Też zamówiłem Kurtka WarmPack i liczę, że uzbiera się 5 chętnych!
Przelew poszedł na całość.
Posted 30 January 2015 - 14:06
Posted 30 January 2015 - 15:45
W takim razie piszę się na spodenki Ultimate. Ich rozmiarówka, mam nadzieje, pokrywa się z rozmiarówką serii Proline?
To są dokładnie te same spodenki tylko mają jeszcze lepsza wkładkę i nowe ściągacze.
Moje jest #26, wzór mi sie nie podoba, ale wykon i materiały tak więc zamówiłem, zapłaciłem.
Dobrze zrobiłeś. Ja osobiście też bym chciał zamówić inny wzór ale od wyglądu ważniejsza jest ekonomia i wygoda.
@uraz, podpowiedz
W kwestii rozmiarów pomagam tyle ile mogę ale nie chcę za kogoś decydować jeśli nie ma dokładnie takich wymiarów jak ja. Wszystko co wiem odnośnie rozmiarów jest na stronie cycling-order. Jeśli to nie wystarcza to pozostaje tylko tel. albo e-mail do producenta/dystrybutora z pytaniem.
Uraz
do kiedy zamowienie z vitesse
bo pewnie przelew juz dzisiaj nie dojdzie
Zamówienia przedłużyłem do końca weekendu. Przelewy będę sprawdzał w poniedziałek po 12 i zobaczę jak wygląda sytuacja.
Zamówień 29 ale być może nie każdy ograniczył się do jednego kompletu. Dla przykładu ja pozbierałem zamówienia u kolegów i poszło zamówienie na 3 komplety
Obecnie zamówień jest więcej niż 29 i jak słusznie zauważyłeś nie każdy kupuje tylko 1 komplet. Do tego kilka osób zadeklarowało zakup w weekend. Przyznam też że do tej pory z racji na zmiany w ofercie nie rozsyłałem maili z przypomnieniem, co dzisiaj zrobię.
Też zamówiłem Kurtka WarmPack i liczę, że uzbiera się 5 chętnych!
Obecnie są zamówione 4 więc na 99% się uda.
Też zastanawiam się nad tą kurtką ale szczerze mówiąc boję się zaryzykować 160zł na produkt którego nikt jeszcze nie potestował. W planach mam zakup endura race cape - 2x droższe ale sprawdzone. Ciężki orzech w sumie...
Mogę tylko powiedzieć, że na żywo sprawia dobre wrażenie. Ja dla siebie jedną biorę.
Dozbiera się na pewno, a jak nie to uraz dokupi.
M...
W zeszłym roku dokupiłem to i w tym tak zrobię jeśli będzie potrzeba. Za dużo pracy w to włożyłem, żeby nie doprowadzić sprawy do końca.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 30 January 2015 - 17:31
To są dokładnie te same spodenki tylko mają jeszcze lepsza wkładkę i nowe ściągacze.
Dobrze zrobiłeś. Ja osobiście też bym chciał zamówić inny wzór ale od wyglądu ważniejsza jest ekonomia i wygoda.
W kwestii rozmiarów pomagam tyle ile mogę ale nie chcę za kogoś decydować jeśli nie ma dokładnie takich wymiarów jak ja. Wszystko co wiem odnośnie rozmiarów jest na stronie cycling-order. Jeśli to nie wystarcza to pozostaje tylko tel. albo e-mail do producenta/dystrybutora z pytaniem.
Zamówienia przedłużyłem do końca weekendu. Przelewy będę sprawdzał w poniedziałek po 12 i zobaczę jak wygląda sytuacja.
Obecnie zamówień jest więcej niż 29 i jak słusznie zauważyłeś nie każdy kupuje tylko 1 komplet. Do tego kilka osób zadeklarowało zakup w weekend. Przyznam też że do tej pory z racji na zmiany w ofercie nie rozsyłałem maili z przypomnieniem, co dzisiaj zrobię.
Obecnie są zamówione 4 więc na 99% się uda.
Mogę tylko powiedzieć, że na żywo sprawia dobre wrażenie. Ja dla siebie jedną biorę.
W zeszłym roku dokupiłem to i w tym tak zrobię jeśli będzie potrzeba. Za dużo pracy w to włożyłem, żeby nie doprowadzić sprawy do końca.
Witam .Panowie zamówił bym jeszcze kamizelką
.Może ktoś reflektowałby a kolega Uraz doda ją do koszyka .
Kwestia rozmiarów ,powiem tak są masakrycznie wycieniowane .Normalne kolekcje Santiniego to M jak nic ale ten model to L Moja sylwetko to raczej grubokoścista 175 cm waga w sezonie 75 -77kg na dzień dzisiejszy to 80kg jak nic wiec góral zemnie żaden :-D klatka 104,udo tak jak się kończą spodenki 51 i brzuch na wysokości pępka 90 wymiary podaję bo łatwiej będzie się dopsaować pod moje wymiary i dokonać rozsądnego zamówienia optymalnego rozmiaru.
