Jump to content

Photo

ZZR Jaguar

877 replies to this topic

#321 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądMława

Posted 03 September 2012 - 13:56

http://allegro.pl/ja...2603976607.html

Co to za rama ? Favorit ?

#322 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 03 September 2012 - 15:04

Ja mam tylko jeden rowerek na reynoldise...bo ma nalepke w/w firmy

Pewnie to ten złoty Jaguar na Campagnolo Record?

Achoj z Kampaniolo.......moj jest na ignaszczaku.
Dla kolarzy pewnie lepiej kampaniolo dla mnie zbieracza lepiej ze ignaszczak zwlaszcza ze opisany przez Krolaka no i z Poznania.

Chlop w Ceglorzu podrabial Kampe a potem sam otworzyl cos swojego i sygnowal swoje produkty nazwiskiem.

#323 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 03 September 2012 - 15:06

http://allegro.pl/jaguar-lub-huragan-firmy-zzr-romet-milanowek-i2603976607.html

Co to za rama ? Favorit ?

To jest tak wielki smietnik ze nie warto nawet sie trudzic w rozpoznawanie

#324 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 03 September 2012 - 17:14

Ma jednak rometowski osprzet....jesli ktos szuka to za 80zł jeszcze warto kupic....
Rame mozna oddac na przemial moze z niej zrobia wate stalowa do czyszczenia

#325 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądMława

Posted 03 September 2012 - 18:08

http://imageshack.us...dsc06745zn.jpg/

http://imageshack.us.../dsc06738e.jpg/

A to ? Rama też wygląda na Favorita , a osprzęt ma romet/zzr

#326 kacperSOP

kacperSOP
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądOpole

Posted 09 September 2012 - 14:43

Witam, czy ktoś zna wymiary ośi drążonej tylnej piasty zzr która była montowana w Jaguarach?? Z góry dzięki za pomoc

#327 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądMława

Posted 09 September 2012 - 21:16

rozstaw to 135mm jeśli dobrze pamietam, ale jutro sprawdzę.

#328 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1,388 posts
  • SkądRumia

Posted 09 September 2012 - 22:35

No jak 135 mm, skoro to jest pod wolnobieg 5-rzędowy lub 6? Albo 119 albo 126 mm.

#329 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądMława

Posted 11 September 2012 - 19:14

No mówię, że nie pamiętam :-) 135mm ma oś suportu

#330 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądWałcz

Posted 13 September 2012 - 18:37

Ma ktoś kliny do Jaguara , albo chociaż z czego je zrobić ?

#331 kacperSOP

kacperSOP
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądOpole

Posted 13 September 2012 - 19:13

Każdy dobry sklep rowerowy rozmiar 9mm.

Przy okazji pochwalę się swoim Jaguarem :-)
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#332 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądMława

Posted 13 September 2012 - 20:45

A ja szlifuję kliny tak, żeby pasowały do oryginalnej korby. ale minęło ok. 1000km i już muszę zmienić na nowe :-)

#333 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądWałcz

Posted 14 September 2012 - 17:09

To by mi wystarczyło , to i tak byłby rower na niedzielę , ale może jednak ktoś wie co to za stal , bo te nowe kliny to plastelina .

#334 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1,388 posts
  • SkądRumia

Posted 14 September 2012 - 17:36

Radzę po prostu wziąć rozwiertak i przewymiarować otwory w korbach na kliny 9,5 mm. Potem przejść się do pobliskiego złomu i wydobyć kliny ze starych składaków Romet. Ponoć obecnie produkowane kliny ze sklepów rowerowych to dziadostwo nijak mające się do tego, co produkowano nawet 20 lat temu...
Sam jak jeździłem swoim Jaguarem, to problemy z klinami po którejś rozbiórce suportu były potem cały czas. W końcu jakoś wiertarką (odradzam do rozwiercania precyzyjnego) złapałem rozmiar i wbiłem najzwyklejsze kliny z jakiegoś starego suportu. Działało to dość długi czas, aż nie odstawiłem roweru.
Ewentualnie zmienić suport na klasyczny kwadrat, najlepiej Campagnolo - Jaguar nawet zyska na charakterze. Choć korby i wkłady ZZR/Romet szosowe były bardzo lekkie - ujmując ręką prawą korbę Sporta nie zauważyłem różnicy w wadze w porównaniu z korbą FC-A400 (Exage 400EX). Sztywność miały przyzwoitą, o ile kliny i osie nie były wyrąbane - na pewno lepsza niż obecne wkłady z byle jakimi standardami wpustu.

