Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1461 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 kwiecień 2011 - 20:10

U mnie w Lublinie widziałem w tamtym sezonie komplet Caisse nalini. Mają tam trochę ciuchów nalini więc powinni załatwić gdyby nie było.
http://allegro.pl/sp...1559076681.html
Enigma mam te lekko ocieplane nogawki rogelli i dla mnie bez sensu jest kupowanie tej grubej wersji. W lekko ocieplanych jezdze w tem 10-15(18) stopni. Poniżej 10 stopni będzie Ci zimno po plecach i trzeba założyć jakieś ciepłe długie spodnie ,a nie same nogawki na letnie gacie.

#1462 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 19 kwiecień 2011 - 00:13

Hey,
Czy ktoś planuje może zakupy w BobShop albo wie, gdzie w Polsce można dostać krótkie spodenki Caisse d'Epargne, tyle że te oryginalne - Nalini ?
pzdr

może tu http://allegro.pl/my...hp?uid=15961978
Ja u nich końcem poprzedniego sezonu kupiłem spodenki Nalini Caisse, może jeszcze coś gdzieś mają a nie leży na aukcji.
Ale przypuszczam, że takie spodenki to raczej gdzieś, gdzie mają spore zapasy odzieży - caisse to obecnie chyba movistar

#1463 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 19 kwiecień 2011 - 05:42

sa u mnie , poprzeceniane nawet ostatnio ...(smigalem w nich kiedys , odsprzedalem bo byly na mnie ciasnawe w udach ..rewelacyjnej roznicy w wygodzie jazdy nie zauwazylem w porownaniu z ta replika)

#1464 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 kwiecień 2011 - 06:42

No właśnie w tym największy problem, że teraz to jest Movistar :(
Marco dzięki, ale z tego co widzę to rozmiary tylko S i XXL, a ja potrzebuję L :/
pzdr

#1465 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 19 kwiecień 2011 - 07:02

na rozmiary nie patrzylem , faktycznie L-ki wyprzedane ....

#1466 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 19 kwiecień 2011 - 15:05

[quote name="Marco_"][quote][quote]Davidoff

co to za spodenki i wkładka, wrzuć jakieś fotki[/quote]

no wlasnie , wrzuc jakies fotki .[/quote]

przyłączam się do prośby o zdjęcia - Davidoff - doczekamy się ? :-)

#1467 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądBerlin

Napisano 19 kwiecień 2011 - 20:22

O opinię najlepiej pytać zawodników, czynnych mastersów.Na codzień używają ich byli mistrzowie świata i wielokrotni Mistrzowie Polski Masters m.in. Spławski, Harbacewicz, Kozal itd.
Wszyscy płacili za spodenki , więc pewnie sami obiektywnie udzielą informacji, bez ściemy.
Zastosowałem najlepsze wkładki trs z kolekcji Lafonte na 2010 oraz 2011 o różnej grubości i składzie, najlepsza włoska lycra Carvico, do tego siatka Eschlera ( Szwajcaria ). Kolor spodenek , czarne lub biało - czarne.Spodnie uszyte na indywidualne zamówienie, więc od A do Z pod wymiar klienta.
Aktualnie realizuję zamówienia na koniec maja.

#1468 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 kwiecień 2011 - 17:26

Multibike mógłbyś pokazać fotkę jak te spodenki wyglądają. Zarówno wkładka jak i wzór. Wstępnie byłbym zainteresowany takimi gatkami. ;-)

#1469 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 26 kwiecień 2011 - 13:46

Mam koszulkę Astany z krótkim rękawkiem i zamkiem na całej długości.Problem jest jednak w zamku , który zwija się jak jestem ułożony na szosie aż w trzech miejscach i wygląda to strasznie nie estetycznie.
Da się coś zrobić z tym zamkiem żeby się tak nie zwijał ?
Ewentualnie czy można tą koszulkę skrócić na długości - bo to w tym chyba jest problem ,że jest za długa - i przeszyć zameczek oraz podnieść kieszonki czy lepiej się w takie rzeczy nie bawić?

#1470 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 26 kwiecień 2011 - 18:47

Chyba wiem co masz na mysli .... wydaje mi sie ze te zalamania powstaja jak koszulka zostaje spakowana do woreczka i dluzszy czas lezy gdzies tam na polce a na niej pewnie jeszcze kilka innych ...
Z czasem ten zamek powinien sie rosprostowac , mozna tez sprobowac uprasowac cieplym zelazkiem od lewej strony przez jakas zaparzaczke , powinno pomoc .

