Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1341 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 14:26

Dobór wkładki i spodenek kolarskich to tak jak przesiadka z Daewoo do Mercedesa.

To i to jedzie...ale różnica w komforcie jest nie do opisania. :-D

Niekoniecznie , jak to mowia " nie wszystko zloto co sie swieci "...kupilem przykaldowo kurtke Nalini Calce /membrana ktora wisiala cala zime w szafie bo jak sie okazalo "glupia " kurtka Mimo za pare groszy okazala sie sto razy cieplejsza i wygodniejsza .
Albo stroj od Ciebie ktory mam z wkladka jeszcze ciensza niz w tych spodniach Caisse i tez sobie chwale ... takze juz nie wiem o co tu chodzi .

#1342 Gosc_Davidoff_*

Gosc_Davidoff_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2011 - 16:06

Marco_ możesz pisać ,że trenujesz 4 godziny bez wkładki, ale proszę nie wciskaj nam tej tandety z Łodzi :evil:

#1343 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 16:09

ale kto komu cos wciska ? ...pokazalem co zamowilem , jestem zadowolony i takie moje zdanie ...(chcesz mozesz sobie zamowic , ale nie musisz ) .. moglbym wymienic naprawde kilka tandet ...ale nie chce tego tutaj robic ....w wyzej wymienionych wkladkach mozna spokojnie smigac , nie naleza moze do najlepszych ale nie sa tez zle , mialem gorsze .
A takie podejscie do sprawy jak ty to robisz , ze ktos cos komus wciska , to jest raczej nie na miejscu , to jest tylko forum .. nawet w sklepie nikt Ci niczego na sile wcisnac nie moze , dlatego pomysl zanim cos napiszesz ;)

Ps; I nie nazywal bym ciuchow ktore sa naprawde porzadnie uszyte - "tandeta" , widzialem szycie z innych Panstw i niektore moglbym nazwac dopiero tandeta ... szycie w Polsce stoi na wysokim poziomie . (chociaz zdarzaja sie tez czasami buble , zamek krzywo wszyty, czy tez cos sie podpruje , rekawek ktory kreci ...ale to szczegol , pomijajac ..., prawdziwe tandety w ktorych przykladowo nogawka w spodniach byla krotsza o 5 cm ( o wkladce nawet nei wspomne ) w przypadku spodni z Czech ...Rekawice zimowe Nalini ktore ciagle latam bo sie pruja ... ale i tak je lubie bo sa cieple i nie chce innych .

#1344 Gosc_Davidoff_*

Gosc_Davidoff_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2011 - 16:50

Nie tłumacz się.Każdy sam wyciągnie wnioski po lekturze tego działu.

#1345 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 17:14

niewatpliwie ....w kazdym badz razie z ciuchow jestem zadowolony i pewnie niedlugo zamowie od nich wiecej ....a tlumaczyc dluzej nie ma widze komu ... szycie b.dobre i cena ok , jesli do kogos to nie przemawia no to niech zaproponuje nam tutaj duze lepsze ciuszki w tej cenie i jakosci , chetnie popatrze :mrgreen:..szukanie dziury w calym , taka prawda i chyba nawet sie domyslam czemu ...

Ps; I nie (tlumacze) sie tylko stwierdzam fakty ....poza tym nie tylko od samej wkladki zalezy wygoda jazdy ale tez w bardzo duzym stopniu od siodelka .

#1346 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 18:16

Wkładka prezentowana przez Marco w ciuchach Caisse to niestety masakra. Wiem to z własnego doświadczenia.

Na temat calej tej polityki pieniadza swoje wiem i rowniez mam doswiadczenie i cala szafe ubran kolarskich w tym tez tych rzekomo z " wyzszej polki " ..swoje wiem , jak napisalem ...

#1347 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2011 - 19:10

Piszecie tutaj i prezentujecie zdjęcia wkładek w jakich jeździ ,bądź jeździł Contador albo Armstrong tylko pamiętajcie ze żaden z was nimi nie jest.

