ;] Możesz jeździć na sobótkę przez kąty wrocławskie jak to robi większość z Twoich okolic xD

Ja dziś uczyłem się robić trening interwałowy ale jutro z rana będę chciał się przejechać na swoja trasę tj w-w - trzebnica - czachowo ( podjazd 14% ) - cieletniki ( zjazdy na 62 km / h w lesie [ TMR ] - trzebnica - wrocław = 100 km + dojazd. Zaczynam ze ślimaka tj http://richy.pl/slimak.png ..

możesz przyjechać ale od razu podkreślam, że sam jadę te trasę 26.5 km/h i odrobinkę więcej mogę pojechać tylko na kole xD

pzdr

#1069 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 02 October 2011 - 16:23

Cześć,

Sobotni etap był bardzo udany. Dziękuję wszystkim za wspólną jazdę. Z Darkiem byliśmy, o 15:00 we Wrocławiu. 142,01km i średnią 29,69km/h, a w tym 3 pętle przez Przełęcz Tąpadło. Na powrocie ostro wiało czołowo ale daliśmy radę. :-D

Witam wszystkich. W tym roku zaczynam studia we Wrocławiu i mam nadzieję, że nie raz będziemy mieli okazję spotkać się na trasie.

Cześć Deger. Serdecznie witam Cię w naszym wątku wrocławskim. Mamy tu sporą brać kolarską i bardzo często lecimy razem na "etapy" - dłuższe i krótsze. Obserwuj wątek i przyjeżdżaj na ustawki. Akurat jeżeli wyjeżdżasz ze skrzyżowania Armii Krajowej z Bardzką to idealnie pasuje Ci przyjeżdżać na ustawki na róg ul.Hallera i ul. Grabiszyńskiej. Obczaj na google.maps i do zobaczenia. :-D

#1070 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 October 2011 - 20:02

Witam,

Dziekuje wszystkim kolegom za sobotni trening. Co prawda udało mi sie to po raz pierwszy w tym sezonie ale kiedyś trzeba zacząć.
Mimo że nie pojechałem z Arturem i Darkiem rund na Tąpadło i zrobiłem krótszą wersje z Sobótki z powrotem do Wrocławia to i tak (zgodnie z resztą z przewidywaniami Artura) lekko nie było. Mocne jak dla mnie tempo do Sobótki i wiatr w drodze powrotnej spowodowały że tlenu trochę brakowało. Dobrze ze wracałem z kolegą (przepraszam ale zapomniałem imienia) to jakoś mnie dociągnął. No ale jak sie chce jeździć lepiej to trzeba to robic z mocniejszymi od siebie.
Z licznika:
110 km 28,8 km/h
Generalnie było super i mam nadzieje że w przyszłym sezonie uda mi się częściej dołączać do wspólnej jazdy.

#1071 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 03 October 2011 - 08:56

Cześć,

Witamy w naszym gronie Rabbit! :-D Zawsze cieszymy się z nowych szosowców, którzy odzywają się tutaj w naszym wątku i przyjeżdżają na ustawki.

Co do soboty, to kolega, z którym wracałeś to Jurek Grzelak. Z nim lekko nie miałeś ale z nami też miałbyś ostro, ;-) bo razem z Darkiem i Grześkiem zrobiliśy 3 pętle na Tąpadło (od Sobótki, od Wirów i od Sadów) i powrót ze średnią 34,8km/h do Wrocławia pod wiatr.

Zapraszamy na wspólne treningi i do zobaczenia. :-D

#1072 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 October 2011 - 12:54

Cześć - witam po raz pierwszy. To mnie machneliście w sobote na odcinku za Nasławicami w kier. Wrocławia. Pomyślałem co to za torpedy ;-) i zostały mi tylko przed oczami koszulki Husaria Szosowa. Mi wyszło 132km i srednia 26,16. Dobrze wiedzieć że ktoś coś organizuje może w przyszłym roku się dołączę. Na szosie śmigam już ładne kilka lat ale najczęściej sam. Pozdrawiam do zobaczenia na trasie.

#1073 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 03 October 2011 - 14:04

Czesc,

Witamy JUSKI w naszym gronie wrocławskich szosowców :-D . Fajnie, ze grupa ta co raz bardziej rozwija się, co Nas oczywiście bardzo cieszy.
Wśród Nas są "zawodnicy" mocniejsi i słabsi, ale nie ma się czym przejmowac, tempo jest zwykle normalne.

Wspólne ustawki organizujemy w soboty/niedziele we Wrocławiu na rogu ulic Hallera i Grabiszyńskiej. Zawsze pojawia się kilka osób. :->

Obserwuj wątek, trenuj i "wpadaj" na wspólne ustawki.

Do zobaczenia na trasie.

Pozdrawiam.

#1074 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • SkądFlorencja

Posted 03 October 2011 - 14:44

Zazdroszczę im wszystkim, którzy po raz pierwszy jeżdzili np. wczoraj. Rower mój został we Włoszech. A tak w ogóle to, chciałbym zapytać kiedy, mniej więcej, kończy się sezon szosowy, a kiedy zaczyna się następny? Czy czekajcie na śnieg, czy już niedługo tylko na rowerze górskim?

#1075 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 04 October 2011 - 07:47

Cześć,

Cześć - witam po raz pierwszy. To mnie machneliście w sobote na odcinku za Nasławicami w kier. Wrocławia. Pomyślałem co to za torpedy ;-) i zostały mi tylko przed oczami koszulki Husaria Szosowa.

A to Ty. ;-) To ja krzyknąłem do Ciebie "cześć". :-D Miałem nadzieję, że się dołączysz na koło. Tak, lecieliśmy z Darkiem w "mundurach" Husarii Szosowej. Fakt, wiało prosto w twarz, no ale nie ma bata, trzeba było jechać.

Witamy na forum i w naszym wątku wrocławskim. Zapraszam Cię na wspólne treningi. Samemu to nuda jeździć i nie ma motywacji. Obserwuj wątek, umawiaj się i przyjeżdżaj na ustawki. Do zobaczenia! :-D

#1076 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 04 October 2011 - 10:19

Hej,

Juz dzis chcę zaprosic wszystkich szosowców z Wrocławia i okolic na INDYWIDUALNĄ JAZDĘ NA CZAS obok Oleśnicy,
ktora odbędzie się w tą niedzielę, czyli 9 pazdziernika. Dystans, to tylko 5,6km (w połowie nawrót 180 stopni). Jakosc asfaltu na calej długosci to "miód-malina". :->
Impreza fajna, mało ludzi, zawsze można wywalczyc puchar :-D, atmosfera super. Zapisy 10.30-11.30, start 12.00. Wpisowe-20zł od osoby.

Pogoda ma byc słoneczna, ok.15 stopni i sucho przede wszystkim.

Wiecej informacji:

LINK: http://biketeam.rdi.pl/

Jesli ktos byłby chętny na cos takiego, to serdecznie zapraszam na tą imprezę. :-D
Ja tam wystartuję.

Pozdrawiam.

#1077 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 October 2011 - 19:57

A to Ty. ;-) To ja krzyknąłem do Ciebie "cześć". :-D Miałem nadzieję, że się dołączysz na koło. Tak, lecieliśmy z Darkiem w "mundurach" Husarii Szosowej. Fakt, wiało prosto w twarz, no ale nie ma bata, trzeba było jechać.

Witamy na forum i w naszym wątku wrocławskim. Zapraszam Cię na wspólne treningi. Samemu to nuda jeździć i nie ma motywacji. Obserwuj wątek, umawiaj się i przyjeżdżaj na ustawki. Do zobaczenia! :-D

Jeżdżę z reguły sam gdyż z racji obowiązków domowo-rodzinnych (min.dzieci) dokładnie planuję czas wyjazdu i powrotu. Startuję z Oporowa więc najczęściej jeżdżę w rejon Sobótka, Tąpadła itp.

W ostatnią sobotę wracałem już do domu po Tąpadłach i 2x pętli trasą Ślężańskiego Mnicha
więc gdybym złapał wasze koło pewnie skończył bym jazdę w Rękowie ;-).
Może w przyszłym sezonie się dołączę do wspólnej jazdy.

Przy okazji może macie profile podjazdu na Przeł.Tąpadła od strony tzw.agrafki (od Sadów) i ewentualnie od Sulistrowiczek. Nie moge znaleźć tego w necie a ciekawi mnie jak to się ma - szczególnie od Sadów.

Pozdrawiam

#1078 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 October 2011 - 18:34

Kilka lat temu robiłem takowy :)

Dołączona grafika

#1079 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 05 October 2011 - 19:01

Hej,

Juz dzis chcę zaprosic wszystkich szosowców z Wrocławia i okolic na INDYWIDUALNĄ JAZDĘ NA CZAS obok Oleśnicy,
ktora odbędzie się w tą niedzielę, czyli 9 pazdziernika. Dystans, to tylko 5,6km (w połowie nawrót 180 stopni). Jakosc asfaltu na calej długosci to "miód-malina". :->
Impreza fajna, mało ludzi, zawsze można wywalczyc puchar :-D, atmosfera super. Zapisy 10.30-11.30, start 12.00. Wpisowe-20zł od osoby.

Pogoda ma byc słoneczna, ok.15 stopni i sucho przede wszystkim.

Wiecej informacji:

LINK: http://biketeam.rdi.pl/

Jesli ktos byłby chętny na cos takiego, to serdecznie zapraszam na tą imprezę. :-D
Ja tam wystartuję.

Pozdrawiam.

Ja też tam będę ;-)

#1080 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 October 2011 - 08:04

Kilka lat temu robiłem takowy :)

Dziękuję.

Reply to this topic