Jump to content

Photo

Witam pięknie

630 replies to this topic

#441 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądHolandia

Posted 29 April 2013 - 09:07

Cześć!

Znalazłem to forum przypadkiem, gdy planowałem kupić pierwszą szosówkę. Po kilku miesiącach anonimowego przeglądania przyszedł czas na rejestrację i przywitanie się.

Mam na imię Konrad, od kilku lat mieszkam i pracuję w Holandii - w 2012 postanowiłem zacząć dojazdy do pracy na rowerze, żałuję jedynie, że nie przyszło mi to do głowy wcześniej (szczególnie biorąc pod uwagę kraj w którym mieszkam). Wyciągnąłem z szopy rzadko używany wcześniej trekkingowy Cube Travel - na początku jeździłem z sakwami i fotelikiem dziecięcym :-P, przez kolejne miesiące pozbywałem się stopniowo wagi zarówno z roweru, jak i z własnego sadła.

Rok i -20kg później mogłem wreszcie założyć obcisłe ciuchy bez ryzyka, że będę wyglądał jak baleron. W połowie lutego kupiłem moją pierwszą szosówkę (Wilier Izoard XP) i wciągnęło mnie to na maksa. Moje główne cele to trening i poprawa wyników, ale zacząłem też dłubać przy rowerach i zaczyna mi to sprawiać dużą przyjemność. Po dwóch miesiącach treningu zaliczyłem już moje pierwsze imprezy w Holandii - amatorskie edycje Amstel Gold Race i Ronde van Noord Holland. To na dobry początek, będzie tego z pewnością więcej.

Jak tylko zrobię jakieś sensowne fotki, to podzielę się moją rakietą w stosownym dziale.

Pozdrawiam wszystkich forowiczów!

#442 mesjasz19

mesjasz19
  • Użytkownik
  • 37 posts

Posted 02 May 2013 - 19:11

Witam
Na jesieni ubiegłego roku jedna przejażdżka na ponad 20-letnim peugeocie kumpla i już wiedziałem, że muszę mieć kolarkę. Kilka tygodni temu kupiłem na allegro za grosze szosę i powoli doprowadzam ją do pełnej sprawności. Za mną już kilka krótkich tras i jestem mega zadowolony, nigdy mi tak jazda na rowerze nie sprawiała przyjemności.

#443 marthinezz

marthinezz
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądSkierniewice

Posted 06 May 2013 - 09:15

Witam pięknie forowiczów.

Forum to czytam już od jakiegoś roku. Jeżdżę hobbystyczne ale regularnie - ostatnio XC oraz DH/FR (drugi rower). Przesiadka z MTB/XC na szosę ewoluowała we mnie od dawna i tym sezonie planuję jej zakup...

Pozdrowienia Marcin.

#444 Bartosz 86

Bartosz 86
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKraków

Posted 08 May 2013 - 22:46

Witam wszystkich bardzo serdecznie !

Nazywam się Bartosz i mieszkam w Krakowie, forum przeglądam już od jakiegoś czasu.
Do tej pory jeździłem MTB/CX a od jakiegoś czasu dojrzewam do przesiadki na rower szosowy.
Liczę na waszą pomoc i doświadczenie - miło mi do Was dołączyć.

pozdrawiam!

#445 shao

shao
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądShanghai, Chiny

Posted 10 May 2013 - 05:14

Witam!
Kiedyś zaglądałem tu więcej jako gość, potem ukradli mi szose :evil: Teraz wracam do dwóch kółek po ponad 1.5 rocznej przerwie, więc mogę mieć parę pytań ;) Mam nadzieję, że nie bedę sprawiał kłopotów :D
Pozdrawiam, Marcin.

#446 $iwy

$iwy
  • Użytkownik
  • 2 posts
  • SkądPL

Posted 17 May 2013 - 20:56

Witam wszystkich nazywam się Daniel.
Ładnych kilka lat temu jeździłem na MTB przez 5 lat dzień w dzień jednak musiałem zrezygnować ponieważ kolana nie wyrabiały.
Wydaje mi się że się w końcu wszystko uspokoiło więc chciałbym powrócić lecz tym razem na szosę :)
Pozdrawiam

#447 Jimmy

Jimmy
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 May 2013 - 11:38

Witam,

Rowerami jeździłem zawsze amatorsko i na razie cały czas tak zostanie, z tym wyjątkiem, że po raz pierwszy kupiłem sobie rower szosowy.
Wróciłem po 2 letniej przerwie od jazdy na rowerach i na razie zabawe mam przednią jednak już pojawiły się pierwsze problemy związane z moim brakiem wiedzy, dla tego postanowiłem zalogować się na forum aby uzyskać odpowiedzi i poznać trochę od technicznej strony tematykę rowerową ;)

Miło mi wszystkich pozać, na imię mam Kuba i mam badzieję, że uda mi sie zagościć tutaj na dłużej ;)

Pozdrawiam.