#335 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądWałcz

Posted 24 September 2012 - 19:10

Przed momentem doznałem szoku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wziąłem gołą ramę mojego Jagura do ręki , i tak ja sobie oglądam , oglądam , tu jakiś wżer , tam ubytek , patrzę pod rurą dolną tuż przy mufie supportu a tam jakiś napis delikatny , czytam :
NOLD - o fuck
REYNOLDS - o fuck
REYNOLDS 531 - o fuck
pisząc to wziąłem ramę do ręki a tam dalej pisze :
REYNOLDS 531 BUTTED 19/22 - hihihi
nie mam żadnych żałosnych nalepek z abecadłem , tylko równe delikatne wybite w metalu literki , a na mufie mam wybite ''A'' , ale się podjarałem , wybaczcie :mrgreen:

#336 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1,388 posts
  • SkądRumia

Posted 25 September 2012 - 08:16

Może to troszkę ostudzi Twój zapał - zmierz proszę wagę tej ramy biorąc jeszcze od uwagę jej rozmiar. Myślę, że możesz, ale nie musisz, mieć niestety tylko jedną do w lepszym wypadku kilku rur Reynolds.

#337 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądWałcz

Posted 25 September 2012 - 16:32

Potem też tak pomyślałem ale to w zasadzie już nie wiele zmienia bo myślałem , że całość to gazrurki co i tak też w sumie wiele mi by nie przeszkadzało , teraz był cały dżag na kampie rekord , mogłem kupić ale ja wolę całego w ZZR jak mam , wyjątek to siodło mam oryginalnie Brooksa . Potem ramę zważę i się okaże .

#338 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 25 September 2012 - 18:59

No coz ...ja mamna jaguarze zalosne nalepki z reynolds butted i do tego kute haki z tylu z wkrecanymi srubkami. Pod mufa suportowa mam nummer ramy.

#339 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądWałcz

Posted 25 September 2012 - 19:13

Czytając twoje poprzednie wypowiedzi spodziewałem się , nie na 100 % co prawda , że ciebie to dotknie i odpowiesz , moje ''żałosne'' było z przymrużeniem oka , fakt tego oka tu nie widać , ale akurat ty nie powinieneś się czepiać , wypowiadałeś się tu czym ty to nie gardzisz i jaki to nie jesteś mega kolekcjoner , jesteś to wspaniale , masz duże doświadczenie też super , ludzie to docenią a jak nie to kij im w oko , nie musisz się tak szarogęsić w co drugim poście i pokazywać swoją wyższość bo tylko jej sobie tym ujmujesz .

Takie coś na końcu zdania : :mrgreen: coś oznacza . Więc wyluzuj , nie chciałem obrazić twoich wielkich nalepek , kutych haków , nr. na mufach . 49 lat ? powinieneś z tego zlewać a nie zaraz czuć się urażonym .

Moja rama (550) waży 1,90 kg na wadze elektronicznej więc się ciesz bo chyba cały w takim razie nie jest na Reynoldsie , możesz spać spokojnie .

Skąd w ludziach tyle jadu ?

#340 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Posted 26 September 2012 - 20:31

mnie ciężko doknac bo nie traktuje siebie poważnie....:-))) wiec się nie przejmuj :-))
To mlodzi przewaznie walcza o szacun ulicy

Takim mega kolekcjonerem jak ja mozna zostać po tygodniu...wystarczy nie odmawiać złomiarzom...
Ja np w 2011 po miechu mialem juz 5 jaguaro-huaraganow i gorsze wypuscilem.

Na allehro co pewien czas bywaja takie sztuki ze zawrot glowy...moj kumpel kupil oryginalnego jaga za kampie recordzie (pierwszy model kampy wart jakies 300 funtów) za 420zł

Reply to this topic