Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#421 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:55

A dziękuję, dziękuję :-). Najważniejsze, że się omija ten fatalny odcinek z Prac do Tarczyna.

Dziś jeździłeś?

#422 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 czerwiec 2010 - 19:21

Tak, relacja ;-) jak zwykle na moim bikestats na dole.

#423 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 19:34

Ja dziś testowałem rejon od Grójca powyżej trasy na Mszczonów. Znalazłem kilka nowych "unijnych" asfalcików - gładkich jak pupcia nowodka :-) . Popracuję jeszcze nad tą trasą jutro i pojutrze to na weekend będę gotowy. Na razie szukam objazdu dla fatalnych odcinków (taki wyrypany asfalt jak przez Skuły), ale w 90% już jest gładko. Jak masz czas i ochotę do jazdy w weekend?

#424 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 20:32

Koledzy jak się ta trasa przedstawia rano 9-10? I jak nawierzchnia za Lesznem?

http://maps.google.p...1,0.617294&z=11

#425 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2010 - 20:51

Między Lesznem a Kampinosem jest dosyć różnie, ale bez dramatu, od Leszna do W-wy bardzo ładnie. Jak już wjedziesz do Kampinosu to będziesz miał skręt w prawo do Józefowa, warto zjechać sympatyczny mały podjazd 5% tam zaraz jest.

#426 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 08 czerwiec 2010 - 22:29

Koledzy jak się ta trasa przedstawia rano 9-10? I jak nawierzchnia za Lesznem?

Odcinek z Wawy do Leszna najlepiej pojechać przez Wieruchów-Umiastów-Wąsy.

#427 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 08:43

Jakieś propozycje na sobotę to są?

Zapowiada się pochmurny poranek z przejaśnieniami a później piękne słońce, może troszkę wcześniej wyjedziemy? Tak nieśmiało zaproponuję.

#428 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 14:40

My pewnie będziemy wyruszać około 10:00 (zwykle z Komorowa), ale zrobię rozeznanie, czy z powodu zapowiadanych upałów nie przesuniemy tego o 30 lub nawet 60 min. Nasza grupa to od 5 do 8 ludzi w wieku 18-50lat (chociaż czasem liczba w trakcie wzrasta, bo np. w ostatnia niedzielę w okolicy Konstancina naliczyłem 15 osób :-)). Możemy też się zebrać pod fontanną.

Jaką trasę masz na myśli?

#429 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2010 - 11:21

Co do trasy to jest mi to obojętne aby do przodu, może Tarczyn i Grójec, albo Leszno tam jest trochę lasu, tak gdzieś koło setki.
No i drugi baniak trzeba chyba wźąć jak tak będzie prażyć :mrgreen:

#430 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 11 czerwiec 2010 - 13:37

My pewnie będziemy wyruszać około 10:00 (zwykle z Komorowa), ale zrobię rozeznanie, czy z powodu zapowiadanych upałów nie przesuniemy tego o 30 lub nawet 60 min

No i drugi baniak trzeba chyba wźąć jak tak będzie prażyć :mrgreen:

Jutrzejszy dzień (sobota) i kolejny będą już coraz chłodniejsze. W sobotę temperatura ok. godziny 14 dobije do maksymalnie 25-26 kresek. Niestety małe szanse aby coś na chwilę przysłoniło słońce, dopiero coś koło wieczora ma się zebrać na niebie i postraszyć przelotnym deszczem. Niedziela już zdecydowanie chłodniejsza, ale nie zimna, rano temperatura na poziomie 15stC, a nie jak dotychczas już o 7 rano była smoła na dworze :| W ciągu dnia temperatura dobije do 20 kresek, bez opadów, słonecznie :)

Weekend zapowiada się optymalnie.

Dzisiejsza Tmax(w cieniu)=31st.C
Weather ICM

Jestem za jakąś traską na południe :mrgreen:

#431 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2010 - 18:54

Nie no pogoda jak drut albo jeszcze lepsza a tu nic cisza

#432 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2010 - 19:05

To co? 10:00 w Komorowie przy kościele? Bo jeszcze muszę rozesłać SMS-y
Trasę ustalimy na spotkaniu, ale 100 km jest OK ;-).

#433 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2010 - 19:49

to umawiaj na 10 jak się wyrobię to podjadę

#434 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2010 - 20:09

OK. Jak chcesz to możemy Cię "zgarnąć" po drodze spod fontanny o 9:50-55, bo my startujemy o 9:45 z Pruszkowa. Nie będziesz musiał szukać kościoła w Komorowie :-) (bo jak pamiętam to z Tobą jeszcze stamtąd nie wyruszaliśmy).

thon - Ty, jak rozumiem, dojedziesz do Komorowa?