#1348 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 22 marzec 2011 - 19:37

A to trzeba być Contadorem żeby jeździć w dobrej wkładce? Chłopie co ma piernik do wiatraka. Tym bardziej amatorowi zależy na wygodzie bo jeździ dla przyjemności

#1349 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 19:43

a jesli oni smigali z takimi wkladkami to juz tylko te wkaldki i tylko te sa jednymi i slusznymi wkladkami ? ...ale napewno na takich wkladkach mozna zrobic grosz , w to nie watpie ....
slabemu plywakowi to i woda zarzadka //LOL ....podobnie z odchudzaniem roweru o te kilka gram .... paranoja :mrgreen: (chociaz wiadomo ze im lzejszy tym lepiej , ale bez przesady )

Mnie zalezy na wygodzie , dlatego smigam w tych co podalem , wkladki Nalini uwieraja mnie w (_._) .... (kilka par spodni lezy w szafie , nowych) i wez pan powiedz to innym jak im sie we wkladkach Nalini dobrze smiga i nie chca slyszec o innych .

Ps; Podejrzewam ze Profi za zrobienie reklamy takiej czy innej wkladce bierze porzadna kase , a firmy pozniej jeszcze wieksza na niektorych "napalencach " ...a ja o ...siadam i jade i jest mi wygodnie :mrgreen: co musial bym zrobic zebyscie uwierzyli w te wkladki , wygrac wyscig ? ;) uwierzcie mi na slowo ze nie sa zle i tyle .

#1350 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2011 - 20:11

A to trzeba być Contadorem żeby jeździć w dobrej wkładce? Chłopie co ma piernik do wiatraka. Tym bardziej amatorowi zależy na wygodzie bo jeździ dla przyjemności

Po prostu każdy jeździ w tym w czym mu wygodnie. Wiec nie rozumiem skąd krytyka wkładek MARCO? Jeździ w takich bo takie u pasują to jego indywidualna sprawa,a jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to niech zatrzyma to dla siebie. Najłatwiej jest krytykować nie patrząc na siebie.

#1351 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądBerlin

Napisano 22 marzec 2011 - 20:58

Widzę ,że dyskusja zmierza w ciekawym kierunku:)

Na jakośc ubiorów kolarskich składa się wiele czynników.
Wyselekcjonowana dzianina czy odpowiednie nici to jedynie pare procent tego aby uzyskac dobry produkt.

Każdy ma prawo wyboru tego co najlepsze. Jeden, tak jak kolega Marco_ kupuje "szmajurki" za 60zł a drugi kupi sobie włoską Giordana czy wypasionego szwajcarskiego Assos.

Ja chciałbym jednak pokazac Wam na czym polega różnica w jakości oraz cenie na przykładzie ubiorów szwajcarskich , włoskich z którymi mam aktualnie zawodowo do czynienia.

Wracając do wkładek to tak żaden z zawodowcóc nie dostaję kasy za reklamę wkładek. Oni chętnie by dopłacili 1000dolarów do każdej pary dobrych spodenek. Jeżeli naprawdę trenujesz codziennie po parę godzin to wiesz o czym mówie.
Dobra, komfortowa wkładka kosztuje od 5Euro za szt. w górę. Są również takie pod 15 Euro.
Niska cena = niska jakośc

Na lewo wkładka Made in China ok. 1.5zł , na prawo Made in Italy 5 Euro

Dołączona grafika

Dobry produkt
Dołączona grafika

Precyzyjne wykończenie
Dołączona grafika[/URL]
Dołączona grafika[/URL]
Dołączona grafika[/URL]

a teraz Made in Poland ( Łódź )
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

O samej dzianinie nie będę się rozpisywał, bo to temat rzeka, ale następnym razem porównam kilka dobrych oraz złych gatunkowo produktów.

P.S
Fajny kombinezon narodowy będzie miał Cancellara do jazdy na czas. Naprawdę kosmos.

ZAINWESTUJCIE W SIEBIE KUPUJĄC DOBRE JAKOŚCIOWO UBIORY KOLARSKIE

#1352 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 marzec 2011 - 21:00

chetnie przyjme od was "gacie " z tymi "tandetnymi " przez niektorych nazwanymi wkladkami w zamian za "gacie " Nalini (nowe) mam dwie pary rozmiar XL ... dobre sa te wkaldki owszem , ale ja sie w nich nie za dobrez czuje , wole "tandetne " :0

Dołączona grafikaDołączona grafika

Ps, " A teraz polskie wkladki , made in Lodz " ...o takich to nawet nie bylo mowy , bo tego nikt nie kupi ... kupe szumu , kupe zdjec w okol czego ? jak kazdy towar ma swojego odbiorce i roznie jest spostrzegany przez klienta .
Kilkanascie koszulek od Ciebie puscilem tutaj na forum za bezcen ...nie napisze co mi w nich nie pasowalo , poprostu nie byly dla mnie ...ale mimo wszystko uwazam ze dobrze ze sie tutaj o tym pisze .

