Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1281 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 09 marzec 2011 - 11:24

No ceny, nie powiem, spoko, ale doliczając do tego przejazd, jeśli nie wysyłają, to wychodzi na to samo jak by zamówić z netu. No chyba że ktoś jest z Łodzi, lub mega duzo kupuje.

A własnie, może by tak wspólne zamówienie przyszykować na forum? :-P

#1282 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 09 marzec 2011 - 14:41

travisb - jesli dobrze zrozumialem to kamizelka ma miec przod z materialu typu koszulka, bluza a tyl nieprzemakalny? jesli tak to naprawde nietypowy ciuch;D Uszyc na pewno dadza rade bo materialy maja. Jak mozesz podeslij jakis link do takiej kamizelki.

Bartosz - wyslac moze i by wyslali tylko trzeba by do nich zadzwonic, wyslac e-mail, indywidualne zamowienia rozsylaja po roznych krancach Europy.

jak bede mial czas to moze nawet szybciej uda mi sie do nich skoczyc to podam aktualniejsze czeny.

#1283 Goethe1832

Goethe1832
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 09 marzec 2011 - 15:59

Witam,
Czy ktoś z doświadczonych kolegów kolarzy, mógłby w skrócie napisać mi co powinno się znaleźć w szafie kolarza? Chodzi mi głównie o elementy stroju, tak aby móc jeździć bez problemu od wiosny do jesieni, czując się komfortowo i wygodnie.
Tyle jest ciuchów na sieci, że na wszystkie nie starczyło by mi kasy, a też nie chciałbym sytuacji, żeby jakieś rzeczy leżały w szafie bo okazały się bezużyteczne.

Czyli w skrócie: proszę o listę ciuchów (elementów stroju), które dla kolarza są kategorią MUST HAVE!
Z góry dzięki.

A co do ciuchów z firmy Top Print to szczerze polecam. Mam bluzę już trzeci sezon a dalej wygląda jak nowa.

#1284 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 09 marzec 2011 - 17:29

Goethe1832 na okres od 1 kwietnia do powiedzmy końca października potrzebujesz:
koszulka kolarska krótki rękaw, druga z długim też ale żaden mus, rękawki, wiatrówko-deszczówka, bluza cieplejsza z długim rękawem, rękawki, nogawki, spodenki krótkie, spodnie długie żadne tam ocieplane lub ocieplane delikatnie, spodenki 3/4, rękawiczki, także takie jesienne żeby zakryć całe dłonie (czasem się przydają, dni bywają chłodne bardzo nawet latem), ochraniacze na buty przeciwdeszczowe, czapeczka jak jeździsz bez kasku, lub jak jeździsz w kasku to pod spód bandamka może być. W zasadzie to wszystko, jak o czymś zapomniałem to chłopaki dopiszą :)
Aha pod koszulkę kolarska przydałaby się jakaś potówka i oczywiście skarpety.

#1285 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 09 marzec 2011 - 18:59

Goethe1832
dla mnie lista must have to ochrona przed wiatrem/pędem zimnego powietrza korpusu i kolan oraz zatok:
-krótkie spodenki z wkładką
-nogawki lub ocieplacze na kolana z membraną od przodu, coby stawów nie przewiało
-koszulka z krótkim rękawkiem kolarska
-ciepłe rękawki i kamizelka(wiatrówka) lub koszulka z długim rękawem i kamizelka(wiatrówka) lub wiatrówka z długim rękawem
przydaje się też potówka lub dobra bardzo przylegająca koszulka termoaktywna
-chusta typu buff

generalnie dużo zależy od tego jak marzniesz i podejrzewam, że nikt ci w 100% ciebie satysfakcjonującego zestawu nie poda

#1286 Goethe1832

Goethe1832
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 09 marzec 2011 - 19:46

Dzięki panowie za odpowiedź.
Zgodnie z przewidywaniami moja lista zakupów wiosennych właśnie uległa wydłużeniu :)
Na pierwszy ogień rękawki, nogawki, potówka i rękawiczki wiosenne.
W tym miejscu miałbym dodatkowe pytanie, czym różnią się takie podkoszulki termoaktywne (jak np. bruebeck) od potówek (takich jak tu: http://allegro.pl/bi...1490626813.html
I jakie polecacie rękawiczki z długimi palcami ale żeby nie były zbyt grube?

#1287 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 09 marzec 2011 - 20:04

taki brubeck serii dry to koszulka której używam w lecie często na co dzień
w takiej potówce to raczej ''do ludzi'' nie wyjdę
ta druga jest pewnie zdecydowanie lżejsze i bardziej przewiewna, choć nie mam doświadczenia więc tylko przypuszczam
ja używam raczej coś typu Under Armour heatgear compression, choć taką siateczkowatą opinającą też z chęcią bym przetestował :-P

#1288 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 12 marzec 2011 - 16:45

Byłem dziś w TopPrincie i ceny wynoszą odpowiednio:
Długie spodnie - 90zł
Krótkie - 50zł
Bluza długi rękaw - 60zł
Koszulka krótki rękaw - 40zł
Rękawki - 20zł
Nogawki - 30zł
Bandana - 5zł
Kurtka zimowa - 120zł
Ochraniacze na buty zimowe - 20zł

Swoją drogą, nieźle ten sklep ukryty ;-)

#1289 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 postów
  • SkądKrosno

Napisano 13 marzec 2011 - 21:40

Gdzie w necie można poznać ofertę TopPrint? Ich strona nie przedstawia się zbyt okazale.

