vaderlis1906, dnia 10 Gru 2014 - 17:32, napisał: 
Witam!Śmigam czysto amatorsko i rekreacyjnie.Jeżdżę na Giancie TCR 2 i w końcu przyszła pora na zakup lepszych kół,bo kolarka niezła,ale koła troszkę odstają.Jeżdżę czysto amatorsko,głównie do szosach podhala i beskidów. Szukam kół do 5 tys zł. Możecie mi coś polecić,konkretnego producenta lub model ? Na co zwrócić uwagę i czego się wystrzegać? I w końcu gdzie najlepiej będzie kupić? Wtępnie myślałem o Mavic Cosmic SLE.Co o nich sądzicie ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc ;-)
kolego na takie trasy dobrzy wypadną koła jeśli chodzi o karbony na profilu max 38 mm i to tylko pod szytki, karbon pod oponke nie pchaj sie , znam już jedną firme , która przestrzega stosowania kół ful karbon pod oponke do długich zjazdów i ostrego hamowania .
Jeśli już byś chciał dać 50 mm to raczej tylko na tył , na podhalu niestety zdrowo wieje czasmai i wysoki profil będzie po prostu przeszkadzał w samotnej jeździe . - np trasa NT - Szczawnica ...jak idzie boczny wiatr to na 30 mm czasem jest ciężko sie utrzymać równo.
firma ??? wg mnie szkoda kasy wydawać do 5 koła na koła , dobre felgi od chińczyka, dobre piasty , nawet spoko dt240 możesz dać i koła nie będą odbiegać od tych za 2-3 razy wiecej jeśli chodzi o jazde, mase ludzi na takich śmiga .
Różnica moze sie pojawić dopiero w porównaniu z kołami Custom Made czyli baardzo drooogie .
ale ... jak kto lubi...
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo