Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1301 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 17 marzec 2011 - 13:10

U mnie w lidlu były tylko koszulki termoaktywne. A ta bielizna funkcyjna to po co, pod spodenki jeszcze?

#1302 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 17 marzec 2011 - 13:21

Czy tą kurteczke Rogelli mezzoldo można prać w pralce normalnie ,czy straci ona swoje właściwości chronienia od wiatru ?

Obrazek

Ja swoje rzeczy na rower prałem ręcznie ale teraz robię to w pralce na takim szybkim programie do prania typu "mini" i z odwirowaniem normalnym. Windstopper mam w czapce i bluzie i "działają" normalnie poza tym po odwirowaniu są praktycznie suche. Wydaje mi się że wyciskanie bardziej może zniszczyć materiał niż odwirowanie ale pewnie zależy jak kto wyciska :mrgreen:

A kaski w lidlu widziałem ostatnim razem w tamtym roku i były ładnie wykończone jak za taką cenę.

#1303 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 17 marzec 2011 - 13:35

Czy tą kurteczke Rogelli mezzoldo można prać w pralce normalnie ,czy straci ona swoje właściwości chronienia od wiatru ?

Obrazek

Ja swoje rzeczy na rower prałem ręcznie ale teraz robię to w pralce na takim szybkim programie do prania typu "mini" i z odwirowaniem normalnym. Windstopper mam w czapce i bluzie i "działają" normalnie poza tym po odwirowaniu są praktycznie suche. Wydaje mi się że wyciskanie bardziej może zniszczyć materiał niż odwirowanie ale pewnie zależy jak kto wyciska :mrgreen:

A kaski w lidlu widziałem ostatnim razem w tamtym roku i były ładnie wykończone jak za taką cenę.

Kaski i odziez rowerowa w lidlu są do dzisiaj do wyczerpania zapsaów czyli pewnie do poniedziałku jakieś ochłapy zostaną. Ja sie dzis wybieram po kask bo poprzedni uratował mi głowe w spotkaniu z samochodem i nalezy mu się wymiana.
Co do prania to ja swoje ciuchy sportowe pirę tez na szybkim 30-minutowym programie w 30C. Nic im sie specjalnie od tego nie dzieje a i wirowania na 1000rpm im nie załuję.

#1304 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 marzec 2011 - 14:03

U mnie w lidlu były tylko koszulki termoaktywne. A ta bielizna funkcyjna to po co, pod spodenki jeszcze?

To są majtki z pampersem wiec można założyć pod cywilne spodnie albo zwykłe ledżinsy (akurat mam pare sztuk biegowych na różną pogodę).

#1305 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 17 marzec 2011 - 19:22

Ja kupiłem sobie te majty, pompkę i multitoola. Pompka zarąbista. Spokojnie nawet do 8 pompuje a koszt całe 24zł.

#1306 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 17 marzec 2011 - 20:26

W 3 lidlach w Szczecinie popołudniu zostały tylko jedne majty funkcyjne, rozmiar S,damskie.
Żałowałem, że nie znalazłem męskich bo był ładnie wykonane, idealne pod jeansy jak się do szkoły jedzie czy gdzieś trzeba szybko na miasto skoczyć

Cookie, masz rację w spodenkach to marna ta wkładka. A rękawiczki kupiłem, przetestować ten ich żel, bo drogie nie były.

#1307 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 17 marzec 2011 - 20:33

W 3 lidlach w Szczecinie popołudniu zostały tylko jedne majty funkcyjne, rozmiar S,damskie.
Żałowałem, że nie znalazłem męskich bo był ładnie wykonane, idealne pod jeansy jak się do szkoły jedzie czy gdzieś trzeba szybko na miasto skoczyć

byłem w lidlu po kask. Majty imho takie sobie-bielizny funcyjnej nie uświadczyłem.
Pampers w majtach taki raczej symboliczny. żel w rękawiczkach też raczej z nazwy tylko. Kask za to poprawiony w stosunku do zeszłego roku bo ma siatkę na owady we wszytkich 5 otworach od frontu a nie w 3 jak wczesniej, no i klamry po bokach blokujące poaski pod uszami solidniejsze.

#1308 eib8

eib8
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądŚwidwin \ Szczecin

Napisano 17 marzec 2011 - 22:30

Vivi A byłeś w ty koło OSRM-u. Rano o 8.05 tam byłem i bielizna była:) tylko, że też był spory tłum ochotników:) ale możliwe, że się coś uchowało.[/b]

#1309 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 17 marzec 2011 - 23:41

Vivi A byłeś w ty koło OSRM-u. Rano o 8.05 tam byłem i bielizna była:) tylko, że też był spory tłum ochotników:) ale możliwe, że się coś uchowało.[/b]

Nie, nie byłem. Dużo nauki dziś. Jeszcze rano muszę wstać i dalej...

