Jump to content

Photo

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 replies to this topic

#2601 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 28 July 2011 - 21:23

Panowie - spokojnie; przecież pisałem to z uśmiechem na twarzy! :)

Ja tak samo, ale niektórzy widać nie chwytają ironii ;-)

Oczywiście mam dużo gorszy rower, marna alu-karbonowa rama, ale przynajmniej po deszczu mogę jeździć :D

#2602 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 28 July 2011 - 23:48

Przełom lutego/marca Cypr albo Kanary najlepsze, na Majorce za zimno jeszcze.

ps. Misza, to się dziś minęliśmy na pętli konstancińskiej :)
ps2. aha, pogoda na weekend załatwiona, będzie ładnie :)

A owszem - ale miałeś taką zawziętą minę, że wolałem nie krzyczeć tylko łapą machnąłem :)
KazikLCD też się nawinął na pętli. I Jacek. Sporo nas tam jeździ.

#2603 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 29 July 2011 - 06:48

Krzychu no to szkoda, ale jak widać można mieć plany a życie i tak robi korektę po swojemu. Faktycznie masz jakiś problem z tą korbą, albo w nogach tyle pary że wszystko się gnie i urywa pod Tobą :mrgreen:
outoftimeman wyczułem Twoją ironię. To jaki masz rower nie ma najmnieszego znaczenia, bo w deszczu każdy się uświni i później jest kupę czyszczenia i smarowania.

Chłopaki frixfrot zamówił pogodę na weekend. Czy w związku z powyższym robimy jutro jakąś zbiórkę?

#2604 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2011 - 08:10

Chłopaki frixfrot zamówił pogodę na weekend. Czy w związku z powyższym robimy jutro jakąś zbiórkę?

Zawsze jesteśmy umówieni o 10:00 ;-)

#2605 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 29 July 2011 - 14:15

Czołem Panowie :-) .............Jak pogoda zamówiona to zamówiona, przynajmniej wiadomo będzie do kogo walić z reklamacją :-D ........Ja jutro obecny 8-)

#2606 goro

goro
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWWA

Posted 30 July 2011 - 08:55

Stary jak masz pisać takie teksty to lepiej sobie odpuść. Z łożyskami szczególnie w sterach w ramach karbonowych jest problem. U mnie po jeździe w ulewie za każdym razem trzeba stery rozbierać i czyścić, bo dostaje się do nich cały syf z jezdni.

to może taki ochraniacz na stery http://allegro.pl/os...1738011946.html

#2607 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 30 July 2011 - 11:50

Dzięki za dzisiejszą jazdę. :mrgreen: Trochę krótko było, ale też fajnie. :-D

Jutro wybieram się na start TdP, poza tym ma chyba padać lepiej niż dzisiaj. Brrr... Może sierpień będzie lepszy.

#2608 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2011 - 13:13

Dzięki za dzisiejszą jazdę. :mrgreen: Trochę krótko było, ale też fajnie. :-D

Jaką jazdę? Byłeś na starcie i Cię nie pamiętam :shock: ?

A nam dupy lekko pod koniec zmoczyło, ale i tak było zaje.biście :mrgreen:

...zaje.biście jest z kropką, bo jakiś kretyński skrypt podmienia to na zajebiście kastrując wypowiedź...

....bez sensu...

...jest tu jakiś admin ;-) , żeby zrobić z tym porządek 8-) ...

#2609 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 30 July 2011 - 13:20

goro dzięki za info. Jest to jakiś pomysł. Ciekawe jak to się sprawdza w rzeczywistości.
Co do dzisiejszej jazdy to tylko towarzystwo dopisało. W drodze powrotnej deszcz mimo, że zmieniliśmy trasę żeby przed nim uciec :evil: Od Nadarzyna jak to zwykle bywa klasycznie po suchym. W sumie i tak dystans niezły. Mnie wyszło 106 km. Zmarzłem trochę.

PS. ciekaw jestem czy doczekam się kiedyś sytuacji, że mijany profesjonalny kolarz odwzajemni pozdrowienie. Do tej pory to zawsze udają, że nie widzą.

#2610 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Posted 30 July 2011 - 13:22

Vortac'a dorwaliśmy dopiero na światłach w Nadarzynie i razem dojechaliśmy już do Komorowa. Nas w okolicach Piotrkowic dopadła lekka mżawka ale nie było tragedii. Ktoś się orientuje o której jest start TDP jutro z Pruszkowa? Pewnie spotkamy sporo znajomych na starcie :-)

#2611 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2011 - 13:32

...ciekaw jestem czy doczekam się kiedyś sytuacji, że mijany profesjonalny kolarz odwzajemni pozdrowienie. Do tej pory to zawsze udają, że nie widzą.

Widać, nie taki znów profesjonalny ;-)

Vortac - a dlaczego nie wpadłeś do Pruszkowa?

#2612 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 posts
  • SkądVarsovia

Posted 30 July 2011 - 13:51

Jak zwykle było dziś fajnie :) Wszystkich zainteresowanych przepraszam za ostrzejszy początek, chciałem sprawdzić jak się czuję, wyszło na to, że słabo, bo potem już noga mi się nie kręciła. Swiatek jak zwykle robił gro roboty, więc szczególne dzięki dla niego.

#2613 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 30 July 2011 - 14:02

Vortac - a dlaczego nie wpadłeś do Pruszkowa?

Ależ ja nie muszę nigdzie wpadać, ja tu zawsze jestem. 8-)

Miałem na dzisiaj inny program rozrywkowy, z którego niewiele wyszło. Piękny ten lipiec, nie ma co.

#2614 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2011 - 15:31

...chciałem sprawdzić jak się czuję, wyszło na to, że słabo, bo potem już noga mi się nie kręciła. ...

No i na szczęście dla mnie :mrgreen:

Miałem na dzisiaj inny program rozrywkowy, z którego niewiele wyszło. Piękny ten lipiec, nie ma co.

Dobra, dobra - wiesz o co chodzi.

I ja wiem, że Ty wiesz... ;-)

#2615 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 30 July 2011 - 17:44

A ja sobie jutro wpadne do Pruszkowa , zawsze jestem na starcie jakiegoś etapu , a tu mam najbliżej - tylko 130km. . Może ktoś z was mnie złapie - znak rozpoznawczy - na grzbiecie " błękitne marzenie " z Bałtyk - Bieszczady Tour.
Niestety będę sam , moi kumple liżą rany po tegorocznej edycji - kolanka siadły wszystkim .
Piotr Rebe Zieliński

#2616 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 posts
  • SkądVarsovia

Posted 30 July 2011 - 18:32

To jak już będziesz w Pruszkowie, to podjedź też do centrum Warszawy, bo rundy są o wiele ciekawsze do oglądania.

#2617 Darco

Darco
  • Użytkownik
  • 27 posts
  • SkądWarszawa-Ursus

Posted 30 July 2011 - 19:25

Jeszcze raz dzięki za wspólną jazdę, do domku wyszło 119km, to tak w sam raz. Rower już wymyty i zakonserwowany. Warto było na przekór tej wrednej aurze! Miejmy nadzieję, że będzie lepiej i za tydzień będziemy się prażyć w słońcu :mrgreen:

#2618 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 01 August 2011 - 23:47

Ja jeszcze w sprawie bb1008 i trasy treningowej Pafcia, fajnie było jechać przez całą Polskę i później znaleźć się na odcinku który zna się z normalnych pruszkowskich treningów, taka miła wstawka do 1008kilometrowego maratonu :-)

#2619 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 02 August 2011 - 06:53

krzychu jak nogi po BB? Wyleczyłeś już kontujzę?

#2620 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 02 August 2011 - 10:48

krzychu jak nogi po BB? Wyleczyłeś już kontujzę?

Jest już coraz lepiej, gdyby nie ten pedał to nie odczułbym w ogóle tego 1008km bo kolana i mięśnie poza tym jednym piszczelowym mam w idealnym stanie. Nauczka z Gliwic 700/24 nie poszła w las, na imagis ubrałem się w zimowe spodnie z membraną i po paru godzinach jazdy w deszczu było mi komfortowo :-)

Reply to this topic