#448 Karql

Karql
  • Użytkownik
  • 28 posts
  • SkądKraków

Posted 01 June 2013 - 18:45

Witam :-)

Przeglądałem to forum jako gość i przyszła najwyższa pora, żebym się zarejestrował :-) Z rowerami miałem styczność od małego, nawet jakiś epizod z Klubem MTB też pojawił się w moim życiu. Wcześniej bardziej nastawiony byłem na bieganie, ale przez kontuzję kolan odkurzyłem rower i zdziwiłem się jak mogłem zapomnieć, że jazda na nim jest taka fajna. Teraz złapałem bakcyla i kręcę kilometry. Obecnie przemieszczam się na Bianchi z lat 80(którym się pochwalę jak znajdę chwilę), ale mam ochotę kupić coś z lat bieżących i właśnie lecę do odpowiedniego działu prosić o pomoc :-)

Do zobaczenia na trasie :mrgreen:

#449 Gosc_Zeb_*

Gosc_Zeb_*
  • Gość

Posted 02 June 2013 - 21:32

Witam wszystkich.
Na forum zarejestrowany jestem już od co najmniej roku (jako obserwator), lecz dopiero od półtora miesiąca jestem posiadaczem szosówki (Merida Race Lite 901). Czyli że mogę się już przywitać z "szosowym bractwem" :) . Rowerem jeździłem jak tylko sięgam pamięcią, raczej turystycznie. Najpierw był Wagant, potem MTB Wheeler (dobra rama CroMo), ostatnio treking, by wreszcie przesiąść się na szosówkę. Na razie co mogę powiedzieć, to widać przełożenie wkładanego wysiłku na prędkość, czyli jest motywacja do bardziej intensywnych treningów (tym bardziej że do większości duuużo mi brakuje - średnie z moich treningowych-szosowych jazd oscylują na razie w zakresie 26-28 km/h, ale myślę że będzie lepiej :)

#450 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 posts
  • SkądWlkp

Posted 02 June 2013 - 21:52

Wlkp? A skąd? :)

#451 Gosc_Zeb_*

Gosc_Zeb_*
  • Gość

Posted 02 June 2013 - 22:16

Wlkp. południowa, pomiędzy Lesznem a Rawiczem (mała mieścina)

#452 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 630 posts
  • SkądZgorzała

Posted 12 June 2013 - 10:12

Dzień dobry,

Czytam forum od dwóch lat, teraz pora na rejestrację.
Jestem rowerzystą, a nie kolarzem. Jeżdżenie zajmuje mi znaczną część życia. Jeżdżę dla przyjemności i utrzymania formy. Moje trasy, to głownie południowe okolice Warszawy - od Wilanowa, poprzez Konstancin na południe w stronę Gassów. Mieszkam pod Piasecznem.
Z wykształcenia filozof, miłośnik fotografii, muzyki, filozofii, logiki i matematyki, literatury faktu, poezji, narciarstwa, kolarstwa. Mam małą przypadłość - jestem również audiofilem, choć na rowerze nie słucham w ogóle muzyki. Ojciec 8-latka na full time job. Zawodowo zajmuję się od niemal 20 lat fotografią prasową.

Cieszę się, że mogę do Was dołączyć.
pozdr
adam

#453 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 12 June 2013 - 10:23

parmenides>

Heh, ale ten internet maly, doskonale Cie kojarze z forum.
Sam odpuscilem AStereo tak z 2 lata temu, po kilku latach czytania i zabawy w ten kosztowny 'sport' ;-)

Witam 8-)

#454 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 630 posts
  • SkądZgorzała

Posted 12 June 2013 - 11:31

no masz...

#455 mirek908

mirek908
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • SkądPOLSKA

Posted 25 June 2013 - 21:06

Witam,
Swoją przygodę z kolarstwem szosowym planuję dopiero rozpocząć. Myślę, że to forum mi w tym pomożę :) a nwet jestem tego pewien...

#456 MaSz

MaSz
  • Użytkownik
  • 2 posts
  • SkądIrl

Posted 25 June 2013 - 23:13

Witam wszystkich forowiczów. Z rowerami zwiázany od zawsze w tej chwili duzo szosy troche mtb. Mieszkam w Irlandii niedaleko od Sean Kelly :)
Pozdrawiam.

#457 arabeczka007

arabeczka007
  • Użytkownik
  • 2 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 June 2013 - 14:29

Witam gorąco wszystkich użytkowników forum i pozdrawiam:)

#458 skbik

skbik
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądMielec

Posted 11 July 2013 - 18:37

Witam wszystkich zapaleńców smigania po asfalcie :) POZDRO

#459 Gosc_ADRIAN540_*

Gosc_ADRIAN540_*
  • Gość

Posted 01 August 2013 - 17:45

Witam wszystkich,jestem z Mysłowic,na rowerku jezdze od tego roku i coraz bardziej mnie to nakreca. :-)
Pozdrawiam

#460 gumolyt

gumolyt
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądKujawy i Pomorze

Posted 01 August 2013 - 20:04

Witam wszystkich forowiczów :-)

Reply to this topic