#435 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 11 czerwiec 2010 - 20:35

Tak, ja wpadam do Komorowa.
Mam nadzieję, że mnie nie połamie po dzisiejszym treningu. Od wtorku chorowałem... :/ Dam znać z rańca.

#436 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2010 - 13:37

Widzę wszyscy ostro się za trenowanie wzięli solo :->
ale będzie mocno aż strach się bać normalnie, cisza jak makiem zasiał, zastanawiam się czy normalnie przyjechać w sobotę :?:

#437 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2010 - 15:34

GreQ, to jest zaległa trasa z soboty : http://www.bikemap.net/route/544991

A co do solówek, to wczoraj zrobiłem ten Kampinos: http://www.bikemap.net/route/544994
Powiem szczerze - takiego hardcoru to jeszcze na szosie chyba nie miałem. Dobrze, że pojechałem przełajówką, bo na szosowych oponach to by mnie dopiero wytrzepało :-(. Ta trasa w takim kształcie raczej się do przyjemności nie zalicza. Albo gładki asfalt z dużym ruchem ( w tym ciężarówki i nawet TiR-y) albo mały ruch i wtedy dziury jak po bombardowaniu. trafiły sie tez odcinki o dziurawe z dużym ruchem :evil: - wtedy to już 100% horror. Może 10% tej trasy dawało przyjemność z jazdy - trzeba ją chyba będzie mocno dopracować, zwłaszcza aby ominąć te najruchliwsze fragmenty.

W sobotę ma dołączyć dwóch "świeżych" kolegów więc tempo będzie zdecydowanie turystyczne ;-) - oczywiście mówię tu o grupie startującej z Komorowa.

#438 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2010 - 15:34

GreQ, thon - oto zaległa trasa z soboty : http://www.bikemap.net/route/544991

A co do solówek, to wczoraj zrobiłem ten Kampinos: http://www.bikemap.net/route/544994
Powiem szczerze - takiego hardcoru to jeszcze na szosie chyba nie miałem. Dobrze, że pojechałem przełajówką, bo na szosowych oponach to by mnie dopiero wytrzepało :-(. Ta trasa w takim kształcie raczej się do przyjemności nie zalicza. Albo gładki asfalt z dużym ruchem ( w tym ciężarówki i nawet TiR-y) albo mały ruch i wtedy dziury jak po bombardowaniu. trafiły sie tez odcinki o dziurawe z dużym ruchem :evil: - wtedy to już 100% horror. Może 10% tej trasy dawało przyjemność z jazdy - trzeba ją chyba będzie mocno dopracować, zwłaszcza aby ominąć te najruchliwsze fragmenty.

W sobotę ma dołączyć dwóch "świeżych" kolegów więc tempo będzie zdecydowanie turystyczne ;-) - oczywiście mówię tu o grupie startującej z Komorowa.

#439 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 16 czerwiec 2010 - 17:23

GreQ, to jest zaległa trasa z soboty : http://www.bikemap.net/route/544991

Francuski piesek :-> Moim zdaniem tą trasę należy robić w niedzielę rano żeby był mały ruch i było przyjemnie.

#440 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2010 - 19:40

Francuski piesek :-> Moim zdaniem tą trasę należy robić w niedzielę rano żeby był mały ruch i było przyjemnie.

No, no... tylko nie francuski :mrgreen:

Ja jeżdżę dla przyjemności i wyjeżdżam kiedy mam ochotę a nie "w niedzielę rano" - bo wtedy to akurat zwykle trzeźwieję po "sobocie wieczór" ;-) :lol:. Poza tym, mam takie trasy na południe od Wa-wy, że i gładkość jest i widoki piękne i ruchu brak - i to zawsze :!: .

Prawdę mówiąc to ta trasa kampinoska być może da się wytyczyć równoległymi drogami o mniejszym natężeniu ruchu i lepszej jakości nawierzchni. Kiedyś, jak już mi się zaczną nudzić kierunki Tarczyńsko-Grójecko-Warecko-Radomskie to pewnie wezmę górala i pokręcę się tam kilka dni. Wyniki wtedy wrzucę na forum oczywiście ;-) .

A tymczasem pętla przez Grójec - przy dojeździe Nadarzyna będzie około 130km: http://www.bikemap.net/route/545340

Dodaj odpowiedź