#1471 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 26 kwiecień 2011 - 20:31

Zrobiłem takie zdjęcia na szybko żeby zobrazować jak to wygląda.
To jest strasznie irytujące jak pochylam się i takie coś się dzieje.
Zero aerodynamiki w tej koszulce.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Chyba ,że ją nieco skrócę , bo kieszonki nie kończą się aż przy samym ściągaczu tylko kilka centymetrów wyżej.Wtedy chyba trzeba też wstawić nowy zamek więc gra nie warta świeczki.

Spróbuje z tym przeprasowaniem żelazkiem Marco.

#1472 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 26 kwiecień 2011 - 20:41

jak na moje oko to koszulka rozmiar za duża. Odpowiednio dobrana nie ma szans się tak pofałdować bo zbytnio przylega do ciała.

#1473 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 26 kwiecień 2011 - 20:44

Też mi się tak wydaje ale rękawki są ok , w klatce piersiowej też ale na długość jest zbyt duża.

Sądziłem ,że rozmiar będzie ok gdyż spodnie i bluza z długim rękawem są M i pasują idealnie.

#1474 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 26 kwiecień 2011 - 21:12

za duza jest i tym samym za dluga , jak podwiniesz dolem to te faudy automatycznie znikna , jesli bys ja chcial skracac to musisz wypruc caly zamek , tylna kieszen podniesc wyzej , pozniej gumke dolem wszywac od nowa :-? itd ... jest to w sumie mozliwe do zrobienia ale zajmnie troche czasu , i zamek musial bys przyfastrygowac najpierw ladnie i tak szyc zeby ci materialu nie przywdalo od spodu , czyli rowno lapac zamek i material , naciagac razem i szyc ... a najlepiej to ja komus odsprzedac torche taniej i zamowic o rozmiar mniejsza , taka rada z mojej strony ;)

#1475 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądBerlin

Napisano 30 kwiecień 2011 - 21:15

Koszulka jest raczej za duża ,zamek rozdzielczy powoduje takie zawijanie.a jakiego producenta jest ta Astana? Pamietajcie ,że inny rozmiar ma zawodnik oraz amator. Kolarze ważący 65kg noszą xs przedłużane specjlanie o ok 4cm i mocno wytaliowane. Podczas gdy amator będzie ważył 75kg i wejdzie w M.

#1476 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 30 kwiecień 2011 - 21:25

Najlepiej to chyba zapłacić więcej i uszyć specjalnie pod siebie.

#1477 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 kwiecień 2011 - 22:05

Ja mam takie pytanko o rozmiarówkę Crafta. Moloch ma do sprzedania spodenki Crafta CSC w rozmiarze L ,a ja nosze generalnie M. W mikesport.pl jest podana tabela rozmiarów crafta ,ale jakaś dziwna. Wychodzi ,że S z Crafta jest jak M z Bieme.
Mam 18cm wzrostu w pasie 78 ,biodra 88 ,a udo 45. Ma ktoś L-ke z crafta i mogłby mi powiedzieć jak ta rozmiarówka wygląda. Według jego pomiarów mają uda 40 i pas 72 bez rozciągania. Dedykowane są do 180 cm.

#1478 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 30 kwiecień 2011 - 23:11

:arrow: patryk_60
rozmiary rozmiarami, a najlepiej poprosić sprzedającego o dokładne pomierzenie spodenek i porównanie tego ze swoimi, które leżą najlepiej

#1479 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 01 maj 2011 - 14:14

Najlepiej to chyba zapłacić więcej i uszyć specjalnie pod siebie.

Zle dobrales rozmiarowke co jest bardzo dobrze , widoczne na fotkach ktore dales jezeli chodzi o skracanie to fakty jest z tym troche zabawy czasami warto sprobowac .

Najlepiej jakbys znal jakas dobra krawcowa , bo takie przerobki tez tanie nie sa , bo tak jezdzic to bys musial ja ciagle podwijac od spodu co jest troche denerwujace ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#1480 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądNowy Dwór Gdański

Napisano 07 maj 2011 - 20:11

Kupiłem bluzę Caisse z Łodzi (vikasport).
Bardzo szybka przesyłka (2dni), żadnych problemów z kontaktem.
Wykonanie tak na oko też nie najgorsze, także polecam tak jak i Marco.