Faktycznie, sam nie widziałem czarnych, ani nie dawałem informacji, że czarne w ogóle istnieją - dałem się podpuścić pangumasowi i jego zamówieniu na czarną
Tak, dodatkowy uchwyt to BR26 i powinien być dostępny. Faktycznie przydaje się, bo łatwiej lampkę między rowerami przenieść bez zabawy w regulację poziomu światła.
Ale sprzedaż napędziłem , no dobra, nie będę oczekiwać prowizji ale mam nadzieję, że mnie przeklinać nie będziecie - weźcie pod uwagę, że jeszcze nie testowałem, przenoszę tylko swoje doświadczenia z lampki SafeRide, której Axendo 60 zdaje się być bezpośrednim następcą. Ale za 150 złotych można śmiało założyć, że na pewno nie dostanie się lepszej lampki szosowej - czyli dobrze oświetlającej szosę, nie oślepiającej innych użytkowników drogi, na dodatek świecącej przez przyzwoicie długi czas: 3,5 (do 4h) w trybie 60 lux jest co najmniej wystarczającym czasem świecenia dla chyba każdego. Jeśli nie, to 30 lux jest o 10 lux więcej, niż świeci Philips SafeRide w trybie Low, a nawet w tym trybie da się dość przyzwoicie jechać w nocy.
Oczywiście zrobię test porównawczy obu lampek, ale jak któryś napisze, że się wstrzymuje do czasu ukazania się testu, to test się nie pojawi w ogóle
Zresztą na szybki test też nie ma co liczyć, bo aktualnie z czasem u mnie krucho... Tak więc ktoś ma zamiar wstrzymać się z zakupem tylko dlatego, że liczy na to, żeby ktoś inny przetestował wcześniej, to raczej może się przeliczyć. Zauważcie, że StyloweRowery już podniosło cenę, a i na stanie tych lampek już nie mają, przewidywana wysyłka to 18 grudnia. Zakup w Holandii też będzie droższy (choć taniej niż w SR), na dodatek 18 ojro przesyłki rozwala na łopatki
No i nie wiadomo, czy kolejne zamówienia u Mirkoosa zmieszczą się w tak atrakcyjnej cenie - osobiście uważam, że warto zamówić.
Ale wracając do koloru - patrząc na tą aukcję eBay wyraźnie widać, że jest to czarna wersja (w opisie też, że schwarz, tylko cena jakieś 168 zł plus 71 przesyłka...)