#1290 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2011 - 22:41

Problem wlasnie jest w tym ze oferty w necie tez nie znajdziesz. Jak bede moze strzele pare fotek ciuchow. Albo wejdz sobie na stronke tego sklepu VIKASPORT - wszystkie ciuchy sa jak na moje oko produkcji top-printu.

#1291 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 15 marzec 2011 - 20:48

Czy tą kurteczke Rogelli mezzoldo można prać w pralce normalnie ,czy straci ona swoje właściwości chronienia od wiatru ?

Dołączona grafika

#1292 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 15 marzec 2011 - 21:21

Ja bym nie ryzykował i generalnie takie rzeczy piorę tylko ręcznie. No ale to tylko moje zdanie. Pamiętam że kiedyś oddałem normalną kurtkę do pralni chemicznej i potem straciła swoje właściwości, więc wole dla świętego spokoju prać ręcznie ;)

#1293 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 15 marzec 2011 - 21:26

Czy tą kurteczke Rogelli mezzoldo można prać w pralce normalnie ,czy straci ona swoje właściwości chronienia od wiatru ?

Prałem kilka razy, coś pod 10. Używałem 2 zimę. Jest OK.

#1294 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 15 marzec 2011 - 23:16

Znaczy się inaczej.. Wyprałem ręcznie.. Ale do odwirowania włożyłem do pralki.. :-)

#1295 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 16 marzec 2011 - 00:52

To jeszcze gorzej. Na mojej metce jest zakaz wirowanie np., nie wiem jak u ciebie...

#1296 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 16 marzec 2011 - 18:54

Byłem dziś w TopPrincie i ceny wynoszą odpowiednio:
Długie spodnie - 90zł
Krótkie - 50zł
Bluza długi rękaw - 60zł
Koszulka krótki rękaw - 40zł
Rękawki - 20zł
Nogawki - 30zł
Bandana - 5zł
Kurtka zimowa - 120zł
Ochraniacze na buty zimowe - 20zł

Swoją drogą, nieźle ten sklep ukryty ;-)

Pare groszy taniej a w zasadzie moze sie okazac ze wyjdzie drozej ..., pojedziesz do tego calego TopPrinta , nie wiadomo co maja , czy rozmiarowka pasuje , czas , koszty podrozy ..itp
A tak zamawiam w Vikasport przykladowo dzisiaj a jutro mam juz wyslalne ... cos nie pasuje odsylam nie musze tam osobiscie jezdzic ...itd bardzo wygodne bezstresowe zakupy ... kontakt z tym sklepem jest bardzo dobry , szybko odpowiadaja na maile , czesto tez odpowiadaja na gadu -gadu ...po raz trzeci robie u nich zakupy i jestem zadowolony bardzo , widac ze szanuja klientow.

tu - skopiowane ze sklepu moje zamowienie

#1297 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 marzec 2011 - 09:40

Wróciłem z zakupów w Lidlu. Spodenki takie sobie, nic specjalnego. Ale fajna bielizna funkcyjna za 34,99 była - majty z pampersem.
http://www.lidl.pl/c...index_17275.htm
Jakościowo w dotyku ok. Dzisiaj sprawdzę na treningu jak z funkcjami.

#1298 Darkievicz

Darkievicz
  • Użytkownik
  • 145 postów
  • SkądUstroń

Napisano 17 marzec 2011 - 12:10

Wróciłem z zakupów w Lidlu.

U mnie w mieście nic nie mieli z rowerowych. Dziś jadę do pobliskiej miejscowości.
Myślałem właśnie o tej 'bieliźnie' i o kasku.
Jak z tymi kaskami da radę w tym jeździć?

#1299 eib8

eib8
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądŚwidwin \ Szczecin

Napisano 17 marzec 2011 - 12:26

kask super, bardzo wygodny i solidnie wyglada. Polecam bo sam go dzisiaj kupilem. Sa tez fajne koszulki po 29,99.

#1300 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 17 marzec 2011 - 12:34

Ale fajna bielizna funkcyjna za 34,99 była - majty z pampersem.

Potwierdzam - solidną wkładkę mają te majtasy, ale dla mnie niepraktyczne, bo bez szelek, więc odpadły w przedbiegach. Za to kupiłem rękawiczki żelowe jakieś na próbę (bo generalnie śmigam bez rękawiczek) i koszulkę termoaktywną jakąś.