Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1321 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 maj 2012 - 13:27

Ja jak zwykle szorowałem na końcu stawki, ale ogólnie była to miła odskocznia od pukania w pracy od punktu A do B przez C i D itd.

#1322 Kasiii88

Kasiii88
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 maj 2012 - 14:27

:mrgreen: dla mnie było super ;-) wyszalałam się... :mrgreen: dobre tępo i w ogóle baaaardzooo sympatycznie! :mrgreen:

#1323 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 07 maj 2012 - 06:16

Gdybym jeszcze umiał się śmiać to był chciał
Umrzeć tu ze śmiechu i to nie raz.

Cześć !!

Niestety mój wypad na klasyk Radkowski zakończył się niepowodzeniem z powodu pęknięcia szprychy. Moje ksyriumki akurat przechodzą zabieg wymiany łóżysk, a stare vuelty nie wytrzymały ciężaru 8kg plecaka ;(

Nie mniej jednak rejony Radkowa, Nowej rudy, Wałbrzycha to świetne miejsce na wymagający trening. [ małe góry .. ile można po płaskim czy po małych hoopach ]

Za tydzień w sobotę ja pojadę na pewno, ale chętnie zabiorę ze sobą towarzyszy na długą wycieczkę.

Plan : pociąg z Wrocławia głównego do Wałbrzycha [ 16 zł normalny + 5.50 za rower ] ( samochodem można by po prostu dojechać do Radkowa )

Wałbrzych -> Radków 50 km
Stołowogórska pętla Radkowska -> 67.50 km ( samochodem byśmy robili dwie )
[Celem sprawdzenia które miejsce byśmy zajęli w wyścigu. Wystartujemy ze startu wspólnego, a potem każdy jak mu noga podaje .. kto skończy wcześniej czeka na zalewie w Radkowie ]

PLAN A : Powrót do domu o własnych siłach 130 km przez jugów = 247.50 km
PLAN B : Powrót na pociąg do Wałbrzycha -> 50km = 167.50 km
PLAN C : z autem 2 x pętla stołowogórska = 135.50 km [2800m przewyższeń]

Jeśli chodzi o powrót o własnych siłach to będzie to już poza małym podjazdem w sobótce i pod jugów generalnie jazda regeneracyjna w tlenie .. po takim treningu znacznie podnosi wytrzymałość .. kto zaliczy zgon wcześniej albo nie ma ochoty to jedzie na pociąg

Jak brat da mi auto to raczej bym się skłaniał na plan C żeby sprawdzić które miejsce bym zajął. Jak nie da to sprawdzę jakie miejsce na mini :P

Jedyny minus którego pewnie większość nie przeboleje to żeby zrobić 247.50 km trzeba wstać wcześnie rano.

Zostawiam to do YOUR CINSIDERATION. Chociaż jedno auto byłoby znacznie pomocne gdyż można zabrać doń wodę, isotoniki, miód i robić napoje na walkę z pętlą stołowogórską.

Wszelkie korekty i komentarze mile widziane.

pzdr

#1324 Gosc_mwijas_*

Gosc_mwijas_*
  • Gość

Napisano 07 maj 2012 - 18:44

Witam jestem tu nowy
Poszukuję ludzi do pojeżdżenia na szosie rekreacyjnie w okolicach Świdnicy i Wałbrzycha w tym roku zakupiłem szosówkę i rekreacyjnie chętnie pośmigam

#1325 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • SkądFlorencja

Napisano 08 maj 2012 - 19:53

Dziękuję Docowi za dobry trening, który nigdy nie nudzi.

#1326 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2012 - 05:35

Dziękuję Docowi za dobry trening, który nigdy nie nudzi.

Po dwuletniej już prawie nieobecności na forum, tułaczce po świecie i powrocie na polskie szosy dziękuję panowie za dobry wycisk, czekanie za każdym podjazdem i sprintem i wasze szerokie plecy :) obiecuję, że za jakiś czas u mnie na kole też można będzie się powozić!

Dzięki Doc, Dzięki Leopejo, bez pominięcia trzeciego zawodnika teamu i nadwornego papli naszej wycieczki :) Jak znowu będziecie po zawodach a ja w lepszej formie - jesteśmy w kontakcie.

#1327 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 10 maj 2012 - 09:17

Hej
W piątek jeśli nie będzie padać spotykamy się o 17 na Rondzie PŚ i ruszamy na południe.
Więcej szczegółów wkrótce.
Zapraszamy wszystkich chętnych!
Pozdr

u4767y2014v3.gif

#1328 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 maj 2012 - 09:35

ehh ta 17 mi nie pasuje. Przy następnej okazji może :roll:

#1329 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2012 - 14:37

Cześć,

Potwierdzam ustawkę, dziś tj. w piątek 11 maja, o 17:00 na Rondzie Powstańców Śląskich - do zobaczenia! :-D

Ja będę czekał na Was na rogu ul. Hallera i ul. Powstańców Śląskich, o 17:10.

