Skocz do zawartości

Zdjęcie

Witam pięknie

630 odpowiedzi w tym temacie

#401 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 wrzesień 2012 - 19:54

Rowerem chwalił się nie będę, bo mogłyby wystąpić problemy z uwierzeniem mi przez część userów.

dlaczego??

Bo nie sądzę, żeby ktoś mi uwierzył, że jeżdżę Vinerem Mitus, z osprzętem Miche Supertype i Shimano Dura-Ace :)

Oczywiscie ze nie wierzymy, pisać każdy może, proponuje jak każdemu , galeria , spis treści i wrażenia z użytkowania .

pozdr.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#402 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 08 wrzesień 2012 - 22:30

pradzio1, Nie wierzymy też że Twój dziadek ścigał się zawodowo, bo przecież pierwszym polskim kolarzem zawodowym był Czesław Lang -no chyba że masz młodego dziadka :mrgreen:

#403 pradzio1

pradzio1
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądSędziszów Młp

Napisano 10 wrzesień 2012 - 20:24

pradzio1, Nie wierzymy też że Twój dziadek ścigał się zawodowo, bo przecież pierwszym polskim kolarzem zawodowym był Czesław Lang -no chyba że masz młodego dziadka :mrgreen:

Zawodowo jak zawodowo, na razie ma 64 lata :D Tak czy siak w rowerach całe życie przesiedział i na bank startował w Mistrzostwach Polski

#404 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 10 wrzesień 2012 - 21:15

Spoko pradzio1, domyśliłem się o co Ci chodziło - tak sobie tylko żartowałem ;-)

#405 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1528 postów
  • SkądSK

Napisano 20 wrzesień 2012 - 09:47

Witam wszystkich.
Jestem z Solca Kujawskiego k/Bydgoszczy. Ogólnie jeżdżę ponad 7 lat (5 lat MTB, 2 lata SZOSA). Na forum zaglądałem od czasu do czasu jako gość i w końcu postanowiłem się zarejestrować.
Pozdrawiam wszystkich szosowców.

#406 Gosc_Merida880_*

Gosc_Merida880_*
  • Gość

Napisano 04 październik 2012 - 00:20

Witam wszystkich fanów kolarstwa bardzo serdecznie! Jestem z Warszawy.
Z nicku mojego widać czym jeżdżę. W parkingu maszyn posiadam również MTB Treka dla rozruchów.
Od jakiegoś czasu tylko szosa!
Śmigam głównie w okolicach Bemowo-Kampinos.

pozdrawiam
:-)

#407 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 07 październik 2012 - 13:58

Witam serdecznie.
Poruszam się w okolicach Bielska, Szczyrku, Przegibku, Czechowic itp , od teraz na szosie - wcześniej trekking :-)
Pozdrawiam

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#408 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 07 październik 2012 - 14:13

Tornadotwister, również witam i zapraszam na wspólną przejażdżkę :-)

#409 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 07 październik 2012 - 18:59

Wysłałem ci pw.
Pozdrawiam serdecznie

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#410 graybruno

graybruno
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądAndrychów

Napisano 18 październik 2012 - 20:33

Witam i ja pięknie...

Forum to czytam już od jakiegoś roku, po tym jak zamieniłem przystosowanego do szosy górala na prawdziwą szosówkę.

Regularną jazdę rozpocząłem, po sporej przerwie niestety, półtora roku temu i do tej pory mi nie przeszło. Jeżdżę w barwach Motorola Bike Team - krakowska grupa miłośników głównie MTB, w której znalazło się paru szosowców. Na trasie jednak najczęściej można mnie spotkać między Suchą Beskidzką, Żywcem, Istebną, Wisłą, Szczyrkiem a Bielskiem - rzadziej Kraków.

Plany na 2013 to start w cyklu Road Maraton z nastawieniem na wyścigi górskie.

Pozdrawiam,
graybruno

#411 kondzios230

kondzios230
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 październik 2012 - 19:43

Czołem Panie i Panowie,

Po tej stronie monitora Konrad z Bielska-Białej, regularnie jeżdżę i (nieco mniej regularnie ;) ) ścigam się na góralu. Okazyjny zakup od znajomego szosy otworzył mnie na radochę z jazdy na wąskiej oponce ;)

Jestem fanem mniej lub bardziej retro szosy, w zimowych planach mam przywrócenie do życia ramki Orłowskiego, którą okazyjnie posiadłem :) Tymczasem kręcę na odjechanej kolorystycznie szosce - http://www.bikestats...6645_12967.html i czerpię z tego nie małą radochę :) Nawet jak przychodzi pokonywać strome podjazdy na przełożeniu 39-23 :P

#412 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 październik 2012 - 20:18

no to witamy .....

