Oświetlenie.Jakiego używacie?
Napisano 22 listopad 2009 - 12:56
Napisano 25 listopad 2009 - 12:45
czy ktos zamawial cos na tej stronie dealextremme?Kupil bym sobie jednak mocniejsze swiatlo do szosy.Jak wyglada tam platnosc musze miec karte kredytowa?
Płacić można paypalem. Do paypala możesz podpiać kartę kredytową ale można też zrobić zwykły przelew.
Napisano 29 styczeń 2010 - 21:17
Napisano 27 marzec 2010 - 22:04
Myślę też nad tymi:
http://www.cyklotur....D_53010806.html
http://www.cyklotur....D_53010806.html
Którą polecacie?
Napisano 28 marzec 2010 - 09:55
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 28 marzec 2010 - 11:32
Napisano 28 marzec 2010 - 19:39
Nie wiem po ile kupujesz pastylki takie ale ja przynajmniej to mam cene jak za paluchy
Napisano 28 marzec 2010 - 20:06
W lampkach mam akumulatorki, więc koszt eksploatacji prawie żaden.
Mam problem z doborem lampki. Nienawidzę montować oświetlenia na rowerze, tylko mam je na sobie, tzn. na plecaku. Przednią lampkę zaczepiam za pasek przyszyty do ramiączka, a z tylną mam pewien problem. Jeśli przyczepię ją do górnej krawędzi tylnej kieszeni z siatki (tak jak na foto) to lampka świeci w niebo. Szukam lampki, którą mógłbym włożyć za kieszeń siatkową (pod pomarańczowo-odblaskową taśmą). Więc musi być możliwie płaska i mieć wyłącznik z boku obudowy, najlepiej pod spodem.
Napisano 28 marzec 2010 - 20:19
Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że to co robisz nie jest zgodne z Kodeksem?Nienawidzę montować oświetlenia na rowerze, tylko mam je na sobie, tzn. na plecaku.
Oświetlenie MUSI być wyposażeniem roweru, aby zgodnie z przepisami poruszać się po drogach publicznych. Są podane nawet maksymalne wysokości na jakiej wolno zamontować np. lampkę tylną. Taki montaż oświetlenia np. używanie czołówki, to tylko w teren.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 28 marzec 2010 - 20:21
Wg opisu ma starczyć na ok 50 h pulsacyjnego świecenia, nawet ja bedzie to 40 to i tak dobrze , bo np ja po nocach nie jeżdże z malutkimi lampkami .
A próbowałeś "rybki " Aima, ma przycisk o góry ale przeżroczystą obudowe.
Poza tym te lamki nają plusa bo mają obejme gumową typu zapnij zdejm szybko.
Robo - musi to na Rusi.
Jak masz dodatkowo wyżej oświetlenie zamontowane to gość z Tira moze coś zauważy, tak przy okzaji - trzecie światło stopu w samochodach osobowych, które maja nisko połozone światła podstawowe, np Skoda.
Napisano 28 marzec 2010 - 20:51
Lampki przednie oślepiają znacznie bardziej, ponieważ prawie żadna nie ma górnego ogranicznika strumienia światła.
Napisano 28 marzec 2010 - 21:02
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 28 marzec 2010 - 22:11
Powiedz to kieorwcy , który zezna że nie widział światełka zamieszczonego na błotniku co było brudne np.
i większosć z nas jadać rowerem g...... obchodzi na jakiej wysokosci jest zamontowana - ważne że jest widoczna na poziomie conajmniej wzroku kierowcy.
A w przypadku poruszania się po drogach zamiejskich warto mieć oświetlenie dodatkowe na kasku - takie małe lampki na paskch , jak pisałem , zwiększa to widocznosć dla samochodów o większych gabarytach.
W rowerach czasem na sztycy są torebki, z tyłu bagazniki i to zasłania sposób montażu.
Karbon, a w APG nic nie mają innego z bocznymi przyciskami ?? albo z Adera ?
Mikro lampki to takie dorażne aby cokolwiek było, choć czasem światełka mocne mają , typu Sigma Mikro albo ich podróbka De One ostatnio prawie idealna kopia kosztująca parenaście zł za komplet.
Napisano 28 marzec 2010 - 22:24