Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#281 Bruce

Bruce
  • Użytkownik
  • 260 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 luty 2009 - 18:52

Teraz się zatrzymuję i wystawiam go przez nogawkę :mrgreen: , prawą albo lewą zależnie od nastroju :mrgreen: 8-) ...

:lol: :lol: :lol:

przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać, zwłaszcza, że śmiech to zdrowie :D

#282 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2009 - 20:00

:mrgreen: 8-)

W tym sezonie pasowało by może nabyć jeszcze cenniejszą umiejętność- coby sie podobnie do zawodowców odlać podczas jazdy bez zatrzymania.

Zalety:
- zaoszczędzamy na czasie
- wygląda to dosyć efektownie
- można "niechcący" oblać upartego psa goniącego nas przez pół wsi

Wady:
- wysokie ryzyko oblania siebie, ciuchów i nie daj Panie Boże roweru
- możemy przeziębić małego
- raczej niewykonalne dla płci pięknej. Chociaż... Trochę gimnastyki i włala! Wszystko można opanować do perfekcji- dla chcącego nic trudnego.

:mrgreen: :mrgreen:
Pozdro!

#283 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2009 - 20:17

Arnoldzika brak , on by to odpowiednio skomentował :lol:

#284 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2009 - 20:30

Hehe, aż sie boję, ale zapytam; jak?
Pozdro!

#285 Tik_Tak

Tik_Tak
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • Skądwschodnie rubieże

Napisano 21 luty 2009 - 20:31

Qba zapomniałeś chyba wspomnieć w wadach o zwiększonym ryzyku gleby z małym na wierzchu :-P W końcu chyba dość trudno jest jednocześnie skupić się na jeździe i na laniu :-P ale faktycznie sam nie raz się zastanawiałem jak ten problem rozwiązać bo jakoś mi się nie widzi zrzucanie większości ciuchów zwłaszcza jeśli potrzeba jest baaardzo nagląca ;-)

#286 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 luty 2009 - 20:45

a co powiecie na obcinanie paznkocie w czasie wyścigu? :D
Niedawno widziałem fragment TDF (chyba) jak jeden z kolarzy wyciągnał stope z buta, podał ją do okienka wozu technicznego, w srodku siedzacy Pan zdjął skarpetke, obciął kolarzowi paznokcie, założył skarpetke, a nastepnie ten włozył i zapiął sobie stope w bucie :D

a co do siusiania w szelkach: w krzaki - szelki na dól i siup ;) niestety mam szelki z siateczki i nie da sie ich rozciągnąć ;) - problem w tym, ze jak opuszcze szelki to do pasa jestem goły :lol:

#287 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 21 luty 2009 - 20:48

Qba ja widzę jeszcze 2 wady takiego siusiania. :-D
1. Nie można tego robić w dużych miastach.
2. Może cię podejrzeć jakaś ładna dziewczyna. :mrgreen: (bądź nie ładna)

#288 Bruce

Bruce
  • Użytkownik
  • 260 postów
  • SkądToruń

Napisano 21 luty 2009 - 20:58

Niedawno widziałem fragment TDF (chyba) jak jeden z kolarzy wyciągnał stope z buta, podał ją do okienka wozu technicznego, w srodku siedzacy Pan zdjął skarpetke, obciął kolarzowi paznokcie, założył skarpetke, a nastepnie ten włozył i zapiął sobie stope w bucie :D

#289 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2009 - 21:13

Faktycznie- ryzuyko wywrotki jest większe- o tym Tik_Tak zapomniałem...
Co do dużych miast w czasie jazdy było by trudno, wiadomo- duże natężenie ruchu. Można np. stojąc na światłach bez schodzenia z rowera sie odlać- tak będzie bezpieczniej. 8-)
A dziewczyny? Ja wiem czy to taka wada :mrgreen: ?

