Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1321 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 marzec 2011 - 20:27

Zamowilem dzisiaj w tym sklepie -vikasport.pl troche ubran ...koszulke ze spodenkami , kurtke z membrany , dlugie spodnie - (CAISSE D'EPARGNE) , wczesniej zona przywiozla mi od nich bluze (CAISSE D'EPARGNE )i w sumie jestem z niej b.zadowolony ... , troche lepsza bylaby w rozmiarze L, ale nie jest zle , zostawie ja sobie ;) ...jak juz dojda do mnie te "szmajurki" to dam wam znac ... aha i jakby sie ktos pytal, to oni wysylaja w "mgnieniu oka "

"szmajurki " sa juz u mnie ... duzy plus za jakosc szycia i material z ktorego zostaly wykonane , bardzo ladnie rowno powszywane zamki ,... zimowa kurtke z membrany mozna porownac z kurtka Nalini Calce .
Spodnie dlugie ocieplane , jak dla mnie wkladka ok , smigalem w nich dzisiaj z rana , nie mam zadnych zastrzezen ....reszta ubranek musi poczekac na cieplejsze dni .

Dołączona grafikaDołączona grafika

Ps; Multibike , no to sie cieszymy i czekamy na dalsze info ;)

#1322 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2011 - 21:26

Koszulkę wziąłeś L? Ile masz w klacie? Ta wkładka mnie nie przekonuje, ale koszulki, czy inne gadżety, czemu nie.

#1323 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 20 marzec 2011 - 21:37

Marco_, ile za komplecik ? ;-)

#1324 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 marzec 2011 - 21:50

pasi mi , nie sprzedaje 8-) :-) ...chyba ze o cene pytasz to na stronie - vikasport.pl

#1325 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 marzec 2011 - 21:55

Na pierwszy rzut oka identycznie wygladają jak te z Top printa. ta sama wkładka w gaciach identycznie wyglądają koszulki bluzy.

#1326 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 marzec 2011 - 22:02

nic do tych wkladek poki co nie mam ...ale jesli ktos smiga dluzej w tych spodniach , to niech cos napisze , tez jestem ciekaw :-)

#1327 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 marzec 2011 - 22:16

Koszulkę wziąłeś L? Ile masz w klacie? Ta wkładka mnie nie przekonuje, ale koszulki, czy inne gadżety, czemu nie.

Moze malo mam w klacie (?)... ale ja o tym nie wiem ...., to w takim razie koszulka wisi na mnie jak na wieszaku i jest za dluga (?), albo moze sie myle i mam za duzo w klacie jak malo ktory uprawiajacy kolarstwo (?) , cale szczescie ze takie rozmiary tez szyja ...
Jak czegos nie wiem ..... bo z wkladakami moze byc podobnie ...

#1328 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2011 - 22:28

Nie rozumiem, nic a nic. Sam mam 100cm i zastanawiam się, czy L będzie dobra pod pachami.

#1329 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 marzec 2011 - 22:44

moze nie tylko sama klata jest wazna ale tez i biceps ? ... cos jest ze L-ka lezy na mnie idealnie i dobrze sie w niej czuje , M-ka jest zawsze na mnie ciasnawa ...ale to musisz sam wyprobowac .

Ps ;Obwod mojej klatki piersiowej wynosi 102cm ....M-ki pija mnie w rekawkach i w klacie tez ...bluze mam M-ke z tego co tam zamawialem , ale sobie w niej raczej nie posmigam , moze skonczyc pod czas jazdy na krzakach jak mnie wnerwi .

#1330 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2011 - 23:00

te pomaranczowe wkladki niestety po jakims roku zaczynaja konczyc swoj zywot. Ale za ta cene nie ma co narzekac. Jedyny taki minus mi sie przypomnial - w wiekszosci ciuchow niestety suwaki od ekspresow szlag trafil, na szczescie wystarcza wymiana samego suwaka.

A co do rozmiarowki - Topprint (bo na 99% ciuchy pochodza od nich) szyje naprawde roznie, sam normalnie nosze M a od nich ciuchy mam od M do XL.