Rozmiar M -w spodenki wlazłem spokojnie ale dyskomfort i spory ucisk na uda ,szelki wcinają się w ramiona .koszulka brakło mi z 6cm by się zapiąć w klatce ale spokojni materiał się poddał i dopiąłem zamek.Wygląd porażka zona jak mnie zobaczyła to parsknęła śmiechem :-D więc M odpada dla wszystkich o zbliżonych rozmiarach ;-)
L spodenki dobrze leża,komfort i dopasowanie ok.Koszulka na dzisiejszą wagę obcisła ale jest ok ;-) więc jak poleci w dół te 2-3 kg będzie git.
XL spodenki leżą normalnie ale czuć spory zapas mocy ;-) /można tyć :-D / koszulka jest dopasowana ale na ramionach marszczy się materiał i dziwnie się to układa między ramionami i pachami .Mnie to irytuje wię odpadają ciuszki XL bo tyć nie planuję więcej .
Wszystkie pomiary dotyczą kolekcji zamawianej z santiniego a dziś wieczorem podam sylwetkę typowego górala bo będziemy ściągać wymiary z niego :-D .Jak coś to pisać czasu mało z zamawiać trzeba.
Na temat jakości i wykonanie nie rozpisuję, Ci co zamawiają Santiniego są świadomi tego wyboru i gratuluję im tego .A Ci co się zastanawiają bo kasa? to powiem tak ,że wraz ze wzrostem przejechanych kilometrów będzie im rosła świadomość dobrego wyboru a ciuszki się odwdzięczą komfortem w siodle :-D Dobra znikam bo kilometry trzeba kręcić by ciuszki ładnie się prezentowały :-D
Posted 30 January 2015 - 19:04
Dzięki za wrzucenie info na Stravę, bo bym przegapił. ![]()
Na pewno zamówię spodenki vitesse ultimate (jedne już mam i jest klasa) i coś tam jeszcze pewnie dobiorę.
Myślę o tej kurteczke białej - tylko mam zagwozdkę z rozmiarem, a bardziej z długości rękawów. Pomierzę, pomyślę i do 1 lutego zamówię.
Chyba, że ktoś jest w stanie doradzić...
klatka 104
talia/pas 90
długie ręce ![]()
koszulka proline wychodzi 5, a ultimate 6... dobrze myślę?
kurtka z kolei wychodzi 6... z drugiej strony nie chcę, żeby był żagiel...
Posted 30 January 2015 - 19:15
Ciężko mi się odnieść do "długich rąk" ale reszta wymiarów jest jak u mnie. Ja noszę z Vitesse koszulki 4 race (proline, ultimate) lub 5 race (ultimate). 5 proline, o 6 nie wspominając jest za duża. Koszulki z długim rękawem (bluzy) najlepiej brać w takim samym rozmiarze jak zwykłe koszulki. Co do kurtki warmpack to ja biorę M bo jest dobrze dopasowana, przy czym L też jak najbardziej na mnie pasuje i pewnie można by pod nią więcej ubrań zmieścić.
Posted 30 January 2015 - 22:52
@uraz czy spodenki ultimate vs proline(identyczny rozmiar) leżą na tobie tak samo?czy może są jeszcze bardziej dopasowane?
Być może już padła odpowiedż na to pytanie i przeoczyłem to ;-)
Posted 30 January 2015 - 23:08
@aron Kamizelka przeciwwiatrowa zmieści się w tylnej kieszeni koszulki. Złożona jest o ok. 15%-20% większa niż kurtka WarmPack, która "chowa" się do swojej własnej kieszeni z zamkiem, tworząc mały zamknięty pakunek. Powiem tak, seria WarmPack jest awaryjna, czyli zazwyczaj masz ją w kieszeni, a zakładasz tylko w razie konieczności. Kamizelka i kurtka przeciwwiatrowa Proline jest do noszenia na stałe z możliwością złożenia i wsadzenia do kieszeni gdyby zrobiło się zbyt gorąco. Zarówno WarmPack jak i przeciwwiatrowe ubrania Proline są bardzo lekkie. Proline wygląda lepiej i jest zdecydowanie milsze w dotyku. Proline i WarmPack są zrobione z zupełnie innych materiałów i mimo że mają podobne właściwości to jednak trochę inne zastosowanie.
@impa Spodenki różnią się tylko wkładką i ściągaczem
PS> Dodałem info o zamówieniu w kilku grupach na Stravie, na niektórych forach rowerowych, wysłałem maile i wiadomości prywatne ... Reszta w waszych rękach ![]()
Posted 31 January 2015 - 16:58
Panowie, porady:
Vitesse - bluza i kamizelka przeciwwiatrowa przy rozmiarach:
wzrost: 178
klatka: 95
talia: 84
rozmiar: 3 czy 4 ?
Z tabeli rzeczywistych rozmiarów (przede wszystkim długości przód, tył itp) wydaje mi się że 3, ale ze standardowych tabel 4. no i jestem w kropce.
Santini koszulke i spodenki wziąłem L.