Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1661 willy

willy
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 luty 2013 - 15:12

Cześć Chris,

Dzięki za wskazówki. Skomponowałem sobie pętelkę z kilkoma podjazdami.
W sumie 700m przewyższenia na 80km więc nieźle :) Nic tylko jeździć.

Chociaż jak patrzę dziś za okno to czarno (a właściwie biało) to widzę. No nic. Może do weekendu się poprawi.

Jeśli chodzi o wspólny objazd bardzo chętnie. Zresztą mieliśmy już okazję razem pojeździć przy okazji jakiejś "ustawki" Husarii w zeszłym roku.

Pozdrawiam
- willy -

#1662 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 12 luty 2013 - 22:24

Cześć Willy,

Nie ma sprawy, poczekamy na lepszą pogodę. Jednego dnia pojadę swój trening, a następnego troszke luzniej z Tobą. Do konca lutego trenuję na MTB, od 1 marca szosa.

Jesli będę planował luzniejszy trening, to dam tu znac.
Pozdrawiam, Chris.

#1663 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 23 luty 2013 - 21:25

Wybaczcie, że zaśmiecam wam temat potrzebuję rady. Gdzie można bezpiecznie zostawić samochód w okolicy hali "Orbita", zakładając że pod samą halą już miejsca na parkingu nie będzie ( no chyba że tam się dużo samochodów mieści, nigdy tam nie byłem więc pytam )??

#1664 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2013 - 22:30

Cześć,

Jest duży parking pod halą. Spokojnie tam zaparkujesz.

#1665 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 24 luty 2013 - 13:03

Dzięki za info.

#1666 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2013 - 15:08

Ktoś już odszykował rower? Czapka+softshell? 50km na rozruch? Ktoś chętny? 8-)

#1667 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2013 - 21:05

Cześć,

Ja jestem chętny. :-) Jaki kierunek i o której?

#1668 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 03 marzec 2013 - 11:10

Mieszkam od niedawna we Wrocławiu a wcześniej jeździłem na "ustawkach" w swoim mieście. I jestem ciekawy czy są tutaj regularne ustawki kolarskie? U mnie w mieście np o 10 w każdą niedzielę się odbywają. Jak coś dzięki za info :-)

#1669 xszymonx

xszymonx
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądKępno/Wrocław

Napisano 03 marzec 2013 - 20:06

Podpinam się pod pytanie :)

#1670 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 03 marzec 2013 - 23:24

Witajcie,

Odpowiadam. O większości ustawek informujemy tutaj w tym wątku, nie ma ustalonej godziny zbiórki w weekendy.
W tygodniu zazwyczaj każdy trenuje sam lub po kilka osób . Poziom jest bardzo mocno zróznicowany, od jezdzących rzadko,
po zaawansowanych amatorów, po obecnych klubowiczów oraz byłych zawodników Dolmelu Wrocław (zawodowców).
Trzeba bacznie obserwowac wątek.

Prawdopodobnie za tydzien zorganizowana zostanie oficjalna inauguracja sezonu 2013 (na 50%).

Pozdrawiam.

#1671 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 04 marzec 2013 - 23:16

Na kiedy jest planowane rozpoczęcie sezonu / wspólny wyjazd ?

#1672 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 05 marzec 2013 - 08:28

Cześć,

Inauguracja sezonu odbędzie się na pewno. :-) Moi drodzy, na razie pogoda, która jest zapowiadana na weekend 9/10 nie napawa optymizmem. Ma być deszczowo / śnieżnie i 3 stopnie... W 2012 roku udało nam się zrobić inaugurację 17 marca. Z pewnością uda nam się to zorganizować w podobnym terminie w tym roku. Będzie to niedziela 17 albo 24 marca, o ile oczywiście nie będzie padał w tych terminach deszcz lub śnieg.