Co do spodenek to musiał być świetne skoro się tak rozeszły

#1310 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 marzec 2011 - 23:58

A ja ubrałem i wyposażyłem w Lidlu swoją dziewczynę 8-). Ciuchy niezłej jakości ale pampers w spodenkach to praktycznie jednorazówka. Jej wystarczy bo jeździ na wycieczkowym siodle ale na mojej "deseczce" taka wkładka nie przejdzie. Poza tym brak szelek to dla mnie dyskwalifikacja.
Rękawiczki całkiem niezłe choć wykończenie mogłoby być dokładniejsze, ale w sumie za 12 zł to okazja nie z tej ziemi.
Zakupiłem też dla niej kask Crivit/Cratoni - bardzo fajny, ładnie wykonany i wygodny. Gdybym nie dorwał wcześniej swojego Selev Ego to pewnie też bym taki sobie kupił, zwłaszcza, że z tyłu na pokrętle ma bajerancką lampkę :mrgreen: .
I licznik jeszcze jej sprezentowałem - sporo funkcji jak na 24,90. I termometr ma i podświetlenie. Ale zostanę jednak przy swoim Cateyu bo ten lidlowski trochę klocowaty jest.

#1311 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 18 marzec 2011 - 12:04

No i już na allegro pojawiły się (a jakże - droższe! w końcu każdy chce zarobić ...) ciuchy z Lidla rodem --> http://allegro.pl/sh...item=1513498949

#1312 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2011 - 13:06

No i już na allegro pojawiły się (a jakże - droższe! w końcu każdy chce zarobić ...) ciuchy z Lidla rodem --> http://allegro.pl/sh...item=1513498949

Haha- to już wiem czemu ich już wczoraj po 13 nie było;-)
Swoją drogą taka koszulka bez rękawków to imho pomyłka. Transport wilgoci przydaje mi sie przede wszystkim pod pachami.

#1313 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 18 marzec 2011 - 14:38

Swoją drogą taka koszulka bez rękawków to imho pomyłka. Transport wilgoci przydaje mi sie przede wszystkim pod pachami.

Jesteś pewien? Jeżeli sam się bardzo nie pocisz to zauważ jak wygląda koszulka u kogoś kto się bardzo poci i gdzie są zacieki po soli.

#1314 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2011 - 14:44

Jesteś pewien? Jeżeli sam się bardzo nie pocisz to zauważ jak wygląda koszulka u kogoś kto się bardzo poci i gdzie są zacieki po soli.

Masz racje jestem z tych mniej potliwych-najwiecej kapie mi z czoła.

#1315 Darkievicz

Darkievicz
  • Użytkownik
  • 145 postów
  • SkądUstroń

Napisano 18 marzec 2011 - 18:09

ehh w jednym sklepie nic nie zostało wszystko wymiecione w 2h a w drugim tylko kilka rzeczy było i zostały te co były wątpliwej jakości.

#1316 TSZ64

TSZ64
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • Skądw-wa

Napisano 19 marzec 2011 - 13:26

Mam pytanie czy ktoś jeżdzi w odzieży firmy Danielo .Oglądałem spodenki krótkie i koszulkę , wygladało to dość solidnie i dobrze uszyte .Ciekawe jak sprawdza się ta odzież w codziennym użytkowaniu .

#1317 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 19 marzec 2011 - 16:36

Zacieki po soli mozna zobaczyc wtedy gdy pot wyschnie , tylko kto tak robi ? ja piore wszystkie ciuchy zawsze jak tylko wracam do domu , taki mam nawyk , nie czekam az mi sol wyzre pod rekawem dziure ;)... przez co tez ciuchy kilkuletnie wygladaja jak nowe .

#1318 laura_nat

laura_nat
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 marzec 2011 - 11:14

Cześć!
Zapraszam do obszernego testu nowej kolekcji endury, modele skierowane ku szosowcą, więc coś dla Was ;)

http://www.velonews....y-nowa-kolekcje

#1319 maciej1408

maciej1408
  • Użytkownik
  • 59 postów
  • SkądWlkp

Napisano 20 marzec 2011 - 12:16

Mógłby mi ktoś polecić jakąś potówke na lato ?

#1320 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądBerlin

Napisano 20 marzec 2011 - 13:33

Już wkrótce rewolucja na polskim rynku ubiorów kolarskich. Oprócz fabryki kół DT SWISS ,którą jest aktualnie w Obornikach Wlkp, powstaje tam manufaktura zajmująca się produkcją najwyższej jakości ubiorów kolarskich , dla kilku światowych producentów.
Szwajcarzy , Włosi itd.

A ja będę tam pracował:) Szczegóły wkrótce.