#1353 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2011 - 21:17

Widzę ,że dyskusja zmierza w ciekawym kierunku:)

Na jakośc ubiorów kolarskich składa się wiele czynników.
Wyselekcjonowana dzianina czy odpowiednie nici to jedynie pare procent tego aby uzyskac dobry produkt.

Każdy ma prawo wyboru tego co najlepsze. Jeden, tak jak kolega Marco_ kupuje "szmajurki" za 60zł a drugi kupi sobie włoską Giordana czy wypasionego szwajcarskiego Assos.

Ja chciałbym jednak pokazac Wam na czym polega różnica w jakości oraz cenie na przykładzie ubiorów szwajcarskich , włoskich z którymi mam aktualnie zawodowo do czynienia.

Wracając do wkładek to tak żaden z zawodowcóc nie dostaję kasy za reklamę wkładek. Oni chętnie by dopłacili 1000dolarów do każdej pary dobrych spodenek. Jeżeli naprawdę trenujesz codziennie po parę godzin to wiesz o czym mówie.
Dobra, komfortowa wkładka kosztuje od 5Euro za szt. w górę. Są również takie pod 15 Euro.
Niska cena = niska jakośc

Na lewo wkładka Made in China ok. 1.5zł , na prawo Made in Italy 5 Euro

Obrazek

Dobry produkt
Obrazek

Precyzyjne wykończenie
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]

a teraz Made in Poland ( Łódź )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

O samej dzianinie nie będę się rozpisywał, bo to temat rzeka, ale następnym razem porównam kilka dobrych oraz złych gatunkowo produktów.

P.S
Fajny kombinezon narodowy będzie miał Cancellara do jazdy na czas. Naprawdę kosmos.

ZAINWESTUJCIE W SIEBIE KUPUJĄC DOBRE JAKOŚCIOWO UBIORY KOLARSKIE

Myślisz ze jakość wkładki czy tez jakość wykończenia szwów pomogła by ci np. finischu wyciągu tour de Pologne?

#1354 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 23 marzec 2011 - 01:03

Właśnie miałem pisać, że tak narzekacie na Polskie ciuchy, a ja sobie np. Quest bardzo chwale. No ale to zapewne inna liga niż no-name z Łodzi. Choć i tak jestem zdania że - jak na moje potrzeby - takie stroje łódzkie sa w zupełności wystarczające. Questa mam kurtke, i wykończenie spokojnie na poziomie takiego nalini.

#1355 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 marzec 2011 - 13:42

jak najbardziej neutronalna :-)

Ps; Nie wspominajac juz ciuchow Assos i Nalini ktore wyslalem w prezecie bo mi poprostu nie pasowaly ... dlatego troche to we mnie uderzylo co napsial multibike ze komus tu reklame robie albo ze mi ktos za to zaplacil :evil:

#1356 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 23 marzec 2011 - 13:47

Również mam bluzę z Łodzi i jest świetna jak dla mnie. :-)W dodatku cena jest atrakcyjna.Szkoda wydać więcej kasy na jakiś ciuch i przy upadku go potargać.
:roll:

#1357 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 marzec 2011 - 14:56

na dniach dojdzie do mnie bluza ASTANA z tej samej firmy w ktorej zamawialem ubrania Caisse ...porobie dokladne foty .... teraz tak patrze na strony i porownuje cenowo ...chyba powoli zaczynam wiazc w calosc .... (zapomnialem , farba z chin , sprytnie , ale to nie przejdzie hehe )

http://vikasport.pl/...p?id_product=61

http://multibike.pl/...re&iProduct=117

http://vikasport.pl/...p?id_product=66

http://multibike.pl/...re&iProduct=173

#1358 Gosc_belg26_*

Gosc_belg26_*
  • Gość

Napisano 23 marzec 2011 - 15:08

W końcu żeby móc powiedzieć, że ma się wystarczającą ilość klientów i się ich nie szuka trzeba mieć do tego wystarczającą marżę :mrgreen:

http://multibike.pl/...re&iProduct=122
http://allegro.pl/li...&category=16467

#1359 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądBerlin

Napisano 23 marzec 2011 - 21:25

Dziękuje Tobie Marco_ za darmową reklamę, w Polsce mamy coraz więcej zadowolonych klientów. Jesteś kochany:) :mrgreen:
Jeżeli chciałbyś otrzymac darmowe próbki dobrych wkładek , podaj mi wcześniej zapowiadane dane a chętnie Ci je wyśle za darmo.
Nigdy nie zachęcałem Ciebie do zakupów ani nikogo innego na żadnej stronie , tym bardziej na forum ,które nie jest komercyjne - to Ty nazywasz mnie konkurencją (choc jak twierdzisz nie masz nic wspólnego) - wystarczy spojrzec na Twój podpis, prześledzic ten dział i Twoje ostatnie posty.