Jedziemy trasą na południe przez Wysoką i dalej potem w kierunku na Gniechowice, Kąty Wr., Skałkę i do Wrocławia. Trasa około 70km.

#1330 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2012 - 04:56

Czy są chętni na niedzielny trening? Jeśli tak to start o 10.00 z Grabiszyńska/Hallera(stacja benzynowa).Trasa do ustalenia.

#1331 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 16 maj 2012 - 21:39

Cześć,

Już dziś zapraszamy na organizowany właśnie przez nasz team "Husarię Szosową", pierwszy poważny test w górach w tym roku czyli etap górski. Na początku sezonu pogoda nie rozpieszczała ale w ten weekend ma być po 23 stopnie i pełne słońce więc trzeba to wykorzystać! :-D

Jedziemy w góry! :-D Trasa planowana to Wrocław - Jawor - Jelenia Góra - Karpacz - Szklarska Poręba - Jakuszyce (Harrachov) --- Opcja to meta w Zgorzelcu przez Czechy i Bogatynię.

Powrót pociągiem z Jeleniej Góry, bądź z którejś ze stacji na odcinku Jelenia - Wałbrzych. Opcjonalnie meta w Zgorzelcu. Wszystko jeszcze ustalimy i damy znać.

P.S. Pociąg z Jeleniej jedzie do Wrocławia 3:30H, a ze Zgorzelca 1:56H.

Kto jest chętny na tą chwilę oprócz naszego teamu? Są odważni? :-P 8-)

#1332 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 maj 2012 - 09:16

Pytanie jest kiedy sobota czy niedziela ?
Pozdro :evil:

#1333 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 17 maj 2012 - 20:08

Po długiej nieobecności z powodu braku szosy wracam :) Ktoś chętny w sobotę tradycyjnie na Sobótkę?
Tempo 34-35 max :)

#1334 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 17 maj 2012 - 20:39

Cześć,

Jedziemy w sobotę! :) Start, o 8:00! :) Pełne info i zaproszenie damy jutro rano. :)

#1335 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maj 2012 - 09:30

Ktoś chętny w sobotę tradycyjnie na Sobótkę?

Ja jestem chętny na sobotę - jeszcze tylko godzina startu?

#1336 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2012 - 10:23

Cześć,

Już jutro, czyli w sobotę 19 maja, wykorzystując piękną, prawie letnią pogodę, przedstawiciele team'u Husaria Szosowa zapraszają na kolejny wspólny trening wszystkich chętnych. Jest już na tyle ciepło, że można spokojnie zaatkować pierwsze górki w tym roku. Chcemy przejechać w normalnym, spokojnym tempie piękną i malowniczą trasę przez Jawor do Jeleniej Góry i dalej przez Karpacz + Szklarska Poręba / Jakuszyce. Start, o godzinie 8:00.

Długość około 180km: Wrocław - Jawor - Jelenia Góra - Karpacz (Orlinek) - Szklarska Poręba / Jakuszyce i zobaczymy czy powrót pociągiem z Jeleniej Góry czy ze Zgorzelca.

Tempo z uwagi na długość etapu do 30km/h - Na każdym szczycie czekamy na wszystkich.

Także jutro, w sobotę 19 maja, o 8:00 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej - na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, żółty (przemalowali go z białego) dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Proszę być punktualnie. Na spóźnialskich czekamy tylko do 8:10 i ruszamy. :-)

Dołączona grafika

Lista starowa otwarta - proszę się wpisywać:

1. Ekipa Husarii Szosowej
2.

Zapraszamy wszystkich chętnych! :-D

#1337 bururu

bururu
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądWrocław/Koszalin

Napisano 18 maj 2012 - 11:13

kusi mnie żeby się wybrać tylko nie wiem czy dam za Wami radę na rowerze mtb - ostatnio 160km ze średnią 34 mi się udało zrobić po szosie ale nie w górach:)

#1338 szymonef

szymonef
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skąddolnośląskie

Napisano 18 maj 2012 - 12:37

Jeśli robisz na MTB 160 km ze średnią 34 kph to chłopie do Pro-Touru się nadajesz...

#1339 bururu

bururu
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądWrocław/Koszalin

Napisano 18 maj 2012 - 16:21

ta , chyba na masażystę:) co do jutra to spróbuję, chyba że rano będę się kiepsko czuł co jest możliwe, bo ostatni tydzień chorowałem. Ale wstępnie jestem na tak!

#1340 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 18 maj 2012 - 17:17

Ktoś chętny w sobotę tradycyjnie na Sobótkę?

Ja jestem chętny na sobotę - jeszcze tylko godzina startu?

Pasuje Ci godzina 13-14? Wiem, że trochę późna, ale inaczej nie dam rady, ponieważ o 10 mam lekarza, skończę pewnie koło 11 i muszę dojechać do Wrocławia.

Dodaj odpowiedź