Skocz do zawartości

Zdjęcie

Porządne Koła Do 5 Tys. Zl.bardzo Proszę O Pomoc.

50 odpowiedzi w tym temacie

#41 vaderlis1906

vaderlis1906
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądWęglówka

Napisano 05 marzec 2015 - 18:02

dao, dnia 05 Marz 2015 - 16:57, napisał:

Drobna różnica, która nie sprawia, że szytka, wybrana przez autora tematu, jest budżetowa. Budżetowe to są S33 czy Sprintery.

277 złotych za Tufo Elite Ride to cena bardzo dobra,ciężko tą szytkę kupić w sklepach stacjonarnych taniej,niż 300 zł. Na pewno jest to dobra szytka, co sugeruje nie tylko cena,ale i opinie użytkowników. Na pewno jednak można znaleźć coś jeszcze lepszego...

#42 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 05 marzec 2015 - 20:48

w proturze na Tufo się nie lata, na pozostałych owszem.

Kudos!

#43 KSiedlaczek

KSiedlaczek
  • Użytkownik
  • 252 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 marzec 2015 - 23:17

nikt tutaj w proturze nie jeździ... zakładam też, że mało kto zahacza o choć trochę zawodostwa, pewnie mastersi się rzucą zaraz, że oni przecież profeska pełna, ludzie, nie dajcie się zwariować, nie potrzebujecie sprzętu z pro touru, więc nie trzeba dokładać nie wiadomo ile pieniędzy, żeby poczuć znikomą różnicę 

• Siara_iwj i KAEM lubią to

#44 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 05 marzec 2015 - 23:22

gucio, dnia 05 Marz 2015 - 16:21, napisał:

Piszesz o oryginalnych za ok. 10 KPln ? Autor tematu szuka raczej coś połowę tańszego.

Za ponad 10k pln:-)

#45 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 395 postów
  • SkądReykjavík

Napisano 06 marzec 2015 - 06:59

Equinox może               rower.gif

Wyczynowy sprzęt (carbon, szytki) jest:

1) Używany przez zawodowców.

2) Serwisowany przez profesjonalistów.

3) Z reguły używany o wiele krócej, niż jak to ma miejsce u przeciętnego amatora i często zmieniany na nowy, co daje dużo do myślenia co do jego żywotności.

#46 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 06 marzec 2015 - 07:49

Pewnie patolog mial na mysli, ze szkoda do tak dobrych kol zakladac mierne, przecietne szytki. Tym bardziej, ze jest to przedzial cenowy, gdzie mozna miec juz b. dobre szytki.
  • patolog lubi to

#47 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 06 marzec 2015 - 21:08

Dokładnie o to chodziło. To kupować w tej cenie barachło, tylko dlatego że nie jest się zawodowcem? Dziwne rozumowanie...

Kudos!

#48 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 marzec 2015 - 23:49

vaderlis1906, dnia 10 Gru 2014 - 17:32, napisał:

Witam!Śmigam czysto amatorsko i rekreacyjnie.Jeżdżę na Giancie TCR 2 i w końcu przyszła pora na zakup lepszych kół,bo kolarka niezła,ale koła troszkę odstają.Jeżdżę czysto amatorsko,głównie do szosach podhala i beskidów. Szukam kół do 5 tys zł. Możecie mi coś polecić,konkretnego producenta lub model ? Na co zwrócić uwagę i czego się wystrzegać? I w końcu gdzie najlepiej będzie kupić? Wtępnie myślałem o Mavic Cosmic SLE.Co o nich sądzicie ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc ;-)

kolego na takie trasy dobrzy wypadną koła jeśli chodzi o karbony na profilu max 38 mm i to tylko pod szytki, karbon pod oponke nie pchaj sie , znam już jedną firme , która przestrzega stosowania kół ful karbon pod oponke do długich zjazdów i ostrego hamowania .

