Oświetlenie.Jakiego używacie?
Napisano 08 październik 2011 - 18:33
wojtekmtb, latarka fajna ale szkoda, że nie można używać akumulatorków AA
Chce wydać ~50 zł, nie będe jeździł po lesie, wystarczy mi oświetlona droga na 20m, tak żeby było widać dziury i inne przeszkody.
Wydaje mi się, że ta latarka będzie spełniać moje oczekiwania, czy zdjęcie z aukcji jest realne? Czy diody R2/Q5 będą świecić tak samo?
http://allegro.pl/la...1853305628.html
Jeśli są jakieś lepsze latarki w granicach 50 zł na baterie AA to byłbym wdzięczny za podanie.
Napisano 08 październik 2011 - 19:27
Napisano 04 listopad 2011 - 17:19
Napisano 21 listopad 2011 - 20:36
Czy jestem zadowolony? NIE! Jestem ZACHWYCONY!
Jeszcze rok temu uważałem, że jazda rowerem po szosie po zmroku to szaleństwo.
Ale z taką lampką czuję się pewniej niż w dzień, bo wiem że nikt mnie nie przeoczy a droga jest oświetlona komfortowo.
Lampka świeci tak jak przyzwoity reflektor samochodowy. Nawet w w trybie low da się w miarę komfortowo jechać. Montaż na gumkę do kierownicy to świetna sprawa, bo łatwo w czasie jazdy zmieniać kont ustawienia lampki ("zmiana świateł długich na mijania"). Jak się nie skieruje odpowiednio snopa światła, to można tym nieźle dać po oczach jadącym z naprzeciwka.
Jeśli ktoś jeździ nocą to jak najbardziej polecam. Awaryjnie do tej pory jeździłem na Sigmie Smilux i nawet nie ma co porównywać. Na tym Smiluxie to można było stracić wzrok jak z naprzeciwka nadjechało jakieś auto z xenonami i dało po oczach, które akurat dostosowały się do bardzo słabego światła.
#347 Gosc_vmax_*
Napisano 01 grudzień 2011 - 18:31
Napisano 16 grudzień 2011 - 20:24
Ale do rzeczy, dzisiaj tak sobie patrze na swoją lampke , którą dosatałem do testów iiiiiii............ zastanawiałem sie dlaczego gumka z niej spada przy jakimś uderzeniu czy nierozważnym ruchu ??
Cobra miałe być następczynią Żabki, ale w instrukcji montażu jest błąd montażu.
Lampke nie zakłada sie jak w opisie , ale w sposób pokazany na zdjęciach.
W ten sposób lampka nie ma szansy sie wypiąć sama , przy upadku także sie odgina - jest elastyczna właśnie w taki sposób zamontowana.
Do szosy powinna być idealna w razie czego , jakby sie zciemniło, do Mtb tym bardziej , przynajmniej ja w treningowym mam założoną non stop jak widać.
Lampki - koszt kilkanaście zł/sztuka, są tańsze niż Sigma.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 23 grudzień 2011 - 13:02
Napisano 23 grudzień 2011 - 18:51
Napisano 24 grudzień 2011 - 13:29
Używał ktoś tej lampeczki Roxim RX 5 ? Znalazłem ją na allegro za 239zł i po świętach powinna przyjść.
Szkoda kasy na takie lampki,
"Lampka rowerowa wyposażona w diodę CREE o mocy niespotykanej w tym przedziale cenowym." - stary slogan żeby naciągnąć klienta, niespotykana moc - jasne :roll:
Za 130zł masz lampkę na diodzie XM-L która przy 60% mocy będzie lepiej świecić.
Napisano 25 grudzień 2011 - 22:23
Zrezygnowałem z zakupu tej lampki i zamówiłem Solarforce L2p u GregaUżywał ktoś tej lampeczki Roxim RX 5 ? Znalazłem ją na allegro za 239zł i po świętach powinna przyjść.
Szkoda kasy na takie lampki,
"Lampka rowerowa wyposażona w diodę CREE o mocy niespotykanej w tym przedziale cenowym." - stary slogan żeby naciągnąć klienta, niespotykana moc - jasne :roll:
Za 130zł masz lampkę na diodzie XM-L która przy 60% mocy będzie lepiej świecić.
Napisano 26 grudzień 2011 - 19:01
To uchwyt http://allegro.pl/uc....html?source=oo a latarka to http://allegro.pl/la....html?source=oo jak przyjdzie to zrobię trochę zdjęć jak się prezentuje na rowerzeU jakiego Grega? I jak taką latarkę montuje się do roweru? Da się gdzieś dostać uchwyt?Zrezygnowałem z zakupu tej lampki i zamówiłem Solarforce L2p u Grega
Pozdrawiam
Napisano 26 grudzień 2011 - 20:56
Nie ma sie prezentować na rowerze tylko oświetlać droge ! :mrgreen:
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo