[zdublowany post]
[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Napisano 28 styczeń 2015 - 12:46
Dla potwierdzenia - wysyłka pocztą to będzie przesyłka rejestrowana? Najlepiej paczka bo ma jako jedyna śledzenie. List polecony jest tylko rejestrowany. Czy zwykły list priorytetowy
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 28 styczeń 2015 - 14:53
a wiesz coś o opcji bez szelek? ![]()
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 28 styczeń 2015 - 15:30
Komplet Santini i proszę pomoc w brafittingu
koszulki XL czy przy podanych niżej wymiarach nie będzie przyciasna na brzuchu i lekko za luźna w klatce ??
Rozmiar XL koszulki Santini:
- klatka wg rozmiaru to 104-108> >> u mnie 103cm,
- talia wg rozmiaru to 90-94 >>> u mnie 96 cm.
Lubię obcisłe ciuchy, w rozmiarze L idealnie mieszczę się w klacie, natomiast na brzuchu brakuje 6 cm i pewnie, aż tak się nie naciągnie, a ja nie będę chudł dla koszulki! ![]()
Dokładne dane: ![]()
- wzrost: 182 cm
- waga: 85 kg
- klatka: 103 cm
- talia: 96 cm
- brzuch 96 cm (tak tyle samo co talia)
- udo 54 cm
Podać biceps ?? ![]()
A spodenki to tylko XXL wg Santini.
I teraz mam dylemat, który przewrócił powyższe ustalenia.
Dzwoniłem do sklepu, gdzie trochę sprzedają Santini i uzyskałem informację (po zapoznaniu się z moimi wymiarami) bazującą na doświadczeniu, że koszulka to tylko L ( a nie XL), a spodenki to XL (a nie XXL).
Ponoć koszulka XL będzie za luźna na klatce, a na brzuchu te brakujące 6 cm bez problemu się naciągnie.
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 28 styczeń 2015 - 16:09
Co do braku szelek i wszystkich innych odstępstw od normy (skrócenie nogawek, skrócenie rękawków, brak rękawków w koszulce termoaktywnej, itd.) trzeba osiągnąć minimum 5 szt. Jedynym wyjątkiem są ubrania dla kobiet, które nie maja minimum i można je zamówić bez szelek lub ze skróconymi nogawkami nawet jeśli będzie tylko 1 chętny.
O ile np. skrócenie nogawek jest dość popularne i na pewno będzie co najmniej 5 chętnych o tyle brak szelek jest rzadkością w męskich spodenkach. Proponuję zrobić tak że jeśli ktoś woli spodenki bez szelek albo koszulkę termo bez rękawków to proszę to dopisać w uwagach do zamówienia. Na koniec zobaczę czy jest wystarczająco dużo chętnych i od tego będzie zależało dalsze postępowanie.
@Mediana Jeśli chodzi o koszulki to wypadasz pomiędzy L i XL. W takim wypadku ja zawsze będę doradzał większy rozmiar. Ja mam w talii
odwód ok 86 cm i koszulka XL nigdzie nie odstaje natomiast w L daje radę się wcisnąć ale czuję się dość niekomfortowo. Dodatkowo jeśli pytacie w sklepie czy gdziekolwiek o Santini to mówcie, że jest to seria Sleek. Jak już wspominałem Sleek z Classic w kwestii rozmiarów ma niewiele wspólnego.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 28 styczeń 2015 - 16:16
Napisano 28 styczeń 2015 - 16:19
...................................................................
O ile np. skrócenie nogawek jest dość popularne i na pewno będzie co najmniej 5 chętnych o tyle brak szelek jest rzadkością w męskich spodenkach. Proponuję zrobić tak że jeśli ktoś woli spodenki bez szelek albo koszulkę termo bez rękawków to proszę to dopisać w uwagach do zamówienia. Na koniec zobaczę czy jest wystarczająco dużo chętnych i od tego będzie zależało dalsze postępowanie.
Czy te limity odnoszą się także do Santini czy tylko do Vitesse ??
ZORBA pozdrawia !!
Napisano 28 styczeń 2015 - 16:24
@d8wid Możesz wziąć jedną sztukę bez szelek dla kobiet. Najlepiej napisz mi o tym w uwagach do zamówienia. Różnica w cenie jest minimalna (1-2 zł) więc żeby nie wprowadzać zamieszania proponuję przyjąć cenę jaka jest dla spodenek z szelkami.
@zorba W santini nie ma takiej opcji jak skracanie czy brak szelek.
Napisano 28 styczeń 2015 - 16:34
Tak mi się jeszcze przypomniało. Kiedyś Grzesiek Fiedor pytał czy z Santini można brać niestandardowe rozmiary, czyli mniejsze niż S i większe niż 3XL. Można to zrobić i jeśli ktoś by chciał to proszę o kontakt w tej sprawie przed złożeniem zamówienia.