Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1261 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 09 April 2012 - 00:21

Cześć,

W związku z kiepską pogodą, jutro rano - poniedziałek Wielkanocny - będziemy się zdzwaniać koło 9:30 / 10:00 i dogadamy temat wypadu. Pewnikiem nie uda się zrealizować pełnej założonej trasy, więc prawdopodobnie wymyślimy coś na szybko. Także kto będzie chciał jutro coś pokręcić to proszę, o kontakt telefoniczny, bo już chyba nie uda się "na gorąca" zorganizować coś poprzez forum. :-/

P.S. Dziś w pogodzie mówili, że w przyszłą sobotę 18 stopni i DUŻO słońca... 8-) :mrgreen:

#1262 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • SkądFlorencja

Posted 09 April 2012 - 09:08

P.S. Dziś w pogodzie mówili, że w przyszłą sobotę 18 stopni i DUŻO słońca... 8-) :mrgreen:

Parę tygodni temu Gazeta Wrocławska zapowiedziała na Niedzielę Wielkanocną aż 27 stopni... :roll:

#1263 Gosc_scale40_*

Gosc_scale40_*
  • Gość

Posted 09 April 2012 - 19:32

Kolarze,którzy stawili się na treningu poniedziałkowym przy słonecznej aurze pogodowej,a jednocześnie regularnym wiatrem w twarz ,te 140km odbyli rzetelną pracę nad swoim przygotowaniem do sezonu i niech inni nam zazdroszczą!!!!!
p.s.
myślę,że było nieźle ha ha ha :-P

#1264 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 April 2012 - 20:15

Daliśmy radę - piękna słoneczna lekko mroźna pogoda ale >12 stopni w trasie i WIATR :D oby takie treningi częściej... 4h dobrze wykonanego treningu czuć w nogach :-P
Ps.
Nawet był powiedział więcej niż nieźle :lol:

#1265 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 April 2012 - 22:17

jechałem "waszą" trasą i myślałem że uda mi się was jakoś spotkać ale niestety...
Zrobiłem solo Radłów, Cielętnik, Węgrów, Trzebnica itd...
Pozdrawiam

#1266 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 April 2012 - 05:37

Hej nie jechaliśmy tą trasę więc nie mogłeś nas spotkać... poszło przez Borową, Dobroszyce, Twardogórę i powrót na Złotów Bukowice i Zawonię :mrgreen: coś nowego w święta

#1267 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 11 April 2012 - 22:01

Hej,

Panowie, chce spytac, czy ktoś z Was wybiera się na czasówkę do Orzeszy na Górnym Sląsku 21-go kwietnia ?
(ok. 200km w jedną stronę autem, ale większośc autostradą).

http://www.roadmaraton.pl/index.html

Szukam transportu na tą imprezę, gdyż bardzo chcę w niej wystartowac.
Przygotowania mają się juz na finiszu. Oczywiście koszty paliwa na pól, czy
jak ktoś dysponuje kombi, to można pojechac we 3-ech, wtedy koszty wyjdą jeszcze mniejsze.

Proszę pisac na PRIV, ewentualnie tel: 781-778-348.

Pozdrawiam.

#1268 willy

willy
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2012 - 14:30

Panowie,

Jakieś plany na weekend?

#1269 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2012 - 15:58

Cześć zapewne na MTB pojedzie część... a pogoda nie zachęca największe: wiatr i chmury w sobotę od 12 do tego 12-14 stopni więc pewnie trenażer zostanie i kręcenie po świecie.
Trening porządny był wczoraj 75km w słońcu i lekkim wiaterku :mrgreen: ps. może prognoza nawali :-/

#1270 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2012 - 20:56

Ja jadę BikeMaraton - sprawdzimy jaka noga w tym sezonie hehehe :)

#1271 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2012 - 18:02

Na jutro w przynajmniej kilka osób planujemy objechać trasę maratonu trzebnickiego lub chociaż jej część. Spotykamy się o 10 rano na parkingu Whirpoola/Polaru (po zjeździe z wiaduktu nad dk8 po lewej stronie taki duży parking) na Psim Polu. Jak komuś wygodniej o 10:30 powinniśmy przejeżdżać przez Pasikurowice (można tam przez Krzyżanowice jechać).

Trasa jest o tyle dobra, że jeśli ktoś ma np. mniej czasu zawsze może szybciej odbić na Wrocław.

#1272 willy

willy
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2012 - 18:02

Miałem na myśli jakiś wspólny trening. Ma ktoś ochotę?

#1273 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 13 April 2012 - 19:16

Koniecznie musicie przetestować odcinek przez las za Gruszeczką xD .. mój ulubiony

#1274 willy

willy
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2012 - 19:50

Na jutro w przynajmniej kilka osób planujemy objechać trasę maratonu trzebnickiego

Cześć Platon. Dzięki za info. Chętnie się przyłączę.
Czy możesz wpisać trasę do GPSies? Mój Garmin będzie wdzięczny ;)

A tak serio to chce zobaczyć ile to mniej więcej km i gdzie ewentualnie powinienem odbić, żeby nie umrzeć :D

#1275 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2012 - 21:55

Spoko Paweł, rok temu tamtędy szedł maraton. Wszyscy którzy wtedy jechali muszą pamiętać ten odcinek :D

Willy, mapki są na stronie Szerszeni:

http://www.mikspec.p...ute/110014/1/10

#1276 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 14 April 2012 - 08:49

A jeśli nie podoba Ci się mapka na stronie żądła to wychodzę na przeciw Twoim oczekiwaniom na mojej stronie - żądło szerszenia

#1277 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 April 2012 - 15:39

Na starcie było 10 osób więc i tak ładny wynik :) Pomyłka nawigacyjna i zjechaliśmy z trasy maratonu lądując w Dobroszycach. Ja już nie miałem ochoty wracać na Wzgórza i pojechałem płaską trasą do Wro robiąc 141km. Reszta widać zdecydowała się naprawić błąd. Fajnie się jechało, momentami trzeba było się trochę pospinać. Kto z nami jechał jeszcze z forum? Tylko Willy?

#1278 willy

willy
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 April 2012 - 11:53

Dzięki za wspólny wyjazd. Kilometry w grupie minęły jak z bicza trzasnął. Przynajmniej tak długo, jak dałem radę się utrzymać :)

U mnie wyszło 132km, więc i tak najlepszy wynik w tym roku.

Pozdrawiam i do zobaczenia.

#1279 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 April 2012 - 12:32

Do Was dołączyłem w Skarszynie polecieliśmy po trasie potem jakiś błąd i rzeczywiście w Drobroszycach potem na Zawonię... odpadłem z martwym akumulatorem i zamiast na Tarnowiec poleciałem do Trzebnicy i z powrotem do Skarszyna ledwo żywy... reszta poszła dalej z mojej wiedzy mi 151km wyszło. Pozdro i oby częściej takie trasy i tempo

#1280 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 15 April 2012 - 21:17

Cześć,

Ja też chciałem podziękować Wam wszystkim za udział w tej udanej ustawce. :-) Pogoda bardzo dopisała. Było super. Po 10 dniach (w tym święta) odczułem brak treningów i "wynik" okresu kompensacji i odświeżenia tym, że po "gruszeczce" tyle mnie widzieli... ;-) Zdążyłem tylko krzykąć do Platona, że mi odcięło prąd kiedy mnie mijał za skrzyżowaniem z drogą nr 15. Zdecydowałem się jechać główną do Wrocławia przez Trzebnicę, gdzie spotkałem Willy'ego i razem wracaliśmy do Wrocławia - na szczęście całą drogę z wiatrem. Zbawienny wiatr! Gdyby nie on, to bym chyba dzwonił na chatę, żeby mnie autem ściągali z pod Trzebnicy... ;-) Wyszło mi pod domem 138,46km. :-)

Platonowi - za zorganizowanie ustawki i jak zawsze bardzo miłą jazdę "w parze" na zmianach. Jednak zgranie się i znajomość stylu jazdy, pozwalają na bezstresowe połykanie km, a to bardzo ważne. Dzięki Tomek! :-D

Willy'emu - za to, że się pojawił na naszych wrocławskich ustawkach i za wspólny powrót do Wrocławia (Willy'ego spotkałem na "światłach" w Trzebnicy - co to była za radość w tedy w moim sercu, na myśl, że ostatnie 20km, kiedy byłem już bez mocy, będę miał z kim jechać). ;-) Willy wpadaj następnym razem! :-D

Dado25 - Adam, dzięki, że się pojawiłeś "z nienacka" na ustawce. Ten "atak" z samochodu to Ci się naprawdę udał! ;-) Do następnego. :-)

Team Whirlpool - Tu specjalne podziękowania dla Kaśki, Arka i chłopaków z grupy Whirlpool za wspólny trening. Było jak zwykle super. Świetnie się z Wami jak zawsze jeździ. Dzięki i do następnego razu! :-D

Reply to this topic