Mimo,że wiele osób piszę od siebie ,że ta wkładka co masz jest za słaba , pękają suwaki, ogólnie niska jakośc to Ty dalej opisujesz te swoje przygody z kiepskim wg.Ciebie Nalini, Assos. Wszystko oczywiście na korzyśc Twojego ostatniego zakupu z Łodzi...
Masz do tego prawo, naprawdę ;-)
A teraz może dla odmiany zacznę temat plagiatu polskiej stronki :mrgreen:
Oryginalna strona M....E i opis rozmiarówki ---> http://multibike.pl/?p=p_32
A tu bezmyślnie skopiowany opis przez Vi...rt_PL -
Dołączona grafika

Hahaha..

Rozmiarówka to bardzo ważna sprawa - dlatego zawsze dobieramy rozmiar stroju indywidualnie. Każdy producent przecież ma inną. Santini, Nalini, Asso, Łódź i inne Qesty BCM , Vitesse itd.
Naprawdę jestem pod wrażeniem głupoty "sprzedawców" nie znających tematu i kopiujących bezmyślnie opisy. To brak szacunku do swojego klienta oraz kradzież cudzej treści.
Przecież to są zupełnie inne produkty i zupełnie inni producenci.
Dla mnie z racji mojej nowej pracy nie będzie to konkurencja - bo wprowadzamy nową lepszą jakośc na Polski rynek.
Jeszcze nigdy w Polsce nie produkowano ubiorów dla ProTour, choc raz obszywane było przez pewną małą firmę na początku lat 90tych Tour deFrance - taka ciekawostka - w mojej kolekcji mam oryginalne koszulki:)
Jestem optymistą, nowa jakośc nadchodzi, nowe dzianiny, nici, wydruk fluo :)
Porównanie dwóch różnych produktów i ceny ma jak najbardziej sens gdy wiesz coś na ten temat.
Porównywana przez Ciebie koszulka replika Lampre ta za 65zł , na tej stronie , która kopiuje nasze opisy, jak najbardziej jest innym produktem:

Lampre w M...ke_pl
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

1.Replika Lampre ze zdjęc powyżej / tkanina poliestrowa , rękawki typu raglan wykonane z oddychającej lycry Miti, zamek jest 3/4 , z tyłu oprócz 3 kieszonek odkrtych masz dodatkowo 4 na kieszonkę na IPOD/MP3 zamykaną na zamek. koszt 119zł
Nadruki są bardzo dobrej jakości w zeszłym roku nastąpiła duża poprawa ze względu na dobre tusze.
2.Prezentowana przez Ciebie koszulka za 65zl ,pomijąjc ,że to standardowa poliestrowa łezka - różni sie tym, że ma krótki zamek a nie kryty nierozdzielczy 3/4, posiada zwykłe rękawki a nie z włoskiej lycry Miti, oraz nie posiada z tyłu kieszonki na IPOD/MP3.
Nie wnikam w ceny użytych materiałów, dzianiny itd. Jak sam wspominałeś " nie wszystko złoto co się świeci" To Twoje słowa. W tym przypadku z pewnością mają one bezpośrednie przełożenie w niskiej cenie.
Jeżeli chodzi o porównania cen w sklepie mul..pl to oczywiście są podobne z tymi oferowanymi przez producenta. Koszulka kosztuje 95-119zł , spodenki 95zl. Komplet krótki wychodzi 190zł i jest to komplet z włoską standardową wkładką sygnowaną przez Teosport / HT-90. Na życzenie montuje też lepsze wkładki za dopłatą - mam ich bardzo dużo.

na dniach dojdzie do mnie bluza ASTANA z tej samej firmy w ktorej zamawialem ubrania Caisse ...porobie dokladne foty .... teraz tak patrze na strony i porownuje cenowo ...chyba powoli zaczynam wiazc w calosc .... (zapomnialem , farba z chin , sprytnie , ale to nie przejdzie hehe )
http://vikasport.pl/...p?id_product=61
http://multibike.pl/...re&iProduct=117
http://vikasport.pl/...p?id_product=66
http://multibike.pl/...re&iProduct=173

