ZZR Jaguar
Napisano 27 wrzesień 2012 - 07:04
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 27 wrzesień 2012 - 20:59
z różnych sposobów oznaczania ram u siebie zaobserwowałem kolejno:
-numer na haku, brak oznaczeń literowych- Jaguar '62 (w chromach, ale o mufach jak w większości przypadków w Huraganach, zaklepanych zakończeniach piór).
-numer na haku, "a" na mufie suportu- Huragan (starszy, z blaszką ZZR, 'floresowanym' napisem H.)
-numer wybity na mufie suportu, "b" w tym samym miejscu, "a" na mufie rury podsiodłowej (z rowkiem), zaślepione pióra, delikatniejsze mufy, zwykłe haki- raczej wczesny Jaguar z niedużymi chromami.
za to w Sporcie to bodajże wybite jest ekstra "0".
jedno jest pewne- mnóstwo zabawy i przyjemności zgadywania dostarczają rowery opisane w temacie : )
Napisano 27 wrzesień 2012 - 22:56
Mam takowe w makrokeszowym góralu założone, obecnie rzadko je męczę. No niestety, gorzej wykonane niż Brooks (poluzował się stelaż i trochę trzeszczy), z wygodą to samo (nity w tyłek się wrzynają, gdy przesuwam się bardziej na tył siodła).skórzane siodełka ZZR
#350 Gosc_Dodge_*
Napisano 30 wrzesień 2012 - 13:42
Czy ktoś sie z tym juz spotkał?
Oryginalnie ta rama byla chromowana (glówka ramy oraz tylne wydelki jak i tez koncówki przedniego widelca.
Napisano 30 wrzesień 2012 - 20:34
Dodge, a jakiego koloru była rama?
Napisano 30 wrzesień 2012 - 22:05
znalazłem jakiś czas temu galerię ze Specialem o podobnej ramie. pewnie większość śledzących temat zna ją, ale podrzucam link:
http://www.flickr.co...in/photostream/
#356 Gosc_Dodge_*
Napisano 01 październik 2012 - 09:01
Szkoda tylko ze brak rowerków w stanie oryginalnym zeby te teze (specjal-kute haki) potwierdzić...wiele z nich kończy jako przemalowane fixed .......
Wiec narazie teza o kutych hakach w specjalu jest tylko hipoteza.
Napisano 01 październik 2012 - 16:10
Tez to czasem odnoszę - ale pamiętaj o jednej ze swych ram z napisem "wyścig pokoju". Zwykłe blaszkowate haki jak z Huragana, zaślepiane rurki i... Reynolds 531. Tylko ile tam było tych ciekawych rur?mam wrazewnie na alledrogo jest wiele jaguarów ktore ze zwyklych zrobily sie ...specjalami no i wiara placi jak za zboze.
#358 Gosc_Dodge_*
Napisano 01 październik 2012 - 16:41
A w tej starej ramie nie bylo reynoldsa tylko nr ramy.
A ten zloty z ignaszczakiem no i reynoldsem byl kupiony kiedys w pewexie i aktywnie uzytkowany przez zawodnika lub pasjonata ktory pewnie duzo zarabial i wkladal w niego.
Ale napisu specjal nie posiadal tylko made in poland i haki z blachy
Napisano 04 październik 2012 - 15:48