Ale ściągacz to raczej nie jest na udzie tylko nad kolanem? Udo to udo - zmierzyłem mniej wiecej w tym miejscu co jest zaznaczone na rozmiarówce vitesse: http://www.vitesse.p...charts/?lang=pl
[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Posted 26 January 2015 - 14:19
Ale ściągacz to raczej nie jest na udzie tylko nad kolanem? Udo to udo - zmierzyłem mniej wiecej w tym miejscu co jest zaznaczone na rozmiarówce vitesse: http://www.vitesse.p...charts/?lang=pl
aha. czyli mam zanik mięśni. tak myślałem.... ;p
2 tygodnie temu zmierzyłem 53. wczoraj już 51. w połowie uda. też tak jak pokazuje Vitesse.
no nic. przekonam się pod koniec tygodnia.
zdecydowałem się na kolekcję fluo. te forumowe wzory jakoś nigdy mi nie pasują.
Posted 26 January 2015 - 15:28
Ja mam udo 54 i bez problemu śmigam w spodenkach proline 5 z zeszłego roku więc chyba trafiłeś źle uszyty model
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Posted 26 January 2015 - 16:43
Posted 26 January 2015 - 21:36
Dzień dobry,
Polecam wybrać koszulkę w rozmiarze 4 oraz spodenki w rozmiarze 5.
Myślę, że stroje w tych rozmiarach powinny dobrze leżeć bez zbytniego obciskania ciała.
Spodenki w rozmiarze 5 i 6 mają długość 26 cm a w wiekszych rozmiarach 27 cm. Wybór długości nogawek zależy od indywidualnych odczuć, niektórzy wolą krótsze nogawki, inni dłuższe. Wybór długości nogawek ma czasem znaczenie, jesli jest duża różnica pomiędzy obwodem uda o obwodem nogi nad kolanem, ponieważ taśma na zakończeniu nogawek powinna przylegać do nogi. W rozmiarze 4 obwód nogawki bez rozciagania na zakończeniu to 40 cm, w rozmiarze 5 - 42 cm, w rozmiarze 6 - 44 cm.
Rękawki polecam w rozmiarze 3 a nogawki w rozmiarze 4.
Jeśli chodzi o potówki to jest to nowy produkt i na razie planujemy je szyć w rozmiarach S, M i L, na razie jesteśmy na etapie tworzenia tabel rozmiarowych dla tego produktu. Odpowiedni dla Pana będzie rozmiar L.
Pozdrawiam
W ostateczności zdecyduję się najprawdopodobniej na zestaw Vitesse + potówka oraz ewentualnie rękawki i nogawki (ktoś używa?), ale nad tym jeszcze pomyślę.
Posted 26 January 2015 - 21:40
Sporo osób kupiło w ubiegłym roku rękawki i nogawki. Zwykłe, z cienkiej nieocieplonej lycry, dobrze przylegają. Wg mnie trochę za długie ale jakoś można sobie z tym radzić. Ja ich używam w temperaturach 14-22 C. Tylko na suche warunki.
Lepsze są te z Santini bo raz że są zakończenie taśmą a nie gumką, a dwa że nie przemakają. Pozostaje kwestia ceny
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 26 January 2015 - 22:12
- Colorado - ocieplana lycra odpowiednia na chłodniejsze dni wiosny i jesieni, odprowadzająca pot i szybkoschnąca
- Dolomiti - lekka, drapana i drukowalna lycra przeznaczona na zimną pogodę
Może zmienili je na rok 2015?
Posted 26 January 2015 - 22:22
W pewnym sensie materiał jest ocieplony bo od wewnątrz ma delikatny meszek. Natomiast tak jak mówię żeby ich używać poniżej 14 C trzeba być chyba morsem. "Chłodniejsze dni wiosny i jesieni" każdy rozumie na swój sposób
Posted 27 January 2015 - 12:13
Uraz może mi podpowiesz albo upewnisz mnie w wyborze rozmiaru moje wymiary to
- wzrost: 181 cm
- waga: 80 kg
- klatka: 101 cm
- talia: 83 cm (w najwęższym miejscu)
- brzuch na wys. pępka: 90 cm (najszersze miejsce)
Więc tabela wskazuje L, ale stosując się do podpowiedzi Santini o wyborze o jeden rozmiar większy. Wychodzi na XL czy na moje wymiary będzie OK ? Jak ci się wydaje ?
Posted 27 January 2015 - 17:47
@rafal46 Jeśli na forum nie ma kogoś o takich wymiarach jak twoje to najlepiej napisać maila do Vitesse z prośbą o pomoc w doborze rozmiaru. Zawsze odpisują i na pewno maja większe doświadczenie w tym temacie niż np. ja.
@piotrek_poz Moje wymiary pasują do XL z tabeli i rzeczywiście koszulka i spodenki XL były dobre. L jak można się domyślić nieco przyciasne, a XL za duże. Jedyne co mogę doradzić to trzymanie się tego co wychodzi z tabelki chyba że wypada się na pograniczu 2 rozmiarów to wtedy radzę wziąć większy.
PS> Koszulki termo się szyją ... także trzeba czekać