Jeżeli chcesz porównywac bluzę Astany,bardzo proszę porównajmy ale jakośc :)
Cena 199zł - drogo - ale dobrze
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Prezentowana bluza uszyta jest z dobrej włoskiej dzianiny Gavia Milano by Miti
, dużo ładnych dodatków, dopasowany krój. Zamki YKK, silikonowa guma, dodatkowa zamykana kieszeń na mp3/ipod itd. Jest przeznaczona na szosę. Szkoda,że producent odchodzi od tej dzianiny, ale niestety jest zbyt droga.

Jak widzisz to również całkiem inne produkty , a to,że mają podobny wzór o niczym nie świadczy. Diabeł tkwi w szczegółach.

Na koniec chciałbym przeprosic wszystkich za straszny off topic. Nie lubię jak wciska się ludziom tanią bajerę nie popartą faktami.

Pozdrawiam

#1360 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 marzec 2011 - 22:09

Ciebie do zakupów ani nikogo innego na żadnej stronie , tym bardziej na forum ,które nie jest komercyjne ....

Czemu sie tlumaczysz ? nikt do Ciebie nie ma o nic zalu,swoja droga twoje oryginaly mi nie bardzo pasowaly i puscilem je dlatego dalej ...

Mimo,że wiele osób piszę od siebie ,że ta wkładka co masz jest za słaba , pękają suwaki, ogólnie niska jakośc to Ty dalej opisujesz te swoje przygody kiepskim z Nalini, Assos ...

A co Ci sie nie podoba w ciuchach Assos i Nalini ze je nazywasz kiepskimi ... ? to bardzo dobra firma , klient ma jednak prawo byc niezadowolony ze wszytkiego co u nich kupuje , tak bylo przypadku rekawiczek , ktore sie ciagle pruly .

A teraz może dla odmiany zacznę temat plagiatu naszej polskiej stronki i tej strony co tutaj wklejałeś. :mrgreen:

Tego nie wiemy napewno czy jest to plagiat czy nie , i na jakich zasadach ta firma to szyje czy tez kupuja (?) te ciuchy , bylbym ostrozny w ocenianiu ... ciuchy ktore otrzyalem sa bardzo dobrej jakoci .

Jeszcze nigdy w Polsce nie produkowano ubiorów dla ProTour, choc raz obszywane było przez pewną małą firmę na początku lat 90tych Tour deFrance - taka ciekawostka - w mojej kolekcji mam oryginalne koszulki:)

Dzieki wielkie za te twoje jakosciowe "szmajurki" , roznia sie przewaznie tylko cena , gdybym mieszkal w Polse to bym Ci je od reki wtedy odeslal .

Jestem optymistą, nowa jakośc nadchodzi, nowe dzianiny, nici, wydruk fluo :)
Porównanie dwóch różnych produktów i ceny ma jak najbardziej sens gdy wiesz coś na ten temat.

Wiem , sa dobre i tanie ....nie widze sensu przeplacac , mozesz obiecywac ze bada nawet ze zlota , sprzezac sie tutaj i wymyslac co tylko , nie wiem czy to cos zmieni .

Ps; Za wkaldki Ci serdecznie dziekuje , wystarcza mnie te ktore mam :-) ..jesli bylo by inaczej to pewnie bym je chetnie od Ciebie wzial .
I jeszcze jedno ..oryginaly bo co ? szyte we Wloszech , widziales na koszulce Assos gdzie byla szyta ? ( tylko cos szybciusienko poznikaly tutaj niewygodne posty ktore wczesniej pisalem ) a kupiona zostala tu u mnie i co to tez plagiat ? :0 ..jeszcze raz serdeczne dzieki Ci za te oryginaly , .. "dziekuje postoje , mam kartofle w domu ":D
Jesli choduzi o ta bluze Astana to juz widze po zdjeciach ze to nie jest nic lepszego od tego co otrzymam na dniach , moze nawet juz jutro ...a jesli chodzi o ta gume silikonowa , ta mi sie wlasnie akurat nie podoba jak i to obszycie rekawkow (bo ma mi sie prawo nie podobac ) ..poza tym ta bluza jest jakas " wyprana z kolorow " lub zdjecia przeklamuja , nie wiem , nie podoba mi sie , mozesz mi ja nawet probowac wcisnac za friko , tez nie chce .