Witam pięknie
Started By
Konik
, 08 Dec 2006 16:46
630 replies to this topic
Posted 26 May 2010 - 16:30
Pierwszy mój post niech bedzie powitalny. Miło mi się Was czyta, trochę już skorzystałem. Jestem już prawdziwym szosowcem, bo kupiłem rower i nawet dwie jazdy wykonałem.
Na razie boję sie dziur, drzew i samochodów, ale mam nadzieję, ze będzie lepiej. Dziś zainwestowałem w zapasową dentkę . Nie przydała się, ale to poczucie bezpieczeństwa - bezcenne.
Pozdrawiam i do przeczytania!
Na razie boję sie dziur, drzew i samochodów, ale mam nadzieję, ze będzie lepiej. Dziś zainwestowałem w zapasową dentkę . Nie przydała się, ale to poczucie bezpieczeństwa - bezcenne.
Pozdrawiam i do przeczytania!
Posted 16 June 2010 - 10:18
Witam wszystkich forowiczów. Mam na imię Kuba i jestem z okolic Warszawy. Do tej pory jeździłem zwykłą Meridą Kalahari 500, jednak od zeszłego sezonu zacząłem lubić jeździć w dłuższe trasy co poskutkowało moim wczorajszym zakupem roweru szosowego. Niestety póki co nie orientuję się prawie zupełnie w temacie rowerów szosowych, komponentów itd. Mam nadzieję, że dzięki temu forum trochę tej wiedzy zdobędę
Posted 20 July 2010 - 21:14
Ja również witam wszystkich bardzo gorąco.Na rowerze zacząłem jeżdzić dwa lata temu kiedy to rzuciłem palenie i zaczęło przybywać trochę kilogramów Trochę póżno jak na moje cztery dychy ale ważne że złapałem bakcyla do zeszłego tygodnia jeżdziłem trekingiem gianta x sport 3 ale dopiero teraz gdy przesiadłem sie na szosę widzę że to jest to i żałuję że tak póżno się zdecydowałem na zmianęJeszcze raz witam wszystkich i tak na przyszłość proszę o wyrozumiałość w razie jakiś dziwnych pytań
Posted 21 July 2010 - 20:37
Posted 14 June 2011 - 19:34
Cześć. Tomek jestem, lat 23. Rower dla mnie to taka drobna odskocznia od siedzenia na 4 literach lub grzebania w elektronice. Nie jestem twardym zawodnikiem, żeby nie powiedzieć, że przy większości to jestem po prostu cienias. Ale tak czy siak uważam, że rower to dobra rzecz, trzeba uprawiać sport, bez tego to się zdycha. Na forum jak na każde inne trafiłem przypadkiem szukając informacji o szytkach. Informacje znalazłem, ale czułem niedosyt wynikający z nieprzywitania się. :mrgreen:
Posted 15 June 2011 - 17:31
Co do składania rowerów, to może i być. Najprędzej to będzie mega modyfikacja mojego górala (ale części nie kosmiczne, bo po prostu nie mam skąd brać na przykład po kilkaset zł na felgę), bo trzeciego to nie miałbym już gdzie trzymać. Nie mam dwóch lewych rąk, moje rowery sam serwisuję, rozbieram i składam, więc mam trochę pojęcie o tym. W poprzednim rowerze rozbierałem wszystko oprócz suportu. Rozwaliło mnie jak zdjąć korby. Dziś wiem, że są do tego specjalne ściągacze, więc rozbieranie roweru na czynniki pierwsze już nie jest dla mnie problemem. Tak czy siak, jest to plan długoterminowy.
Co do spotykania na trasie to możliwe, ale wspólne dalekie wyprawy to jednak nie ze mną. Jak jednego dnia machnąłem 90, to myślałem, że zejdę. W połowie drogi już myślałem, żeby dzwonić po zholowanie. :mrgreen: Jedno jest pewne, ja zawsze się czymś wyróżniam. Choćby tym, że jak każdy kolarz nosi obcisłe gatki i bluzkę, to ja tego nie znoszę. :mrgreen: Hawajska koszula, bermudy i adydaski ot mój strój rowerowy. ;-)
Nieznoszę obcisłych gaci i bluzek. :evil:
P.S. Odnośnie mojego udzielania się, to będzie bardzo ograniczone, bo w kwestii jak coś rozebrać, to raczej mało jest pytań, a w kwestii co założyć, to raczej pojęcia nie mam. ;-)
Co do spotykania na trasie to możliwe, ale wspólne dalekie wyprawy to jednak nie ze mną. Jak jednego dnia machnąłem 90, to myślałem, że zejdę. W połowie drogi już myślałem, żeby dzwonić po zholowanie. :mrgreen: Jedno jest pewne, ja zawsze się czymś wyróżniam. Choćby tym, że jak każdy kolarz nosi obcisłe gatki i bluzkę, to ja tego nie znoszę. :mrgreen: Hawajska koszula, bermudy i adydaski ot mój strój rowerowy. ;-)
Nieznoszę obcisłych gaci i bluzek. :evil:
P.S. Odnośnie mojego udzielania się, to będzie bardzo ograniczone, bo w kwestii jak coś rozebrać, to raczej mało jest pytań, a w kwestii co założyć, to raczej pojęcia nie mam. ;-)
Posted 15 June 2011 - 20:44
Witam :->
Wysłany: Dzisiaj 20:58
Witam serdecznie, jestem tu nowy. Głównie jeżdżę na MTB, ale na szosie też bardzo lubię jeździć. Jestem ze Smolca pod Wrocławiem. Są tutaj może jacyś mieszkańcy okolic, tj. Smolec, Krzeptów, Mokronos, Wrocław - Muchobór? Chętnie bym z kimś z okolicy pokręcił.
Ja również kłaniam się nisko braci szosowej.