#1331 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 marzec 2011 - 23:07

nie tylko oni tak szyja ;-) ...a jesli chodzi o spodnie to oczywiscie wzielem od niech tez XL -ke .

Ps; czonk86 , mysle ze rozmiar - L , bedzie na Ciebie pasowal .

#1332 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 21 marzec 2011 - 06:34

Jedyny taki minus mi sie przypomnial - w wiekszosci ciuchow niestety suwaki od ekspresow szlag trafil, na szczescie wystarcza wymiana samego suwaka..

Suwaki nigdy sie same nie psuja ;)

#1333 Darkievicz

Darkievicz
  • Użytkownik
  • 145 postów
  • SkądUstroń

Napisano 21 marzec 2011 - 16:33

Aj mam ten sam komplet co ty marco od tego samego dostawcy.
Nie narzekam jak za tą cenę to jakość jest dobra. Potwierdzam, że można się przyczepić do wkładki w spodniach mogła by dawać większy komfort. Z swojej strony dodam że warto wziąć spodnie o rozmiar większy bo moje mi są lekko ciasne w udach. Reszta leży wybornie.

#1334 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 21 marzec 2011 - 19:42

ja i bez wkladki moge krecic 4 godziny ....a ciuchy warte ceny , jasne ze :-)

#1335 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądBerlin

Napisano 21 marzec 2011 - 22:17

Dobór wkładki i spodenek kolarskich to tak jak przesiadka z Daewoo do Mercedesa.

To i to jedzie...ale różnica w komforcie jest nie do opisania. :-D

Zresztą co ja tam będę mówił - Ci co są w temacie wiedzą na czym to polega.

Dobra wkładka kosztuje dużo, bo zrobiona jest ze specjalnie wyselekcjonowanych włókien, zawiera odpowiednio dobrane warstwy, grubości, żele. Są wkładki na szosę i do mtb.

Inna wkładkę dobiera lekki 50kg zawodnik a inną ten ,który waży 80kg- chociaż takich jest coraz mniej:)

Prezentuje Wam aktualnie montowane wkładki dla ekip zawodowych , również ProTour - a wszystko u nas w Polsce.

Dobierane są indywidualnie przez zawodnika , wielu najlepszych stosuje ten sam model od lat np. Lance.

Na tym modelu np. w 2009 jeździło CCC Polsat
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wkładka z Alcantarą - na tym modelu jezdził Contador
Dołączona grafika

Wkładka dla Lance z kolekcji Nike
Dołączona grafika

#1336 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 22 marzec 2011 - 07:55

Multibike zgadzam się z Tobą w 100% co do wkładki. To jest najważniejsza część spodenek. Daj znać jak coś już wiecej będziesz wiedział w związku z tymi ciuchami , o ktorych pisałeś wcześniej.
Wkładka prezentowana przez Marco w ciuchach Caisse to niestety masakra. Wiem to z własnego doświadczenia.

#1337 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 13:32

Jakos niespecjalnie czuje ta roznice jadac naprzyklad w spodniach Nalini z ta ich wkladka , pomiedzy spodniami Caise .... dobor wkladki to chyba indywidualna sprawa , nie kazdemu jest niewygodnie w takiej czy tez innej .

Ps; Przypomniala mi sie taka bajka o "ksiezniczce na ziarnku grochu " :mrgreen: :lol:

#1338 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 22 marzec 2011 - 13:46

Marco_ bez urazy. Nie robię wycieczek personalnych tylko stwierdzam moje subiektywne odczucia. Przećwiczyłem już trochę różnych firm i dla mnie ta wkładka jest kiepska.

PS. Generalnie to można jeździć i bez siodełka :mrgreen:

#1339 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 14:00

nie wpadl bym na ten pomysl , ale juz wiem co masz w glowie :mrgreen: :lol:

Ps; Jak dojde do wniosku ze jest kiepska , to wszyje sobie inna , na razie poki co , pasi mi ona jak najbardziej .

#1340 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 22 marzec 2011 - 14:04

No stary skoro możesz śmigać 4 godziny w gaciach bez wkładki to bez siodła też dasz radę :-D