Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#261 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopad 2008 - 20:16

na rower i kaptur?

#262 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 20 listopad 2008 - 20:34

kr1zje, a nie ma takich ??

http://pl.youtube.co...feature=related
sorki.. suerowalem sie tym filmikiem jak lance jest dopiero na treningu.. a to czapeczka jest.. sry..

#263 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2009 - 22:56

@dracorp-sprawdzają sie bardzo dobrze.Dokuczają ewentualnym bakterią nie mi. A włókna Meryl Skinlife nie mają chyba nic wpólnego z ''wełną merylową". W ogóle nie mam bladego pojęcia co to jest WEŁNA MERYLOWA. A to nie jes tak jak myślisz. W materiale są włókna Meryl Skinlife a nie włókna srebra. Meryl Skinlife to specjalne włókna wzbogacone jonami srebra. Nikogo nie mam zamiaru przekonywać do do jazdy w "majtasach". Ja tak lubię, czuję większy komfort ,po prostu ''klejnoty rodzinne"mam bliżej ciała, bez bielizny mam wrażenie ciągłego przemieszczania sie ich przy pedałowaniu. Ale z pewnością są to moje subiektywne odczucia i jest to zawsze kwestia przyzwyczajenia.

Kupiłem niedawno spodenki na szelki firmy craft i pojawił się teraz taki sam problem jak ma kolega sireus. Czy takie przeskakiwanie klejnotów jest normalne? Jakie są wasze odczucia w tej kwestii? Spodenki kolarskie maja przecież zapewniać komfort, a nie odwrotnie :-?

#264 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 19 luty 2009 - 23:13

Ale pod spodenkami nie masz gatek? Miałem kiedyś podobnie ale tylko kiedy nie nałożyłem raz czy dwa majtasów pod spodenkami ;]

#265 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2009 - 23:31

Z założenia powinno się jeździć bez gaci pod spodenkami. Martwi mnie to tym bardziej, że craft to dobra firma i raczej nie mam mowy o złym kroju. Kurna to nie jest normalne, żeby tak się jaja gniotły, nie rozumiem też dlaczego żadna firma nie dodaje rozporków? W razie potrzeby mam się rozbierać cały gdzieś na trasie?

#266 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2009 - 23:38

Kurna to nie jest normalne, żeby tak się jaja gniotły, nie rozumiem też dlaczego żadna firma nie dodaje rozporków? W razie potrzeby mam się rozbierać cały gdzieś na trasie?

Też mam spodnie z szelkami i kiedyś zastanawiałem się jak sobie z tym problemem poradzić.
Wymyśliłem. Teraz się zatrzymuję i wystawiam go przez nogawkę :mrgreen: , prawą albo lewą zależnie od nastroju :mrgreen: 8-) ...
Pozdro!

#267 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2009 - 23:55

:shock: rzeczywiście daje rade, dzięki za pomoc. Gorzej w tej kwestii ma płeć piękna, ale przynajmniej nie dotyczy jej pierwszy problem o którym wspominałem.

#268 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 20 luty 2009 - 08:33

Kosai - a może spodenki masz za lużne. Po ułożeniu z lewej lub prawej brylanty powinny tam siedzieć. pozdr

#269 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 20 luty 2009 - 12:57

Kosai: A jak masz długie spodnie z szelkami to jak załatwiasz potrzebę? Bo raczej nie tym sposobem który opisałeś :-D

#270 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 20 luty 2009 - 13:18

Podciągasz nogawke do kolan i gotowe :mrgreen: .A tak poważnie to szelki się rozciągają , więc w czym problem ? nie rozumiem

#271 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 20 luty 2009 - 13:23

Dopiero zaczynam swoją przygodę z kolarstwem. Rower mam od sierpnia a ciuchy od lutego. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić jak to jest :mrgreen: . Dlatego wolałem się spytać. :-)

#272 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 20 luty 2009 - 13:36

Kosai - a może spodenki masz za lużne. Po ułożeniu z lewej lub prawej brylanty powinny tam siedzieć. pozdr

Trudno powiedzieć, przymierzałem rozmiar L tej firmy i były za krótkie, miały za ciasne szelki. Xl z kolei jest dobry długościowo, ale wkładka nie układa się już tak dobrze, jest jakby za duża.
Na siedząco jest prawie ok, gorzej w stójce

Kosai: A jak masz długie spodnie z szelkami to jak załatwiasz potrzebę? Bo raczej nie tym sposobem który opisałeś :-D

No byłoby ciężko :-P , mam na szczęście długi suwak z przodu, a poza tym te spodnie są bardziej rozciągliwe od krótkich.

#273 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 20 luty 2009 - 14:11

Jeśli jesteś wysoko i szczupły, to niestety odwieczny problem. Dobre na długość, ale za szerokie. Z tego ,co się orientuję, nikt chyba nie robi różnych tęgości . pozdr

#274 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 20 luty 2009 - 14:34

Jaką jakość oferuje DANIELO z Sochaczewa? Mają bardzo ciekawą ofertę, a w Polsce ciężko o dobre stroje. Większość to podróby z BCM i inne dziadostwo.

#275 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 20 luty 2009 - 14:37

BCM dziadostwo?mam wiekszosc ciuchow z tej firmy i sobie chwale

#276 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 20 luty 2009 - 14:39

felipe, jakość bez zastrzeżeń

#277 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 20 luty 2009 - 18:16

znacie jakis dobry sklep netowy z ciuszkami grup kolarskich w cenach ~200 zł za koszulke + spodenki ? :)

Ewentualnie macie namiary na koszulke Nike w czerwone grochy :)

#278 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 20 luty 2009 - 18:42

Kurde koleś mamy cię niańczyć ?!

Pytasz się o wszystko jak największy debil, jakbyś miał na komputerze zablokowane google, przez co brak możliwości znalezienia potrzebnych rzeczy. A jak chcesz poklikać to masz czaty.

Koszulki najlepszego górala w sklepie polskim nie dostaniesz. Ewentualnie Bobshop, ProBikeKit i inne zagraniczne szopy. Czasem trafiają się na allegro, ale bardzo drogo.

#279 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 20 luty 2009 - 18:48

No , Miguel, dowaliłeś. Ale z drugiej strony masz rację. Dead, rusz trochę głową. pozdr

#280 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 luty 2009 - 18:52

Miguel jest opcja ignorowania postów danej osoby, sam chętnie z tego korzystam.
Odkupiłem od forowicza kosai spodenki csc, muszę je wypróbować na trenażerze.