#413 zbbr

zbbr
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądKartuzy

Napisano 25 październik 2012 - 11:43

Cześć wszystkim.
Jestem Zbyszek. Mam na koncie kilkanaście triathlonów (wyniki mizerne ;), ale wszystkie na MTB. Pomału dojrzewam do decyzji o kupnie szosówki. Pewnie będę Was zamęczał prośbami o pomoc w wyborze. Pozdrowienia z Kaszub :)

#414 s_s

s_s
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądNisko

Napisano 16 listopad 2012 - 09:21

Jestem nowym użytkownikiem forum.
Chciałbym się przywitać z wszystkimi użytkownikami, prosić o wyrozumiałość i pomoc planuję na początek renowację lub przebudowę starej polskiej kolarki.

Ale w zanadrzu pewnie będę miał również pytania o budowę single speed'a bądź ostrego koła.

Jestem początkującym fascynatem rowerów - różnego typu. Jak na razie udało mi się uratować jedną starą polską ramę od złomowania i zbudować moim zdaniem ciekawe retro.

#415 Hall

Hall
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudzień 2012 - 15:33

Witam :-)
Od dłuższego czasu przeglądam forum (no dobra, przeczytałem wiekszość od deski do deski). Postanowiłem w takim razie dołączyć i może pomóc także innym. W skrócie, cykloza od nastu lat, zamieszkały w Krakowie, miłość przejawia się zarówno do mtb jak i do szosy, chociaż ostatnimi czasy ta druga coraz częściej wygrywa walkę o względy pana :-) Ujeżdżam dwa piękne rumaki, jeden to Spec Enduro pierwszej serii, na bieżąco modyfikowany, drugi to Cannondale R600. Przerwa w kręceniu niestety była, biuro, praca i te sprawy, ale teraz już drugi rok przeżywam udany powrót. Happy end!

Tu zdjęcia na obu sprzętach:

Spec:
https://picasaweb.go...633592367184754

Cannon:
https://picasaweb.go...845479532458786

Obecnie jestem w trakcie składania nowej zabawki. Od zawsze chodziła mi po głowie lekka (być może poniżej granicy UCI) karbonowa szosa, no i przede wszystkim miała być piękna... Zakupiłem zatem ramę Speca, Venge Pro, w biało czarnym malowaniu z 2012r. Po długich bojach z własną głową mam już także siodło SLR kit carbonio, i kokpit na który składa się mostek i karbonowa kierownica Ritcheya, Logic (420mm, bez przesady z szerokością). Generalnie sprzęt będzie "jankeski". Druga opcja, "włoska", upadła z powodu nieudanego zakupu Bianchi Oltre... Szkoda że nie mamy tu działu z rowerami, mógłbym założyć temat z budowy sprzęta.

Tymczasem, mam nadzieje że do zobaczenia na trasach już na wiosnę (wczesną!). Czy cichy kącik jeździ jak za dawnych lat? (tj. sobota 10.00)?

#416 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudzień 2012 - 21:19

1. Witam
2. mamy taki dział na forum, załóż temat i będzie ...wesoło http://www.forumszos...wforum.php?f=41
3. z Krakowa - to zapraszam jakby coś sie popsuło .....
4. Cichy sobie śmiga chyba jak zwykle ......

#417 dzepet

dzepet
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 luty 2013 - 15:29

witam , rafal z tej strony. siedze glownei w tematyce klasykow jezeli chodzi o rowery .

#418 Gosc_Giant_*

Gosc_Giant_*
  • Gość

Napisano 05 luty 2013 - 22:03

Witam wszystkich bardzo serdecznie

#419 igor

igor
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądSmętowo Graniczne

Napisano 05 luty 2013 - 23:19

Witam wszystkich.
Jestem z małej miejscowości na Pomorzu niedaleko Skórcza. Rowerem poruszam się w okolicach Starogardu Gdańskiego, Świecia oraz w Borach Tucholskich. Od kilkunastu lat jeżdżę MTB, natomiast od jakiegoś czasu planuję zakup szosówki.

pozdrawiam

#420 Ada93m

Ada93m
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądMiechów / Oświecim

Napisano 10 luty 2013 - 15:48

Dzień dobry, cześć i czołem... Po krótkiej przerwie, od niedawna w mojej stajni pojawiła się kolarka. Pasowało by ją prawidłowo wykorzystać :mrgreen: Obecnie większość czasu będę spędzać w Oświęcimiu, wiec myślę że znajdzie się na forum ktoś z kim będzie można wspólnie pojeździć.
Pzdr.

Dodaj odpowiedź