Jeśli już byś chciał dać 50 mm to raczej tylko na tył , na podhalu niestety zdrowo wieje czasmai i wysoki profil będzie po prostu przeszkadzał w samotnej jeździe . - np trasa NT - Szczawnica ...jak idzie boczny wiatr to na 30 mm czasem jest ciężko sie utrzymać  równo.

firma ??? wg mnie szkoda kasy wydawać do 5 koła na koła , dobre felgi od chińczyka, dobre piasty , nawet spoko dt240 możesz dać  i koła nie będą odbiegać od tych za 2-3 razy wiecej jeśli chodzi o jazde, mase ludzi na takich śmiga .

Różnica moze sie pojawić dopiero w porównaniu z kołami Custom Made czyli baardzo drooogie .

ale ... jak kto lubi...

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#49 vaderlis1906

vaderlis1906
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądWęglówka

Napisano 08 marzec 2015 - 16:31

SPIKE, dnia 07 Marz 2015 - 22:49, napisał:

kolego na takie trasy dobrzy wypadną koła jeśli chodzi o karbony na profilu max 38 mm i to tylko pod szytki, karbon pod oponke nie pchaj sie , znam już jedną firme , która przestrzega stosowania kół ful karbon pod oponke do długich zjazdów i ostrego hamowania .

Jeśli już byś chciał dać 50 mm to raczej tylko na tył , na podhalu niestety zdrowo wieje czasmai i wysoki profil będzie po prostu przeszkadzał w samotnej jeździe . - np trasa NT - Szczawnica ...jak idzie boczny wiatr to na 30 mm czasem jest ciężko sie utrzymać  równo.

firma ??? wg mnie szkoda kasy wydawać do 5 koła na koła , dobre felgi od chińczyka, dobre piasty , nawet spoko dt240 możesz dać  i koła nie będą odbiegać od tych za 2-3 razy wiecej jeśli chodzi o jazde, mase ludzi na takich śmiga .

Różnica moze sie pojawić dopiero w porównaniu z kołami Custom Made czyli baardzo drooogie .

ale ... jak kto lubi...

Koła już wybrałem i Corima naprawdę robi różnicę wsród producentów. Cena jest wysoka,ale za jakość trzeba zapłacić.Długo myślałem nad zestawem z oponami,ale tak jak zauważyłeś szytki najlepiej sprawdzają się do tego typu kół. Rzeczywiście na trasie NT -Szczawnica często powiewa boczny wiatr od zapory Czorsztyńskiej,jednak jest to do przeżycia na profilu 47mm. Wiadomo,pewne niedogodności się pojawiają,szczególnie przy samotnej jeździe,jednak zdecydowanie więcej jest pozytywów,niż minusów. Ps. Co do szytek zmieniłem zdanie i nie biorę Tufo,ale Veloflexy Arenberg.

#50 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 08 marzec 2015 - 17:18

Bardzo dobry wybór i co do kół i szytek.

Przy okazji ja swoje Corimy Aero sprzedaję z bardzo niewielkim przebiegiem i z szytkami (lub bez) Veloflex Criterium.

Więc jeśli chciałbyś parę złotych zaoszczędzić kupując niewiele używane to daj znać.

#51 mloody

mloody
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądTurek

Napisano 01 maj 2015 - 11:25

vaderlis1906, dnia 08 Marz 2015 - 15:31, napisał:

Koła już wybrałem i Corima naprawdę robi różnicę wsród producentów. Cena jest wysoka,ale za jakość trzeba zapłacić.Długo myślałem nad zestawem z oponami,ale tak jak zauważyłeś szytki najlepiej sprawdzają się do tego typu kół. Rzeczywiście na trasie NT -Szczawnica często powiewa boczny wiatr od zapory Czorsztyńskiej,jednak jest to do przeżycia na profilu 47mm. Wiadomo,pewne niedogodności się pojawiają,szczególnie przy samotnej jeździe,jednak zdecydowanie więcej jest pozytywów,niż minusów. Ps. Co do szytek zmieniłem zdanie i nie biorę Tufo,ale Veloflexy Arenberg.

Napisz recke jak będziesz miał kółka. Planuję takie same :)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy