Skocz do zawartości

Zdjęcie

ZZR Jaguar

877 odpowiedzi w tym temacie

#341 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądWałcz

Napisano 26 wrzesień 2012 - 21:14

Uff...więc jednak udowodniłeś , że jesteś ok . Jest tak mało info o tego typu rowerach na necie więc nie ma co zaśmiecać wątków jakimiś wojenkami , z mojej strony graba .

#342 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 wrzesień 2012 - 07:04

kacperSOP, ale siodełko to tak razi ...... moze coś ciemniejszego pod epoke ...

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#343 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 27 wrzesień 2012 - 08:47

Na allegro jest podróbka brooksa za 160 zł :D

#344 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 27 wrzesień 2012 - 15:21

mz, za tę sama kasę w tym serwisie aukcyjnym można kupić oryginalnego, używanego Brooks'a. Jeśli nie "skapciał" (jazda na mokrym siodle) to jak najbardziej polecam.

#345 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 wrzesień 2012 - 20:59

osobiście uważam, że skórzane siodełka ZZR, Stadion, Favorit są też godne polecenia. wiadomo, że to nie prestiż Brooksa, ale ceny są o wiele przystępniejsze, a rower od razu nabiera klimatu. są też, moim zdaniem, całkiem wygodne.

z różnych sposobów oznaczania ram u siebie zaobserwowałem kolejno:
-numer na haku, brak oznaczeń literowych- Jaguar '62 (w chromach, ale o mufach jak w większości przypadków w Huraganach, zaklepanych zakończeniach piór).
-numer na haku, "a" na mufie suportu- Huragan (starszy, z blaszką ZZR, 'floresowanym' napisem H.)
-numer wybity na mufie suportu, "b" w tym samym miejscu, "a" na mufie rury podsiodłowej (z rowkiem), zaślepione pióra, delikatniejsze mufy, zwykłe haki- raczej wczesny Jaguar z niedużymi chromami.
za to w Sporcie to bodajże wybite jest ekstra "0".
jedno jest pewne- mnóstwo zabawy i przyjemności zgadywania dostarczają rowery opisane w temacie : )

#346 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 27 wrzesień 2012 - 22:56

skórzane siodełka ZZR

Mam takowe w makrokeszowym góralu założone, obecnie rzadko je męczę. No niestety, gorzej wykonane niż Brooks (poluzował się stelaż i trochę trzeszczy), z wygodą to samo (nity w tyłek się wrzynają, gdy przesuwam się bardziej na tył siodła).

#347 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 28 wrzesień 2012 - 20:15

u mnie było jakieś czarne plastikowe (nie wygodne) obite materiałem przez poprzedniego właściciela. nie wiem czy oryginalne :)

#348 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 29 wrzesień 2012 - 09:38

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Co wy na to?

#349 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 29 wrzesień 2012 - 13:27

Dodge, jakoś nie dziwi. ;-) Ludzie, to był PRL i jak chyba już pisałem - tylko Jaguary pierwsze trzymały jakościową i modelową "sztamę" tj. te na Campie ewentualnie zmieszane z częściami Ignaszczaka.

#350 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2012 - 13:42

Ok...ale tu jest rama z hakami kutymi z końcówkami do srubek regulacyjnych i taki sam widelec przedni z kutymi końcówkami.
Czy ktoś sie z tym juz spotkał?

Oryginalnie ta rama byla chromowana (glówka ramy oraz tylne wydelki jak i tez koncówki przedniego widelca.

#351 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2012 - 16:50

Identyczne haki mozna zobaczyc w favoritkach. Czyzby jakas czasowa kooperacja?

#352 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 30 wrzesień 2012 - 20:10

widziałem jaguara speciala , tylny hak miał ze śrubką regulacyjną - podobnie jak tu.

#353 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 wrzesień 2012 - 20:34

Selfu miał podobne haki w Specialu, nie mogę nigdzie znaleźć zdjęć, które wrzucał jak malował swoją. Widziałem kiedyś trzaśniętą ramę Speciala na campie, z widelcem Colnago, w serwisie, ale tamten nie miał możliwości mocowania błotników, haki tylne jak w sporcie, kołki manetek. ciekawostką było to, że mufy miał jak w Huraganie, a pióra widelca zaklepane.
Dodge, a jakiego koloru była rama?

#354 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2012 - 21:17

niestety byla paskudnie wielokolorowa. Jako ostatnia pod spodem...resztki złotej no i jak zdjąłem już wszystko wylazł sposob chromowania jaki opisałem poprzednio.

Rama jest na kurdupla wiec nie mialem oporow przed proszkiem.

#355 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 wrzesień 2012 - 22:05

faktycznie, nie jest zbyt duża. jak u siebie dokopałem się wreszcie do chromów to zostawiłem je, chociaż były podłej jakości, a resztę ramy malowałem akrylem i efekt jest przyzwoity.

znalazłem jakiś czas temu galerię ze Specialem o podobnej ramie. pewnie większość śledzących temat zna ją, ale podrzucam link:
http://www.flickr.co...in/photostream/

#356 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 01 październik 2012 - 09:01

Dzieki za info. Faktycznie specjal powinien byc specjalny ... mam wrazewnie na alledrogo jest wiele jaguarów ktore ze zwyklych zrobily sie ...specjalami no i wiara placi jak za zboze.
Szkoda tylko ze brak rowerków w stanie oryginalnym zeby te teze (specjal-kute haki) potwierdzić...wiele z nich kończy jako przemalowane fixed .......

Wiec narazie teza o kutych hakach w specjalu jest tylko hipoteza.

#357 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 październik 2012 - 16:10

mam wrazewnie na alledrogo jest wiele jaguarów ktore ze zwyklych zrobily sie ...specjalami no i wiara placi jak za zboze.

Tez to czasem odnoszę - ale pamiętaj o jednej ze swych ram z napisem "wyścig pokoju". Zwykłe blaszkowate haki jak z Huragana, zaślepiane rurki i... Reynolds 531. Tylko ile tam było tych ciekawych rur?

#358 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 01 październik 2012 - 16:41

Ja mysle ze ten napis jest tylko handlowy....kupilem ksiazke tuszynskiego od dynasów do szurkowskiegpo i nigdzie szurkowski czy inni nie jezdza na jagach z tym napisem.
A w tej starej ramie nie bylo reynoldsa tylko nr ramy.

A ten zloty z ignaszczakiem no i reynoldsem byl kupiony kiedys w pewexie i aktywnie uzytkowany przez zawodnika lub pasjonata ktory pewnie duzo zarabial i wkladal w niego.
Ale napisu specjal nie posiadal tylko made in poland i haki z blachy

#359 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 04 październik 2012 - 15:48

http://allegro.pl/ra...2690749776.html

a cóż to za wynalazek :D

Rama od turystyka.

#360 Gosc_Dodge_*

Gosc_Dodge_*
  • Gość

Napisano 05 październik 2012 - 10:27

Pierwszy efekt dostepnosci szablonów ;-)))

Dodaj odpowiedź