Skocz do zawartości

Zdjęcie

Witam pięknie

630 odpowiedzi w tym temacie

#421 Madman'87

Madman'87
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądTOS

Napisano 11 luty 2013 - 18:18

Witam Wszystkich!

Jestem ze Świętokrzyskiego. Od lata zeszłego roku, po zakupie i remoncie klasycznej szosy, śmigam sobie w okolicach Ostrowca.

Pozdrawiam

#422 Tonex

Tonex
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądSieradz/Holandia

Napisano 11 luty 2013 - 19:51

Witam wszystkich serdecznie.

Nazywam się Tomasz i liczę sobie 24 lata. Obecnie pracuje i przebywam w Holandii. Podczas przebywania w Polsce stacjonuje w Sieradzu. Na rowerze lubiłem jeździć od zawsze. Przeważnie ganiałem na trekingu. Od dawno myślałem również o kolarce. Dwa tygodnie temu zacząłem wprowadzać plan w życie i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem pierwsze w moim życiu kolarki. Więcej w dziale "Nasze rowery" ;)

Pozdrawiam

#423 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 luty 2013 - 21:39

Witamy serdecznie od strony "zarządu" .
Proponuje przy okazji rzucić okiem na regulamin forum , oraz regulamin giełdy, jakby ktoś chciał skorzystać .

Miłego....

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#424 PaulaNR

PaulaNR
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 luty 2013 - 20:38

Jako nowa, witam serdecznie wszystkich użytkowników forum ;)

#425 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 20 luty 2013 - 20:35

Witam serdecznie wszystkich fascynatów rowerowych.
Na imię mam Marcin i mieszkam w Lęborku. Pasja do dwóch kółek zaczeła się we wczesnych latach dziecięcych i trwa do dziś. Na co dzień śmigam "crossowym" Ghost-em, jednakże od dwóch miesięcy składam szosę na bazie stalowej ramy Peugeot z lat 90' i nie ukrywam, że forum jest nieocenioną skarbnicą wiedzy dla ludzi, którzy zaczynają przygodę z szosą.

#426 gustavo54

gustavo54
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądRybnik

Napisano 21 luty 2013 - 11:01

Witam. Jestem Seba i śmigam po południowych rejonach Śląska; niestety w 99% sam, bo żadnego z moich znajomych rower nie wciągnął na dobre... Zazwyczaj albo jeżdżę czasówki do 100km albo dalsze podróże (na dobre wciągnęło mnie obieranie trasy tak, żeby zaliczać nowe gminy hehe). Tak na poważnie to rowerowe kilometry zliczam od 2010r. i z roku na rok jeżdżę co raz więcej ;-) A z powodu zakupu szosy, to na ten rok mam jeszcze więcej celów do zrealizowania. :->

Pozdrawiam

#427 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 21 luty 2013 - 11:52

Zajrzyj do poniższych linków:
http://www.forumszos...t=14446&start=0
http://kolarstwo.rybnik.pl/forum/

Od czasu do czasu spotykamy się w weekendy i jeździmy razem.

#428 gustavo54

gustavo54
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądRybnik

Napisano 21 luty 2013 - 23:23

dzięki za linki :)

#429 bianchi1885

bianchi1885
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądBusko

Napisano 25 luty 2013 - 22:35

Witam wszystkich!
Dwa lata temu dokonałem zakupu prawdziwej szosówki.
Kręcę w okolicach Buska-Zdroju.
Forum przeglądam od ok. roku, teraz postanowiłem się zarejestrować.

Pozdrawiam

#430 igazwro

igazwro
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 luty 2013 - 19:49

witam serdecznie i zapraszam do dyskusji ;)

#431 Gosc_rumcajs666_*

Gosc_rumcajs666_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2013 - 14:49

Dzień dobry.
Konto na forum założyłem już dość długi czas temu, ale teraz dopiero zacząłem nań wchodzić.

Radosław. Lat 23. Okolice Górnego Śląska (choć tak naprawde to Zagłębie) Na szosówce jeżdziłem parę lat, ostatnio miałem 3 lata przerwy, co zaowocowało przybraniem 35 kg :) Teraz wracam, popracowałem trochę przez zimę i mam nadzieję wrócić do jako takiej formy.
Cele:
20-25 kg mniej
rzucić fajki
co do celów na rowerze to jeszcze nie wiem, muszę zrobić sobie czasówkę na rozpoznanie formy i dopiero założyć cel, o ile nie zejdę na serce.

Pozdrawiam Wszystkich! :)

#432 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 luty 2013 - 17:21

Witam na forum:)

rumcajs666 co do papierosów, załóż sobie skarbonkę i każde zoaszczędzone przez niepalenie odkładaj. Już po miesiącu uzbiera Ci się ciekawa sumka którą możesz przeznaczyć na rowerowe wydatki:)

#433 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 28 luty 2013 - 19:37

rumcajs666, no to jak rzucisz fajki, to się będziesz musiał ostro pilnować coby nie przytyć, bo apetyt wzrośnie.

#434 Gosc_rumcajs666_*

Gosc_rumcajs666_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2013 - 20:54

No właśnie chce to rzucić już od jakiegoś czasu i powstrzymałem się do wiosny tak aby rzucić jak będe miał za sobą już z miesiąc treningów. Raz udało mi się nie palić przez rok i wiem, że jak się nie zacznie jakiegoś treningu to trudno jest nie przybrać. Tym bardziej, że jak rzucasz to w kompensacji za papierosa ma się ochotę na jakieś przekąski, a przy mojej wadze to każdy dodatkowy kilogram byłby zabójstwem (106 kg/ 178 cm).

Dzięki za przywitanie :)

PS: Co co puszki z dziesiątkami to pomysł jest świetny, robiłem tak poprzednio i jak z niej nie podbierałem to co kwartał wyciągałem jakieś 1200 zł także warto :)

#435 Gosc_pompkin31_*

Gosc_pompkin31_*
  • Gość

Napisano 12 marzec 2013 - 17:30

Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam! :)

#436 annior

annior
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 20 marzec 2013 - 18:10

Cześć wszystkim!

Adrian, z Oświęcimia. Forum przeglądam od jakiegoś czasu, jednak dopiero teraz postanowiłem się udzielić, jako że stałem się bezpowrotnie szosowcem : )

Wcześniej uprawiałem przez ok. rok kolarstwo przełajowe :) Żadnego klubu, po prostu dla siebie i swojej przyjemności. Piękny sport w każdym jego rodzaju, coś co mógłbym robić bez końca. Od niedawna jestem posiadaczem solidnej kolarki, niedawno też miała swój chrzest... I już wiem że to jest to. Pozostaje tylko wrócić do formy po przespanej zimie, chociaż jak widze, to to co na góralu (na asfalcie oczywiście) nazywałem ogniem, to na szosówce jest kwestią pstryknięcia palcami : )

Mam nadzieje że już niedługo zobaczę się z niektórymi na trasie :) Pozdrawiam!

#437 iwiniusz

iwiniusz
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądSierpc

Napisano 30 marzec 2013 - 15:49

Witam wszystkich!

Po dość długim przeglądaniu tego forum z ukrycia postanowiłem się w końcu zalogować.
Po wielu miesiącach zastanawiania sie, kalkulowania i przemyśleń postanowieniem spróbować "szosę".

ale na rowerze jeżdżę od daaawna, od kiedy pamiętam. oczywiście jak każdy zaczynałem od bocznych kółek, potem armia wigry, lubilatów i innych sprzętów. a potem pojawił się słynny romet viking ze znakiem "teraz polska" :)

to właśnie ten sprzęt zaraził mnie to ambitniejszego jeżdżenia. potem króciutki epizod z już prawdziwym góralem pod postacią scotta jeszcze made in usa, a potem już świadomy zakup górskiej meridy którą od 2008r startuje w maratonach na mazowszu.
od 20011r jestem w drużynie i jeździmy cały sezon w mazovia mtb i sporadycznie w poland bike.
a teraz dla treningu i dla urozmaicenia codziennych jazd będzie to szosa!

pzdr!

#438 wadel

wadel
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 kwiecień 2013 - 18:45

Pozdrawiam z Bydgoszczy Wadel.

#439 maca

maca
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądKuj-pom

Napisano 13 kwiecień 2013 - 16:22

Wiatm szosowych forowiczów.
Sprowadziła mnie do was potrzeba wyboru/kupna pierwszego szosowego roweru.
Mam nadziej że spodoba mi się ten amatorski sport i zostane tu już na zawsze.

P.S.
Troche dziwne że dział forum: Ogólne i temat do przywitania tak w środku schowany zawyczaj jest na samej górze.

#440 zxczxc

zxczxc
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądPionki

Napisano 14 kwiecień 2013 - 09:48

Witam!
Forum przeglądam od ponad roku czytam głównie o sprzęcie, w tym roku postanowiłem małą modernizację mojego Bianchi i zarejestrowanie się na tym forum było strzałem w dziesiątkę. Na forum znalazłem i wciąż znajduje odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

Dodaj odpowiedź