Proszę być czujnym i obserwować ten wątek oraz profil naszej grupy na FB www.facebook.pl/husariaszosowa

W 2012 roku udało nam się zebrać peleton z 34 osób! W tym roku czas pobić ten rekord! Liczymy na to! :-D

#1673 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 marzec 2013 - 13:24

Świetna pogoda na trening jak wczoraj tak i dzisiaj... tylko ten wiaterek ;) kierunek Zawonia :D

#1674 Gosc_waytorecover_*

Gosc_waytorecover_*
  • Gość

Napisano 09 marzec 2013 - 17:33

Fajna sprawa z tym forum :-D Jakoże sezon się zbliża to chciałam się spytać czy jest tu ktoś zza Wrocławia (okolice Czernicy, Jelcza). Zima przepracowana, noga się kręci co prawda w tył, ale jednak kręci :lol: to teraz szukam jakiegoś kompana do jazdy. (:

#1675 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 09 marzec 2013 - 18:39

Trenuje ktoś z ekipą co się spotyka na hallera/ grabiszyńska koło rowerowego bo jest ogłoszenie, że 17:30 we wtorki i czwartki są tam jakieś zbiórki? Jak coś ktoś wie to dajcie znać jak to wygląda bo pracowałem ostatnio na 2 zmianę i nie miałem okazji? Ja póki co szose przywiozę pod koniec miesiąca (teraz tekingiem pomykam ile mogę) ale szukam ekipy na sezon letni. W moim mieście ok 80 tyś mieszkańców jest ekipa, że na niedzielne ustawki regularnie 20-30 osób na lekko się zjawia (to samo w Łodzi) i ciężko mi uwierzyć, że we Wro tak nie ma ;-)
Jest też liga kolarska inspirowana z rondo babka:

http://kolarzepiotrkow.manifo.com/

Jakby co to się pisze na jeżdżenie bo nie znam jeszcze tu tras ciekawych :-)
Pozdro i do zobaczenia na szosie!

#1676 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 09 marzec 2013 - 22:19

Cześć,

Ekipa na sezon 2013 jest gotowa, zresztą jak to było w poprzednich sezonach. Na razie jednak ja widzisz Bezdred nie ma zbyt dobrej pogody na jeżdżenie na dworze. Jeszcze kilka "chwil" musimy się wstrzymać. Obserwuj wątek i czekaj na zaproszenia. Spotykanym sie najczęściej w soboty / niedziele na rogu Hallera i Grabiszyńskiej lub w innych miejscach ale w tedy jest odpowiednie info. Do zobaczenia już niebawem. :-)

Co do ustawek pod DSR we wtorki i czwartki O17:30 to są w sezonie. Teraz, o 18:00 jest już ciemno... Ogólnie nie ma tam zbyt wiele ludzi - taki przelot treningowy w tygodniu niewielu pasuje.

Zapraszamy na nasz profil na FB - szukaj hasła HUSARIA SZOSOWA. :-)

#1677 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 10 marzec 2013 - 14:53

Dzięki za info na pewno się zjawie na waszych ustawkach :-) W grupie raźniej :-) Do zobaczenia!

#1678 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 16 marzec 2013 - 22:44

Cześć,

Tak na szybko: Jutro w niedzielę, o 11:00 spotykamy się większą grupą w Pasikurowicach, zaraz na północ od Wrocławia. 100km w tlenie. Zapraszamy chętnych. Zbiórka pod cmentarzem.

#1679 Gosc_adamigo_*

Gosc_adamigo_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2013 - 23:28

Witam, szukam osoby do wspólnej jazdy po okolicach Wrocławia. Nie znam w ogóle tutejszych tras, bo nigdy nie śmigałem w tych rejonach. Jestem w miarę świeży w temacie szosy, bo na liczniku mam dopiero nieco ponad 1100km. Jest tu może jakaś osoba na podobnym poziomie, która chciałaby trochę pojeździć?

#1680 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 21 marzec 2013 - 10:11

Cześć Adamigo,

Witamy w naszym wrocławskim świadku szosowym. Osób, które są na Twoim / Naszym poziomie jest u nas sporo. Jak widzisz za oknami, na razie średnio warunki pozwalają u nas na jazdę na szosie. Obserwuj ten wątek i czekaj na zaproszenia na wspólne treningi.

Z uwagi na fakt, że w ten weekend zapowiadają mrozy, a następny weekend to Święta Wielkiejnocy, inaugurację sezonu 2013 dla nas, szosowców z Wrocławia zapowiadamy na sobotę 6 kwietnia. Dokładne info w krótce. Do zobaczenia. :-)

Dodaj odpowiedź