Też widziałem ten filmik i szczerze wątpię, że chodzi tu o paznokcie. Wydaje mi się, że koleś robi mu jakiś opatrunek na ranie albo coś takiego...

Pozdro!

#290 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 luty 2009 - 21:24

Paznokieć pewnie mu się wrzynał w palec i musiał mu go przyciąć, wiem z doświadczenia :-?

#291 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 21 luty 2009 - 22:47

Troche odeszliście od tematu . To ja mam takie pytanie, czy jak się zatrzymujecie za potrzebą i sikacie do rowu to kierowcy na was trąbią :lol: , bo mnie to ostatnio irytuje ;-) .

#292 pitreqolarz

pitreqolarz
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 21 luty 2009 - 23:07

to ja powróce do tematu :-) mam zamiar kupic komplet letni campagnolo linia team
koszulka: http://www.sklep.ols...products_id=377
spodenki: http://www.sklep.ols...products_id=371
jak sądzicie warto zainwestowac czy doradzicie coś lepszego w tej cenie?

#293 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 21 luty 2009 - 23:46

Spodenki bym spokojnie brał. A odnośnie kurtki się nie wypowiem, bo naprawdę nie wiem. Ja kupiłem tą: http://www.nalini.co...?c=1&id=45&sc=1 za 220zł. W ogóle Nalini robi bardzo dobre rzeczy więc ci mogę z czystym sumieniem polecić. :-D

#294 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2009 - 22:27

Jeśli jesteś wysoko i szczupły, to niestety odwieczny problem. Dobre na długość, ale za szerokie. Z tego ,co się orientuję, nikt chyba nie robi różnych tęgości . pozdr

Zwróć uwagę na ofertę "Rogelli". Używam ich krótkich spodenek rozm. "L" i mam wrażenie, że bardziej pasowałyby na wysokiego i szczupłego - chociaż ja do grubych nie należę 176/72kg.

#295 mmuman

mmuman
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądPodgrodzie

Napisano 26 luty 2009 - 12:56

Witam mam zamiar kupić pierwsze spodenki z wkladka w granicach 80 zł. troche malo ale mysle ze na poczatek wystarczy.(?) Znalalem cos takiego: spodenki
Nie mam w tym zadnego doswiadzczenia i nie che kupic czegoś co rozleci sie po miesiacu jazdy czy warto kupic te spodenki?
pozdrawiam!

#296 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 26 luty 2009 - 13:02

mmuman, Jeżeli nie jeździsz wyczynowo tylko raczej spokojnie i nie zależy Ci na super komforcie to będą dobre. Sam kupiłem spodenki Accenta za 75zł i nic jak narazie się z nimi nie stało jeździłem zrobiłem w nich ok. 2,5tys. Nawet jeśli ci się rozpadną to i tak masz prawo reklamacji do roku od daty zakupu oczywiście jeśli posiadasz paragon.

#297 tomasvc

tomasvc
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • Skądsochaczew/łódź

Napisano 26 luty 2009 - 14:04

czy ktos z was jezdzi w takich spodenkach?
http://www.kellys-bi...7_175&pID=10367
jaka jest wasza opinia o spodenkach kellysa?

#298 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 27 luty 2009 - 08:27

koleżanki mają i sobie chwalą, niestety jak na męskim tyłku leżą to nie wiem ;) mogę tylko powiedzieć,że materiał raczej porządny

#299 tomasvc

tomasvc
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • Skądsochaczew/łódź

Napisano 27 luty 2009 - 11:20

dzieki za pomoc ;-)

#300 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 27 luty 2009 - 16:14

jakie polecacie spodnie na 5*-15* czyli na nadchodzącą pore roku czyli wiosnę ;) obecnie pocinam w bawełnianych getrach i nakładam na nie spodenki krótki. Rozwiązanie dobre, ale gdy jest 15* top rozwiązanie zaczyna "parzyć" ;) Myslicie ze takie samo rozwiązanie, ale na 3/4 da rade w 5-10*? :)